Menu

Wijntip

Zomerse wijnen

In een zomer, waar we het geluid van de regen moeten herontdekken in het intro van Raiders of the Storm van The Doors, is het hoog tijd voor wat dorstlessende wijnsuggesties. Onze sommelier Dominique Jacobs deelt graag een drietal zomerse wijnen met u.

Contactgegevens

Cannerweg 800
6213 ND Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 325 1359
E-mail: info@neercanne.nl

Volg ons

Torres Natureo – alcoholvrije wijn (0,0%)
Ho wacht even, laat het me uitleggen.. Bent u er nog? Gelukkig! De vraag naar 0.0% wordt steeds groter. Met name naar de witte en rosé Natureo 0,0% wijn van het Spaanse wijnhuis Torres. Dit zijn uitstekende alternatieven voor hun alcoholhoudende broertjes en zusjes. Door de-alcoholisatie verdwijnt de alcohol en blijven de aroma’s van de vergisting van deze wijnen behouden.  U kunt er verantwoord van genieten. Extra verfrissend en dorstlessend wordt deze wijn als u er een muntblaadje, citroenschijfje of blokje ijs in doet.

Famille Perrin Tavel Rosé
Als ik aan de zomer denk, denk ik aan rosé. Ik wil wel een lans breken voor de bijna verdwenen intens gekleurde rosé uit Tavel. Deze grand cru onder de rosé uit de Rhône vallei is vol en gastronomisch met uitgesproken fruitaroma’s van kersen en mooi rijp rood fruit. Geen laffe waterige kleurtjes maar echt diepe rosé wijnen. Met een Tavel laat je zien dat je niet twijfelt of compromissen maakt. Beken kleur en durf echt te kiezen voor rosé en deze Tavel zal u belonen.

Albert Bichot Beaujolais Fleurie
De naam alleen al is vrolijk en zomers, als bloemetjes die staan te schitteren in uw tuin. Deze wijn is heerlijk gekoeld te drinken bij uw visgerechten. Kies voor zwaardvis of tonijn op een warme dag en maak dat plaatje compleet met deze veelzijdige zomerwijn uit de Beaujolais. Ook zonder een culinaire tegenhanger is dit een ideale zomerse wijntip. Fruitig en verteerbaar, zelfs als u op de langste zomeravonden misschien een tweede fles moet openen.