Bijenkasten Château St. Gerlach

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Le Verger de Camille

Onder het label ’Le Verger de Camille‘ presenteren wij huisgemaakte producten afkomstig van het landgoed van onze huizen.

Château Neercanne

Bij Château Neercanne ligt een wijngaard en een groente-, moes- en kruidentuin. Chef-kok Hans Snijders, Junior Chef Gilbert Von Berg en hun team gebruiken producten zoals speciale tomaten van het ras ’coeur de boeuf‘, vele kruiden en ’vergeten‘ groenten uit eigen tuin in hun gerechten. Daarnaast maken ze ook hun eigen honing. Château Neercanne beschikt over 3 bevolkte bijenkasten en maakt per jaar ongeveer 70 liter honing.

Winselerhof

Landgoed Winselerhof beslaat in totaal 6 hectare grond waarvan een gedeelte gebruikt wordt voor het telen van groenten, fruit en kruiden.

De Müller Thurgau druiven uit de wijngaard worden verwerkt tot een mousserende wijn genaamd ‘Bollicine di Pirandello’.

Seizoensgroenten, -fruit en -kruiden afkomstig uit eigen moestuin, kruidentuin en boomgaard zoals moerbeien en bramen worden door chef-kok Raoul Goovaerts en zijn team verwerkt in gerechten voor Restaurant Pirandello en Luigi’s Lunch Restaurant & Bar.

Château St. Gerlach

Bij Landgoed Château St. Gerlach wordt een gedeelte van de totaal 12 hectare grond gebruikt voor het telen van groente, fruit en kruiden. Deze groenten, fruit en kruiden worden verwerkt in gerechten die worden geserveerd in Restaurant Château St. Gerlach en Bistrot de Liège. Bovendien worden deze producten ook gebruikt voor het ontbijtbuffet.

Chef-kok Otto Nijenhuis en zijn team bereiden op ambachtelijke wijze producten zoals: chutneys, jams, dressings en fruitsappen. Ook worden er 6 bijenvolkeren gehouden en per jaar wordt er ongeveer 150 liter eigen honing gemaakt.

De Pinot Noir druiven uit de wijngaard worden verwerkt tot een Brut Rosé genaamd ‘Clos St. Gerlach’. 

De Gerlach Paddenstoel wordt met liefde gekweekt door het team van Bistrot de Liège. Deze eigen paddenstoel groeit op organisch afval uit onze eigen keuken.

Kruisherenhotel Maastricht

Het Kruisherenhotel Maastricht is een stadshotel en heeft geen uitgestrekte landerijen waar groente en fruit geteeld kunnen worden. Het hotel beschikt wel over een kruidentuin waarvan de kruiden worden gebruikt in de gerechten van chef-kok Vincent van Vierzen en zijn team.