Menu

Transcend the ordinary

25 years Château St. Gerlach

In deze feestmaand is een verblijf op ons landgoed onvergetelijker dan ooit. Laat u verleiden door de producten uit onze moestuin, vind inspiratie en bezinning in onze beeldentuin, en draag bij aan de magie van het landgoed. In de serene omgeving van ons château zoekt u eenvoudig de verbinding op.

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

25th Anniversary Stay Package

Met dit tijdelijke arrangement kunt u de grandeur van Château St. Gerlach ervaren. Geniet van een overnachting en een 5-gangen jubileummenu, speciaal samengesteld door Chef de Cuisine Guido Le Bron de Vexela.

Plan uw verblijf
Zaterdag 17 en 24 september

Harvesting and tasting in the WIJland

In restaurant Les Salons serveren wij lokale en ambachtelijke producten uit onze eigen moestuin. Op zaterdag 17 en 24 september gaan wij het WIJland in om het beste van dit seizoen te oogsten én te proeven.
Een aantal vrijwilligers zullen op deze dagen tussen 11.00 en 15.00 uur aanwezig zijn om u alles te vertellen over onze moestuin. Mocht u zin hebben om mee te schoffelen of te oogsten dan bent u van harte uitgenodigd. U hoeft zich niet op voorhand aan te melden.

zaterdag 24 september en zondag 25 september

Cross the line - Lex Uiting

De SDG Action Days is het Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. De SDG Action Days vinden dit jaar plaats op 24 en 25 september. Op deze dagen staat Nederland in het teken van de werelddoelen en worden er door het hele land activiteiten georganiseerd.

De SDG Action Days draaien om inspireren, verbinden en tot actie aanzetten. Al 25 jaar zetten wij ons met hart en ziel in voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Op zaterdag 24 september bent u van harte welkom om het beste van de natuur te ontdekken in onze moestuin, wijn- en fruitgaard.

Op zondag 25 september nodigen we u uit voor een cross the line panel met Lex Uiting. Ook stellen diverse Valkenburgse initiatieven rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen zich aan u voor.

Zaterdag 17 september 2022, zaterdag 24 en zondag 25 september

Art in the making

Laat u door de kunstenaars meenemen in het artistieke proces. Op zaterdag 17, 24 en 25 september creëren ze op ons landgoed nieuw werk. Als gast kunt u de kunstenaars ontmoeten en het scheppingsproces aanschouwen.

Ingrid Paulussen
Zaterdag 17 september 2022
12.00 – 16.00 uur

Ingrid Paulussen is een internationaal bekende en opererende kunstenares. Kenmerkend voor haar geschilderde portretten zijn de verticale papieren lijnen die door een gezicht lopen.
Haar werken zijn een vaste waarde tijdens de KiV Inside expostie.
Deze middag gaat zij met verschillende materialen aan een nieuw schilderij werken. Bent u nieuwsgierig naar haar werkwijze? Kom dan naar ons landgoed en maak kennis met haar.

Maarten Vaessen
Zaterdag 24 en zondag 25 september
11.00 – 18.00 uur

Kunstenaar Maarten Vaessen maakt op expressieve wijze ijzeren roestsculpturen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de onafgewerkte lasnaden, lasspetters en deuken. Zijn sculpturen zijn ook te zien in ons park. Maarten neemt u dit weekend mee in zijn creatieve proces van het vervaardigen van een nieuw stoer beeld.

zaterdag 24 september

Historic tour of the estate

Voormalige medewerkers van Château St. Gerlach, die ten tijde van de opening in 1997 op ons landgoed werkten, vertellen op zaterdag 24 september unieke verhalen en anekdotes over ons landgoed.
Zij vertellen ieder op hun eigen plek over de geschiedenis van het landgoed en delen hun ervaringen van 25 jaar geleden in het hotel en restaurant.
De tours starten om 11.00 uur bij de hotelreceptie en zullen tot 13.00 uur duren.

Na afloop zal de middag worden afgesloten met een kop koffie en een stukje vlaai in Burgemeester Quicx Coffee & More.
Kosten: € 25,- per 2 personen
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@stgerlach.nl.

Zaterdag 17 en 24 september

Discover Château St. Gerlach (kids tour)

Op 17 en 24 september verzorgen Executive Chef Otto Nijenhuis en tuinier Elena Alves de Oliveira Neto een rondleiding over het landgoed voor kinderen. Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Elena zal hen meenemen in de moestuin en alles vertellen over het WIJland. Chef Otto zal de kinderen kennis laten maken met de bijen en uitleg geven over hoe deze honing geproduceerd wordt. Château St. Gerlach produceert jaarlijks 150 liter honing van eigen landgoed.

Laat de kinderen kennis maken met het landgoed en ontmoet de kippen, de bijen en de groentetuinen. Leer hoe de bijen Gerlach’s honingproductie ondersteunen en ontdek hoe onze fruit- en groentetuin invloed heeft op ons dagelijks menu-aanbod.

Kinderen jonger dan 8 jaar dienen te worden begeleid door een volwassene.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@stgerlach.nl.


Zaterdag 17 september

Maas Cleanup Day

Château St. Gerlach grenst aan de Geul, een zijrivier van de Maas die ons landgoed verrijkt. Op zaterdag 17 september nemen we opnieuw deel aan Maas Cleanup Day. Samen steken we de handen uit de mouwen om in de buurt van ons landgoed de riviernatuur te verlossen van plastic en ander zwerfvuil. Uw hulp is van harte welkom.

Wij verzamelen om 10.00 uur bij het St. Gerlach Paviljoen. Na een eerste kennismaking en een kopje koffie of thee pakken wij een afvalknijper, trekken onze handschoenen aan en gaan met een plastic zak op pad om afval te verzamelen in het Geuldal.
Om 12.00 uur verwachten wij iedereen weer terug om gezamenlijk deze ochtend met een drankje af te sluiten.

Maandag 19 september

Four-Hands Chef’s Dinner

Op 19 september zullen chef Jef Schuur van ‘Relais & Châteaux Hotel en Restaurant Bij Jef’ en chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela van ons eigen restaurant ‘Les Salons’ gezamenlijk een 5-gangendiner verzorgen.

Onder het genot van muzikale begeleiding van concertpianist en componist Michiel Borstlap geniet u van deze unieke Relais & Châteaux samenstelling in restaurant ‘Les Salons’.

All-in prijs: € 199,- p.p. bij Les Salons inclusief wijn- en drankarrangement.
Deze unieke avond start om 19.00 uur.

  • Print pagina