Geschiedenis Camille Oostwegel

Geschiedenis Oostwegel Collection

Vervallen monumenten worden innovatieve hotel-restaurant concepten

Camille Oostwegel is een Limburgse hotelier in hart en nieren. Als kleine jongen had hij al een passie voor historie, cultuur en gastronomie. Na zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht werkte Camille Oostwegel bij diverse Novotelvestigingen.

In 1980 kwam hij terug naar Limburg en zette hij zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Hij begon samen met 4 werknemers zijn eerste restaurant. Het redden van Zuid-Limburgs monumentaal erfgoed, restaureren  en binnen het monument een nieuw en innovatief hotel-restaurant concept bedenken werd een missie. Zestal oude vervallen monumenten werden in hun oude luister teruggebracht zodat iedereen ervan kan genieten. Ook de omgeving, natuur, landschap en onze tuinen krijgen hierbij de volle aandacht. Vandaag de dag bestaat de Oostwegel Collection uit 3 hotels en 7 restaurants waar in totaal circa 350 medewerkers werken.  

Familiebedrijf

In 2015 trad de volgende generatie  aan in het bedrijf. Ook deze generatie blijft zich inzetten voor onze kenmerkende Limburgse gastvrijheid, culinair vakmanschap en historische ambiance.

Geschiedenis van onze huizen

Ontdek de verhalen achter onze gerestaureerde monumenten:

1984 – Château Neercanne 
1986 – Winselerhof
1997 – Château St. Gerlach
2005 – Kruisherenhotel Maastricht