Menu

Tomatenchutney van l’Auberge de Neercanne

Tomatenchutney van l’Auberge de Neercanne

Omdat de tomatenplanten nog helemaal vol zaten met tomaten en de herfstmaanden vrij zacht waren, heeft een deel ervan nog mooi kunnen rijpen. Het andere deel heeft minder kunnen genieten van de laatste zonuren en zijn daardoor ook anders gerijpt. Ze blijven wat harder en groener en hebben hierdoor ook een andere smaak dan de zongerijpte variant in de zomer.

Maar wij laten deze tomaten natuurlijk niet verloren gaan en verwerken deze in de keuken van l’Auberge tot een heerlijke chutney die komend voorjaar de basis voor het tomatengerecht zal vormen. Zo nemen we de laatste tomaten van 2020 mee naar het nieuwe gerecht in 2021.

Raymond Remmen – l’Auberge de Neercanne

Ingrediënten

Ingrediënten Tomatenchutney van l’Auberge de Neercanne:

3 Rode uien, brunoise gesneden 6 Rode pepers, fijngesneden
230 ml. Witte wijnazijn
50 ml. Gembersiroop
100 ml. Appelsap
175 gr. Rietsuiker
10 gr. Zout
2 kg. Tomaten, in stukken gesneden
30 gr. Aardappelzetmeel
2 Limoenen, rasp en sap
3 weckglazen

Bereidingswijze

1. Breng de rode ui in een ketel aan de kook met de witte wijnazijn, gembersiroop, appelsap, rietsuiker en zout.
2. Voeg hier de rode pepertjes aan toe.
3. Meng in een kommetje het aardappelzetmeel met de rasp en limoensap tot een papje.
4. Wanneer het mengsel in de ketel aan het koken is, voeg het aardappelzetmeelmengsel toe.
5. Wanneer de binding tot stand komt, haal de ketel van het vuur en voeg de tomaten toe.
6. Goed roeren en vervolgens warm in de weckglazen doen.
7. Sluit de weckglazen goed af en weck ze 15 minuten in kokend water.

Des te langer je wacht met de tomatenchutney eten, des te lekkerder het wordt! Wij raden aan de chutney minimaal 2-4 weken te laten staan

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina