Menu

Henri Landier

Henri Landier

Een uniek persoon, een kleurrijk persoon. Een kunstenaar die werkelijke situaties zo kan weergeven dat het blijdschap oproept.’ Dat is Henri Landier, volgens liefhebber en vriend Camille Oostwegel sr.
Hij weet werkelijke situaties neer te zetten wat zorgt voor herkenning, het brengt je weer even terug naar dat moment. Het is echt, levendig en dat midden in het carnaval vierend centrum van ons prachtige Maastricht.

Hij exposeerde zijn ‘Le Carnaval de Maastricht’-collectie in ons Kruisherenhotel Maastricht en opende deze in volledige carnavalssferen. Om dit feest compleet te maken was zelfs Prins Carnaval en stadscarnavalsvereniging “de Tempeleers” aanwezig. Maar wat betekent carnaval eigenlijk voor de Parijse kunstenaar zelf?

Contactgegevens

Kruisherengang 19/23
6211 NW Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 329 2020
E-mail: info@kruisherenhotel.nl

Volg ons

‘Carnaval is voor mij vooral vreugde, vrolijkheid en samen kunnen feesten, waardoor ik alle nare problemen in de wereld even kan vergeten. Ik ontmoet daar graag mijn vrienden en deel goede tijden met hen en ook met vreemden, waaronder een prachtige Nederlandse dame met wie ik op een avond danste!

Carnaval is een populaire festiviteit die mij naar een ander universum brengt. Als schilder vind ik de fantasie, de rijkdom van de kostuums en de diversiteit van kleuren fantastisch en voor mij is het dan ook geweldig dat ik dit jaar weer aanwezig kon zijn. Daarnaast is het een grote eer om mijn schilderijen dit maal te presenteren bij Oostwegel Collection met de trouwe steun van Camille Oostwegel sr.

Op uitnodiging van mijn vriend, Camille Oostwegel sr., ontdekte ik het Maastrichtse carnaval in 2016. Dit type carnaval kende ik nog niet in tegenstelling tot dat van Venetië, Duinkerken en Gent. Na mijn vorige tentoonstellingen in Maastricht als eerbetoon aan Rembrandt, had ik het genoegen om deze stad vele malen te bezoeken. Carnaval maakt mij elk jaar weer gelukkig. Dit jaar vierde ik het weer met veel plezier en konden ook mijn aanwezige aanhang, verzamelaars en liefhebbers het ontdekken.
Sommigen kwamen zelfs uit Los Angeles om deel te nemen aan de opening op 21 februari in het Kruisherenhotel, volledig verkleed en in carnavalssferen. Het was magisch.’

  • Print pagina