Entree Kruisherenhotel Maastricht

Over Kruisherenhotel Maastricht

Designhotel in centrum Maastricht

In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is het klooster getransformeerd tot designhotel.

Het Kruisherenhotel Maastricht, het enige vijfsterrenhotel van Maastricht, telt 60 moderne, comfortabele kamers. Elke kamer heeft een uniek karakter. In het schip van het hotel is de entresol gelegen. Hier wordt het ontbijt geserveerd en kunt u lunchen of dineren met uitzicht op de indrukwekkende ramen van het voormalige kerkkoor. Op de begane grond bevinden zich de receptie, lobby, lounge corners, boardrooms, glazen lift, bibliotheek en wijnbar met bovengrondse wijnkelder. Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.
Kruisherenhotel Maastricht won in juni 2017 de Dutch Hotel Award.

Het Kruisherenhotel Maastricht is een thuishaven tijdens een weekend Maastricht of zakelijk bezoek aan de stad. Het contrast tussen heden en verleden zijn een reden op zich om het designhotel te bezoeken. Dit unieke karakter is typerend voor de locaties van de Oostwegel Collection, waar Kruisherenhotel Maastricht deel van uitmaakt.  Zo is Château St. Gerlach lid van Relais & Châteaux®, is WinselerHof lid van Small Luxury Hotels of the World en is Château Neercanne beloond met een Michelin ster. Typerend voor alle locaties van het familiebedrijf zijn historische ambiance, culinair vakmanschap en Limburgse gastvrijheid. 

Internationaal design

De inrichting van het designhotel is een creatie van de internationaal bekende interieurarchitect Henk Vos. De creatie is een vertaling van comfort, moderniteit, ruimte en transparantie. In het gehele complex zijn gerenommeerde ontwerpen toegepast van meesters als Le Corbusier en Rietveld, maar ook van moderne vormgevers als Piet Hein Eek, Marc Newson, Philippe Starck en Roderick Vos. Deze ontwerpen vormen een spannend contrast met de glas-in-lood ramen en de authentieke muur- en plafondschilderingen met legendes van de heilige Gertrudis, patrones der reizigers.

De gerestaureerde kloostertuin vormt een oase van rust. De pandhof doet bij mooi weer dienst als terras en doet vergeten dat het designhotel midden in het centrum van Maastricht is gelegen. Adembenemende lichtobjecten van de Duitse lichtkunstenaar Ingo Maurer zorgen voor de finishing touch. Hoewel het design uitdaagt, is het tegelijkertijd een ode aan hedendaagse architectuur en eeuwenoude bouwkunst: een complementair contrast tussen verleden en heden. 

Gelegen in centrum Maastricht

Het Kruisherenhotel Maastricht is gelegen aan het Kommelplein in het centrum van Maastricht. Het beroemde Vrijthof ligt slechts op 5 minuten lopen. Maastricht is een eeuwenoude, veelzijdige stad met keur aan winkeltjes, Bourgondische terrassen, historische gebouwen en pittoreske doorkijkjes. Daarnaast omarmt Maastricht hedendaagse architectuur. Zo verbindt de Hoge Brug met haar unieke bouwkunst het oude stadscentrum met het moderne stadsdeel Céramique. Architect Aldo Rossi creëerde hier het Bonnefantenmuseum.