Over Camille Oostwegel

Hotelier en beschermer erfgoed in Limburg

Videofragment: Mini documentaire over ons familiebedrijf en overdracht aan de volgende generatie. In beeld gebracht door onze partner ING.

Camille Oostwegel is een Limburgse hotelier in hart en nieren. Als kleine jongen had hij al een passie voor cultuurhistorie en gastronomie. In 1969 begon hij met zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht die hij in 1972 met goed gevolg afrondde. Van 1972 tot 1980 werkte Camille Oostwegel bij diverse Novotel vestigingen. Tijdens deze periode werd hij al snel exploitatiedirecteur en adviseur van de eerste Novotel vestigingen buiten Frankrijk (bijv. Antwerpen, Luxemburg, Saarbrücken, Schiedam, Breda).

Monumentenpanden met Savoir vivre

In 1980 kwam hij terug naar Limburg en zette hij zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Hij begon met 4 werknemers in zijn eerste restaurant. Diverse monumenten in Maastricht en omgeving volgden. Zij werden zorgvuldig gerestaureerd en kregen een restaurant en/of hotelfunctie. Vanuit zijn passie voor de Franse cultuur, werd het culinair vakmanschap van de Franse keuken toegepast. Vandaag de dag bestaat de onderneming uit 3 hotels en 7 restaurants (Château Neercanne, WinselerHof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht) waar in totaal circa 350 medewerkers werken.

Wilt u meer weten over de loopbaan van Camille Oostwegel? Raadpleeg hier zijn CV of lees het boek “Alles moet bevochten worden” (ISBN 9789086690220), een portret van Camille Oostwegel met uitgebreide historische informatie over de door hem gerestaureerde monumenten. Het boek is verkrijgbaar bij de recepties van de hotels van de Oostwegel Collection, bij de diverse boekhandels.