Menu

Sommelier | Château Neercanne

Sommelier | Château Neercanne

In Maastricht, op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. Het hoogste niveau van de historische baroktuinen doet in de zomer dienst als terras. In de voormalige stallen is het huiselijke l’Auberge de Neercanne gevestigd. Dit restaurant heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand. In het kasteel zelf huist het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. De mergelgrotten nodigen uit tot een aperitief en vormen een buitengewoon decor voor vergaderingen, feesten en wijnproeverijen. Château Neercanne is lid van Relais & Châteaux.

 

Per 1 april a.s. zijn wij op zoek naar een Sommelier voor Restaurant Château Neercanne.

 

De functie en werkzaamheden

Wijn! Dat is jouw grootste passie en daar wil jij dan ook het grootste deel van de dag mee bezig zijn. De wijnkelder is jouw domein. Als Sommelier werk je mee in de operatie van het bedieningsteam van Château Neercanne, waarbij je rechtstreeks rapporteert aan de Maître d’hôtel. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de wijnkaart en je levert je bijdrage door de perfecte wijnspijscombinaties te vinden tijdens het samenstellen van de menukaart met de Maître d’hôtel en Chef de Cuisine. Je weet onze gasten de juiste wijnen te adviseren bij hun menukeuze en er samen met je collega’s voor te zorgen dat zij een onvergetelijk verblijf ervaren.

Als Sommelier weet je het team te enthousiasmeren voor jouw passie. Je hebt een gastvrije instelling die je op natuurlijke wijze uitstraalt naar onze gasten. Het restaurantteam, dat in de topgastronomie opereert, streeft naar perfectie. Het bewaken én behouden van het serviceniveau ervaar je dan ook als vanzelfsprekend. Verder houd jij je bezig met het raadplegen van de keukenbrigade bij uitzonderlijke wensen van gasten, het verzorgen van proeverijen en het trainen van het F&B-team op het gebied van wijnen. Ten slotte beheer je de communicatie met wijn- en drankleveranciers en bewaak je het inslagpercentage en bepaal je de verkoopprijs van dranken.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken een gedreven collega met passie voor wijnen, en een gezonde dosis enthousiasme en interesse in de trends in onze branche. Iemand die in staat is om op een professionele en eigentijdse wijze invulling te geven aan deze functie.

Daarnaast verwachten wij van jou dat je beschikt over een afgeronde horeca-opleiding (minimaal niveau 3) met aanvullend een opleiding tot Sommelier (bij voorkeur WSET3). Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits en Frans is een pre. Je hebt een commerciële instelling, een hands-on-mentaliteit en overtreft de verwachtingen van onze gasten met je servicegerichte houding.

 

Wat bieden wij jou?

Geen dag is hier hetzelfde. Je gaat werken in een internationale omgeving, want de gasten komen uit alle hoeken van de wereld. Wij bieden je een salaris conform je ervaring en reiskostenvergoeding (afhankelijk van de reisafstand woon-werkverkeer). Wanneer je meer werkt dan je contracturen, worden deze uren bijgeschreven als tijd-voor-tijd. Je werkt in wisselende diensten, het rooster wordt altijd ruim twee weken van tevoren bekend gemaakt. Daarnaast ontvang je 20% personeelskorting in onze hotels en restaurants en korting op diverse collectieve zorgverzekeringen. Tevens zijn er interne en externe trainings- en doorgroeimogelijkheden middels onze eigen Talent Factory.

Onze leuke extra’s:
· De Oostwegel Collection-personeelspas met diverse kortingen bij bedrijven in de regio;
· Binnen ons familiebedrijf vieren wij samen jouw verjaardag en werkjubileum;
· Een mooi kerstgeschenk;
· Een spetterend personeelsfeest;
· Mocht je ook benieuwd zijn naar onze andere huizen, dan bieden we je de mogelijkheid om waar nodig ingezet te worden in onze andere internationale hotels en restaurants.

 

Wil jij deze kans niet voorbij laten gaan?

Ben jij die extra ster in het team van Château Neercanne die de gasten laat stralen van geluk? Stuur dan jouw motivatiebrief en een recent cv naar carriere@oostwegelcollection.nl. Binnen één week ontvang je bericht of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na een positief gesprek volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Kort daarna kun je een start maken in ons team!

Indien je meer informatie wenst, neem dan contact op met de afdeling HR via 043-608 88 80.

Contactgegevens

Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 325 1359
E-mail: info@neercanne.nl

Volg ons

Details van de vacature

 • Afdeling

  Restaurant Château Neercanne

 • Contractvorm

  Arbeidsovereenkomst op basis van 38 uur per week

 • Werktijden

  Flexibele diensten tussen woensdag en zondag

 • Talenkennis

  Een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Frans en Duits is een pre.

 • Salaris

  Conform Horeca-CAO; afhankelijk van leeftijd, werkervaring en functieniveau, variërend tussen € 1.884,- en € 2.393,- bruto per maand (vanaf 21 jaar en ouder) op fulltime basis.

 • Opleidingseisen

  Afgeronde horeca-opleiding (minimaal niveau 3) en relevante wijnopleiding (bij voorkeur WSET3).

 • Ervaring

  Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie is vereist.

 • Solliciteren

  Sollicitaties (voorzien van een motivatiebrief en een recent cv), evenals vragen, kun je richten tot de afdeling Human Resources via carriere@oostwegelcollection.nl.

Solliciteer hier!

Solliciteer!
 • Print pagina