Menu

Schonewille concerten op Château St. Gerlach

Schonewille concerten

Concertpianist Kasper Schonewille neemt u tijdens de Schonewille concerten mee op een muzikale reis.

U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom in het St. Gerlach Paviljoen. Hier wordt u ontvangen met een kop koffie/thee met een heerlijke traktatie.

Toegangsprijs: € 15,-

Kaartjes zijn te koop bij Château St. Gerlach.
Reserveren via +31 (0)43 608 88 88 of info@stgerlach.nl

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

Het volgende concert: Het concert op 1 juni is geannuleerd

Voor deze gelegenheid hebben we een prachtig programma samengesteld met werken van Mendelssohn, Clara Schumann en Brahms. Te gast is de Belgische violist Dimitri Astashka, die momenteel aan de Hochschule für Musik in Basel studeert. De stukken voor viool en piano die op het programma staan, zijn een mooi voorbeeld van hoogpunten uit de hoogromantiek. Daarnaast hoort u nog nooit gehoorde transcripties voor piano van de beroemde Hebriden ouverturen en Schotse symfonie van Mendelssohn. Dit concert staat tevens in het teken van Kaspers nieuwe cd-project. Met behulp van schermprojecties krijgt u een uniek voorproefje, waarin vele potloodtekeningen van Mendelssohn en Kasper te zien zullen zijn. Dit concert duurt langer dan de andere concerten en bevat derhalve een pauze.

Het programma voor het concert van 1 juni:
Felix Mendelssohn – Hebriden Ouverture Op. 26 (transcriptie voor piano)
Felix Mendelssohn – Symfonie nr. 3 ‘Schotse’ Op. 56 (transcriptie voor piano)

 • Andante con moto – Allegro un poco agitato
 • Vivace non troppo
 • Adagio
 • Allegro vivacissimo – Allegro maestoso assai

Pauze
Clara Schumann – 3 Romances voor viool en piano Op. 22

 • Andante molto
 • Allegretto
 • Leidenschaftlich schnell

Johannes Brahms – Sonate voor viool en piano nr. 1 in G majeur Op. 78

 • Vivace, ma non troppo
 • Adagio
 • Allegro molto moderato

Johannes Brahms – Scherzo uit de Frei aber einsam sonate voor viool en piano

Kasper Schonewille

Met een oog voor diversiteit en originaliteit, heeft Kasper Schonewille (27 januari 1992) zich al snel ontwikkeld als een karakteristiek en ambitieus pianist. Zijn ontmoeting met de piano kwam op een leeftijd van dertien jaar en al gauw werd het duidelijk dat een carrière in de muziek een levensweg zou worden. Na enkele jaren zijn eerste lessen gevolgd te hebben, kwam hij al vroegtijdig terecht bij de bekende muziekpedagoog Bernd Brackman in Haarlem. Daarnaast volgde hij ook lessen bij mevr. Prof. Alla Blatow aan de Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf. Zijn bachelor volgde hij aan het conservatorium in Maastricht bij Jeroen Riemsdijk en nu is hij in Düsseldorf om zijn studie met Paolo Giacometti voort te zetten aan de Robert Schumann Hochschule.

Als beginnend pianist nam hij met succes deel aan meerdere (jeugd)concoursen. Zo won hij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Maastricht een eerste prijs en behaalde hij bij de Pianodriedaagse van Rotterdam eveneens de hoofdprijs. Hij volgde masterclasses bij o.a. Wibi Soerjadi, Jan Wijn, Polina Leschenko, Alan Weiss, Jean-Bernard Pommier en meerdere.

Steeds vaker werd zijn talent opgemerkt. Zo werd hij tweemaal uitgenodigd voor een live optreden voor het Radio 4 programma Spiegelzaal vanuit het concertgebouw Amsterdam. Tevens gaf hij een solorecital in De Doelen te Rotterdam als laureaat van de Pianodriedaagse. Ook op latere leeftijd mocht hij een aantal keer voor de radio spelen, waaronder voor het programma ‘Opium op 4’ en ‘Podium’.

Kasper heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedbegeleiding. Zijn interesse hiervoor leidde tot vele optredens in ensembles met verschillende bezettingen. Zo mocht hij optreden met het Amati ensemble van Gil Sharon en speelde hij met een speciaal geselecteerd ensemble van het conservatorium Maastricht in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn ontwikkeling als kamermusicus resulteerde in een aantal prijzen op kamermuziekconcoursen. In Padua (Italië) kreeg hij een eerste prijs in de categorie kamermuziek op het 11de Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale ‘Premio Citta’. Later won hij samen met zijn collega’s van het Etereo trio de hoofdprijs bij het kamermuziekfestival van Maastricht, hierdoor mochten zij op concertreis naar Roemenië en later ook naar Bangkok, Thailand.

Kasper heeft een zeer grote interesse in alles wat met klassieke muziek te maken heeft en houdt zich niet alleen bezig met het gebruikelijke repertoire voor de piano, maar ook met werken van onbekende componisten, die, zoals Kasper het uitdrukt, talrijke ‘vergeten parels’ nalieten. Hij doet zijn best die ‘vergeten parels’ weer op te poetsen.

Sinds april 2014 speelt Kasper op een Steinway & Sons vleugel model B uit 2004 ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 • Print pagina