Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

20% Minder in 2026

We leven in een tijd van ongekende veranderingen in de wereld. Mensen hebben steeds meer mogelijkheden om te reizen en de enorme acceleratie van digitale connectiviteit verandert de samenleving op een dynamische en indrukwekkende manier. Alle veranderingen en ontwikkelingen in de wereld brengen ook bedreigingen voor ons ecosysteem met zich mee. We zien deze bedreigingen niet als een barrière maar als een oproep tot actie.

In 2026 willen we een verbruiksvermindering gerealiseerd hebben in de volgende categorieën:

  • 20% minder waterverbruik
  • 20% minder elektriciteitsverbruik
  • 20% minder gasverbruik

Deze verminderingen in gebruik willen we behaald hebben in 2026, 10 jaar na het uitspreken van deze ambitie. Het verminderingspercentage is vergeleken met het verbruik in 2011, ons gekozen benchmarkjaar. 

Het behalen van deze doelen vraagt om een aanpak bestaande uit 3 onderdelen:

  • basis-initiatieven
  • investeringen
  • innovaties

Het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve wordt duurzaam gebouwd, gerestaureerd en later geëxploiteerd. Duurzaam bouwen heeft betrekking op de duurzame materialen die gebruikt worden zoals hardsteen, larikshout, FSC gekeurd hout en leemstuc. 

Een duurzame exploitatie wordt gerealiseerd door het gebruik van innovatieve oplossingen om het energieverbruik te verminderen, zoalsr de toepassing van warmte- en koude opslag in de grond op een diepte van 100 meter. Ook wordt de warmte die vrijkomt van de koelcompressoren teruggeven aan de eigen verwarming en dit zal gebruikt worden voor het opwarmen van kraanwater of opgeslagen worden in de bodem. Verder zullen toepassingen als LED verlichting, dubbele beglazing en hoogwaardige vloer- en dakisolatie ook bijdragen aan onze duurzaamheid.