Menu

Huisgemaakte gazpacho

De perfecte oppepper met pit tijdens warme dagen

Gazpacho is van origine een Spaans (voor)gerecht. Deze koude soep is gemaakt van rauwe groenten en kruiden en wilt u zeker een keer proberen. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en is tegelijkertijd een echt vitaminebommetje. Perfect om thuis te maken en van te genieten tijdens het prachtige lenteweer.

Camiel Custers – Chef de cuisine

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 rode chilipeper

2 komkommers

2 rode paprika’s

500 gr. gepelde tomaten

5 rijpe pomodori-tomaten

1 teen knoflook

5 basilicumblaadjes

1 snee witbrood zonder korst

250 ml. tomatensap

Scheutje dragon-azijn

Bereidingswijze

  1. Snijd de zaadjes uit de paprika en de rode chilipeper.
  2. Schil de komkommer.
  3. Snijd alles in kleine blokjes.
  4. Meng alles samen en mix het met een handmixer of staafmixer tot een glad geheel.
  5. Wrijf door een passe vite of een zeef.
  6. Breng op smaak met een snufje zout en indien gewenst nog wat zwarte peper uit de molen.

Deze gazpacho is lekker te combineren met kreeft, Hollandse garnaaltjes of bijvoorbeeld geitenkaas indien u kiest voor een vegetarische variant.

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina