Menu

Cultuurtocht 2018

Cultuurtocht 2018

Gaarne nodig ik u uit voor mijn 25ste Cultuurtocht! Een zilveren jubileum dat wij samen gaan vieren! Met veel plezier presenteer ik u hierbij het voorlopige programma toe.

Tijdens de Cultuurtocht verblijft u in Château St. Gerlach.

Tot ziens!

Camille Oostwegel sr.

zondag 12 augustus 2018

De 25ste Cultuurtocht start om 14.00 uur op Château St. Gerlach met koffie en Limburgse vlaai. Hierna vertrekken wij naar de unieke prehistorische vuursteenmijn in het Savelsbos. Deze mijn was ongeveer tussen 4200 tot 2650 voor Christus in gebruik. Dr. Ir. Wiel Schins zal ons rondleiden door het Savelsbos en ons vertellen over de eerste industriële revolutie, die grote gevolgen zou hebben voor de mensheid.

’s Avonds neem ik u mee naar Burgemeester Quicx, Coffee & More voor het bezichtigen van de expositie ‘Met dank aan Charles Eyck’. Aansluitend wandelen we naar het WIJland, in de nieuw aangelegde wijngaard wordt een wijnproeverij verzorgd. Het diner wordt geserveerd in het Château.

maandag 13 augustus 2018

Om 9 uur vertrekken wij naar Neuss voor een bezoek aan Museum Insel Hombroich. Een unieke plek waar natuur, kunst, architectuur en wereldgeschiedenis bij elkaar komen. Verspreid over het park bevinden zich diverse paviljoens en ateliers, alwaar u ongedwongen kunt genieten van kunst.

Na de lunch brengen wij een bezoek aan het historische juweel Kornelimünster.

Diner in Restaurant Pirandello.

Onderweg maken wij een tussenstop bij De Carishof in Klimmen. Hier kunt u genieten van een aperitief en de schitterende parkachtige tuin met vele hagen en borders rondom een monumentale carréhoeve.

dinsdag 14 augustus 2018

Wij vertrekken om 9.30 uur naar het natuurgebied, Nationaal park de Meinweg voor een ochtendwandeling. Het park staat bekend om haar ruimte, rust en rijkheid aan soorten. Aan drie kanten is het gebied omsloten door Duitsland.

Na de wandeling steken wij de grens over voor een bezoek aan C-Mine, het voormalige mijnterrein in Genk. Met behoud van een deel van de mijngebouwen en –installaties is hier een verrassend centrum ontstaan met diverse culturele activiteiten. Hier zullen wij ook lunchen.

Deze middag bezoeken wij ook Kasteel Vogelsanck in Zolder. Sinds 1741 is dit waterkasteel eigendom van de familie Villenfagne de Vogelsanck.

25 Jaar geleden bezochten wij Wijngaard de Apostelhoeve . Wij gaan hier weer op bezoek en proeven en zien hoe dit wijndomein zich ontwikkeld heeft.

Het feestelijk slotdiner vindt natuurlijk plaats op Château Neercanne.

woensdag 15 augustus 2018

De laatste dag staat altijd in het teken van Maastricht. Wij starten met een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk. Een Neo-Romaans ontwerp van de Limburgse architect Frits Peutz.

Aansluitend maken wij een wandeling over de groene loper, het nieuwe wandel- en fietsgebied boven de Koning Willem-Alexandertunnel. De wandeling eindigt bij Galerie Post + García.

Daarna brengen wij een bezoek aan de eeuwenoude Romaanse Keizerzaal van Karel de Grote, in de St. Servaasbasiliek. Wij sluiten af met een lunch in het Kruisherenrestaurant.

reserveren

De prijs bedraagt: € 825,- per persoon op basis van twee personen in een luxe hotelkamer in Château St. Gerlach.

De prijs is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, busvervoer, diners, lunches, toegangsbewijzen, aperitieven, wijnproeverij, koffie en vlaai op zondag.
Exclusief dranken tijdens de diners.

Wenst u eerder aan te reizen of een nachtje langer te blijven, vraag dan bij uw reservering naar de speciale verlengingsnachtprijs.

Reserveer nu via +31 (0)43 608 88 88 of info@stgerlach.nl

  • Print pagina