Wijn van de maand

K+K Das Phantom

Iedere maand presenteert het Kruisherenrestaurant een wijn van de maand. Deze maand hebben wij gekozen voor K+K Das Phantom.

Weingut K+K Kirnbauer is gevestigd in Mittelburgenland in het plaatsje Deutschkreutz. 40 km ten zuiden van Wenen. Het bedrijf van Walter en Irmgard Kirnbauer is gevestigd aan de Rotweinweg!
In Oostenrijk wordt 75% witte wijn en slechts 25% rode wijn geproduceerd. Maar Kirnbauer is beroemd vanwege de prachtige rode wijnen. Mittelburgenland wordt ook wel Blaufränkischland genoemd. Walter combineert ook Franse met Oostenrijkse druivenrassen, het gevolg: cuvées van wereldklasse.
Das Phantom is het paradepaardje en te vinden in elk toprestaurant in Oostenrijk.

Falstaff, het wijn-rating blad van Oostenrijk, geeft regelmatig 90+ punten voor de wijnen van Kirnbauer. De 35 Ha wijngaarden leveren, hand geplukte, druiven voor ca 200.000 flessen wijn. De meeste wijnen zijn Barrique wijnen en rijpen op eiken vaten. Das Phantom is ook in grote flessen, tot 18 liter, te verkrijgen.
Kirnbauer is initiatiefnemer voor de oprichting van Vitikult, een vereniging van top wijnmakers in Mittelburgenland, die van de Blaufränkisch druif een wijn maken volgens strenge regels en tradities.
Walter is voorzitter van Mittelburgenland DAC, de organisatie welke instaat voor de kwaliteit van de wijnen uit dit gebied.

De absolute top van Oostenrijk kan eenvoudig vergeleken worden met Bordeaux Grand cru of Super Tuscan wijnen. De eerste keer geloof je niet dat deze wijn uit Oostenrijk komt!!
De samenstelling van 43% Blaufränkisch, 20% Cabernet Sauvignon+Franc, 25% Merlot en 12% Syrah maken deze wijn mede zo bijzonder. Deze blend gaat 15 maanden een rijping tegenmoet op eikenhoutenvaten en resulteert in en donker robijn rode kleur. 
In de aroma en het smaakprofiel komen o.a. bosbessen, cranberries, kersen, kruiden en tabak, geroosterde aroma’s en een vleugje vanille terug. De fijne zachte tannine, de mooie structuur en de lange afdronk zorgen o.a. voor de complete beleving.