Menu

Tsjechov en zijn maan

Tsjechov en zijn Maan

Zondag 2 februari 2020 
15.00 – 16.30 uur 
St. Gerlach Paviljoen

 

” In de onzekerheid schuilt tenminste hoop”
– Anton Tsjechov (1860 – 1904)

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

De brieven tussen de Russische schrijver Anton Tsjechov en zijn vrouw, de succesvolle actrice Olga Knipper, vormen de basis van dit theaterconcert. De relatie van Tsjechov en Knipper is één van de meest uitzonderlijke liefdesverhalen uit de theatergeschiedenis. Tsjechov wilde een vrouw die “zoals de maan, niet elke dag aan mijn hemel verschijnt”. Olga Knipper was zo’n vrouw. Door Tsjechovs ziekte en Knippers drukke theaterleven bestond hun relatie voor een groot deel uit een bijna dagelijkse briefwisseling.

In een samensmelting van woord en muziek zullen acteurs Julia Akkermans en David Lucieer, samen met celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom, in een intieme setting de sfeer reconstrueren van Rusland rond de eeuwwisseling. De ontroerende briefwisseling tussen Anton en Olga is hierbij het uitgangspunt.
Hun brieven geven op een bijzondere manier de tijd in Rusland weer en gaan tegelijkertijd over tijdloze onderwerpen als liefde, kunstenaarschap, eenzaamheid, ziekte en verlies. Een bijzondere en hartverscheurende correspondentie, muzikaal verklankt met werken van o.a. Tchaikovsky, Shostakovich, Prokofiev, César Cui en Glasunov.

U bent vanaf 14.30 uur van harte welkom in het St. Gerlach Paviljoen. Tijdens het ontvangst serveren wij koffie en thee met een zoete lekkernij. Het theaterconcert begint om 15.00 uur en het einde wordt verwacht om 16.30 uur. Er is geen pauze.

Na afloop staat er een drankje voor u klaar met een snack en borrelgarnituur.

De prijs bedraagt € 29,- per persoon.

De kaartjes kunt u vooraf kopen via de hotelreceptie of via info@stgerlach.nl.
Uiteraard kunt u bij aanvang van het theaterconcert ook nog kaarten kopen.