Menu

Chef-kok I Kruisherenhotel

Chef-kok I Kruisherenhotel

Per 1 juni a.s. zijn wij voor het Kruisherenhotel op zoek naar een gedreven Chef-kok.

In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot het Kruisherenhotel Maastricht. Het enige vijfsterrenhotel van Maastricht, waar historie en design elkaar ontmoeten. Het designhotel is een thuishaven tijdens een zakelijk bezoek of weekendje Maastricht.
De entresol van het Kruisherenhotel bevindt zich in het schip van de kerk. Een ruimte waar nieuw en oud vermengen tot een unieke ambiance voor ontbijt, lunch en diner. Een ambiance die ook op het intieme pandhof tastbaar is en waar de Chef-kok onze gasten bij mooi weer mag verrassen met een heerlijke lunch in de buitenlucht.
Wij zoeken voor deze unieke locatie een enthousiaste creatieveling voor de functie van Chef-kok met een passie en bevlogenheid voor het vak die zich daarnaast graag wilt blijven ontwikkelen. Het gehele culinaire spectrum valt onder de verantwoordelijkheid van de Chef-kok. Als Chef-kok werk je met liefde voor het vak en maak je gebruik van mooie streekproducten, deels uit eigen tuin. Je bent verantwoordelijk voor de gehele keuken en culinaire invulling. Grote affiniteit met koken, vakkennis en aantoonbare relevante werkervaring zijn vereist.

De competenties die van belang zijn voor deze functie zijn:

  • Inlevingsvermogen
  • Uitstraling
  • Fatsoen
  • Actief
  • Ambitie
  • Creativiteit
  • Kwaliteitsgerichtheid
  • Leidinggeven
  • Plannen en organiseren
  • Vakgerichtheid

De werkzaamheden die horen bij de functie van Chef-kok zijn onder andere:

  • Operationele aansturing van circa 10 medewerkers in de keuken, in een restaurant met een hoog culinair niveau;
  • indelen en toewijzen van werkzaamheden aan collega’s in de keuken en afwas;
  • initiëren van wijzigingen van de menukaart, uitproberen en beoordelen van nieuwe recepten en het ontwikkelen en implementeren van wijzigingen;
  • operationele werkzaamheden uitvoeren waar onder: voorbereiden van producten en deelproducten, doen van bestellingen en voorraad beheer;
  • toezien op de naleving van voorschriften op het gebied van ARBO en HACCP;
  • verantwoordelijk voor het keukenrendement;
  • beoordelen en stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers: waaronder het voeren van beoordelings- en voortgangsgesprekken en de vastlegging daarvan en
  • adviseren bij de selectie van nieuwe medewerkers: mede voeren van selectiegesprekken

 

De Chef-kok vervult een voorbeeldrol, motiveert én stimuleert de medewerkers in zijn team. Daarnaast werkt hij/zij nauw samen met het restaurantteam en is hij/zij medeverantwoordelijk voor het tot stand brengen van een culinair hoogwaardige ervaring en beleving voor onze gasten.

 

Wat vragen wij van je?
Als organisatie opererend in de topgastronomie, streven wij naar perfectie. Het bewaken én behouden van de kwaliteit ervaar je dan ook als vanzelfsprekend. Je enthousiasme voor het vak is terug te vinden in je creativiteit bij de bereiding van de (deel)gerechten. Door je ervaring in het luxe horecasegment weet je hoe je onze gasten op een culinaire manier kunt verrassen. Het is belangrijk dat je actief meedenkt en komt met (verbeter) voorstellen om het product, samen met de brigade, naar een nog hoger niveau te brengen.
Qua opleiding zoeken wij iemand met minimaal een M.H.S. richting consumptieve Techniek en minimaal 5 jaar ervaring als (Sous-)Chef-kok.

 

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in het enthousiaste team van het vijfsterren Kruisherenhotel in een inspirerende omgeving met een culinair hoogstaand restaurant. Waar de slogan van het Kruisherenhotel ‘tussen hemel en aarde’ is, is het voor jou de uitdaging dat waar te maken op culinair gebied.
De primaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van ervaring en opleiding. Wij hebben een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve (zorg)verzekeringen, een personeelspas waarmee je korting krijgt bij diverse bedrijven in de regio, mogelijkheid tot deelname aan het nationaal fietsproject/bedrijfsfitness, vergoeding studiekosten en trainingen en20% korting op overnachtingen en Food & Beverage faciliteiten bij alle huizen van Oostwegel Collection.

Contactgegevens

Kruisherengang 19/23
6211 NW Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 329 2020
E-mail: info@kruisherenhotel.nl

Volg ons

Details van de vacature

  • Afdeling

    Keuken

  • Contractvorm

    Arbeidsovereenkomst op basis van 38 uur per week

  • Werktijden

    Wisselende diensten.

  • Salaris

    Afhankelijk van opleiding en werkervaring

  • Opleidingseisen

    M.H.S. richting consumptieve Techniek

  • Ervaring

    Minimaal 5 jaar ervaring als (Sous)Chef-kok

Solliciteer hier

Heb je interesse in deze functie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Solliciteer !
  • Print pagina