Menu

Cultuurtocht Elsevier Weekblad

Cultuurtocht Elsevier Weekblad

Cultuur opsnuiven in het land zonder grenzen. Camille Oostwegel sr., voormalig eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, organiseert sinds 1994 dé Cultuurtocht. Samen met gasten van Château St. Gerlach gaat hij vier dagen op ontdekkingstocht in Zuid-Limburg en de grensregio.

Speciaal voor de lezers van Elsevier Weekblad organiseert Camille Oostwegel sr. dit jaar een extra Cultuurtocht, van zondag 19 september 2021 t/m woensdag 22 september 2021.

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

Zondag 19 september

Rond 14.00 uur start de Cultuurtocht op Château St. Gerlach. Onder het genot van koffie en een stuk Limburgse vlaai maakt u kennis met de andere deelnemers. Na de ontvangst gaat u wandelen door het Geuldal met hellingbos en wordt u rondgeleid in de Curfsgroeve die verscholen ligt tussen de hellingen.

De avond begint met een proeverij van Limburgse wijnen alvorens u aan tafel gaat voor een driegangendiner.

Maandag 20 september

De tweede dag gaat u even terug in de tijd in het Kunst- en verzamelhuis in Wijlre. Op steenworp afstand ligt Kasteel Wijlre met een prachtig park. Tussen het groen ligt het kunstpaviljoen Hedge House verscholen. Hier bezoekt u de expositie ‘Grey Matters’ van kunstenaar Oscar Lourens. Na de lunch brengen wij een bezoek aan de nog actieve Kunradersteengroeve. Kunradersteen is naast mergel een van de regionale bouwstenen van vroeger.

Deze middag brengt u ook een bezoek aan de Sint-Catharina kapel in Lemiers die bekend staat om de unieke muurschilderingen van Hans Truijen. De middag wordt in stilte afgesloten met de vespers in Abdij St. Benedictusberg.

Voor het driegangendiner wordt u verwacht in Restaurant Pirandello, maar voor het aperitief maakt u een tussenstop in de prachtige landschapstuin van de Carishof.

Dinsdag 21 september

Op dinsdag gaat u grensregio verkennen. In het Belgische Sint-Martens-Voeren ligt Wijndomein Crutzberg. Wijnboer Eugené Ernens verzorgt een rondleiding over zijn domein en u mag de wijnen proeven. Onderweg naar het Duitse plaatsje Kornelimünster maakt u nog een tussenstop bij de Amerikaanse Militaire begraafplaats Henri Chapelle.
Na de lunch brengt u samen met een gids een bezoek aan het historische plaatsje Kornelimünster met prachtige vakwerkhuizen en de abdij. Op de terugweg naar Château St. Gerlach bezoekt u Kasteeltuin Oud Valkenburg gelegen bij Kasteel Schaloen.
Het aperitief wordt geserveerd in de tuin van Villa Casa Blanca, het voormalige woonhuis van familie Oostwegel. Het afsluitende driegangendiner wordt geserveerd in Restaurant Château Neercanne.

Woensdag 22 september

De laatste dag staat in het teken van Maastricht. Een gids neemt u mee naar het voormalige terrein van de Sphinx-fabriek. Via een wandeling door de nieuwe wijk Lindenkruis en het Frontenpark eindigt u bij Kruisherenhotel Maastricht voor een tweegangenlunch.

Inhoudelijke bijdrage Elsevier Weekblad

De redactie van Elsevier Weekblad zal tijdens de diners een inhoudelijke bijdrage verzorgen.

Arendo Joustra (1959) studeerde journalistiek in Utrecht en aan lowa State University in Ames, lowa (Verenigde Staten). Van 1980 tot 1989 werkte hij als sociaal economisch-, parlementair- en politiek redacteur van de Volkskrant. Sinds april 1989 in dienst van Elsevier Weekblad. Achtereenvolgens als algemeen verslaggever, politiek redacteur, check van de politieke redactie, correspondent Europese Unie in Brussel en chef van de redactie Nederland. In januair 1996 trad hij toe tot de hoofdredactie, om per 1 januari 2000 hoofdredacteur te worden. Joustra publiceerde tallozen boeken over uiteenlopende onderwerpen.

Carla Joosten (1960) is politiek redacteur van Elsevier Weekblad. Ze begon haar journalistieke loopbaan in 1980 bij De Limburger in Maastricht. In 1989 werd ze voor de regionale kranten van VNU verslaggever in Den Haag. Van 1996 tot 2000 was ze politiek redacteur van tv-programma Buitenhof en in 2000 kwam ze in dienst van Elsevier. Ze versloeg het Koninklijk Huis en de Haagse politiek. Van 2008 tot 2014 was ze voor Elsevier correspondent Europese Unie in Brussel. Daarna werd ze weer politiek redacteur in Den Haag. Samen met andere auteurs schreef ze Politieke woorden (SDU uitgeverij, 1997). In 2006 publiceerde ze Het koningshuis in een notendop (Bert Bakker).

Bram Hahn (Geleen, 1973) is redacteur van Elsevier Weekblad. Hij heeft sinds 2013 een culinaire column in het blad en schrijft daarnaast over voeding en gezondheid, psychologie, en tal van culturele onderwerpen.

Reserveren

De prijs bedraagt: € 870,- per persoon op basis van twee personen in een luxe hotelkamer in Château St. Gerlach. Eenpersoonstoeslag bedraagt € 270,-.
De prijs is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, busvervoer, diners, lunches, toegangsbewijzen, aperitieven, wijnproeverijen, koffie en vlaai op zondag. Exclusief dranken tijdens de diners en lunch op woensdag.

Reserveer nu via +31 (0)43 608 88 88 of info@stgerlach.nl

  • Print pagina
Sluiten