Menu

Eggs benedict met avocado en capocollo

Brunch met een eigentijdse twist

Op zoek naar de ideale manier om een verwenweekend te starten? Kies dan voor een brunch.
Eggs benedict is zo’n typisch brunchgerecht. Onze chef de cuisine, Menno Bannier, gaf hier een geheel eigen twist aan door een aantal traditionele ingrediënten anders in te vullen. Zijn recept zal goed van pas komen bij een smaakvolle en ontspannen weekendbrunch.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 1 Turks brood
  • 1 rijpe avocado
  • 40 gram gesneden capocollo (ham)
  • 1 bos bieslook
  • Zwarte olijven
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de hollandaisesaus

  • 75 gram eigeel ( 4 dooiers )
  • 15 ml. dragon-azijn
  • 20 ml. sushi-azijn
  • 1 gram zout
  • 50 gram roomboter

Bereidingswijze

  1. Snijd het Turks brood door midden, steek er met een steekring 4 rondjes uit en toast deze met olijfolie en een beetje grof zout af in de oven op 180 graden gedurende 6 minuten (dit kan per oven variëren).
    2. Zet een pan water met een snufje zout en de dragon-azijn alvast op het vuur.
  2. Snijd de bieslook fijn.
  3. Maak de avocado schoon, snijd er reepjes van en steek het uit op dezelfde maat van het brood en brand het af met een keukenbrander.
  4. Pocheer het ei gedurende 4 minuten in water, zout en een royale scheut dragon-azijn.

Bereidingswijze voor de hollandaisesaus:

  1. Zet een pan water op het vuur en plaats een (hittebestendige) kom erbovenop.
  2. Doe het eigeel, de dragon-azijn, zout en de sushi-azijn in de kom en sla het met een garde au bain-marie op totdat het eigeel gaat binden. Wanneer het eigeel gaar is, voeg je de boter toe. En klaar is de hollandaisesaus.

Zo stelt u het gerecht samen:

  1. Plaats het gebakken brood op een bord.
  2. Leg hier de avocado bovenop.
  3. Leg hier de plakjes capocollo-ham bovenop.
  4. Plaats het gepocheerde ei erbovenop en giet de hollandaisesaus eroverheen.
  5. Garneer het geheel met fijn gesneden bieslook.

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina