Gerecht Kruisherenrestaurant

Uitgelicht

"Ik vind het een kunst om van pure, alledaagse ingrediënten iets verrassends en lekkers te maken. En dan goed op smaak, waarbij het pure ingrediënt centraal staat."

Niet teveel verschillende dingen op het bord, gewoon pure smaken. Daarbij volgen wij de seizoenen.

Internationale gerechten

Mijn gerechten zijn internationaal, met een Franse basis. Tevens vind ik het mooi om met Aziatische ingrediënten te werken. Dit komt door mijn Indonesische moeder en mijn herinneringen aan de heerlijke Indonesische  maaltijden bij mijn grootouders.  

Coquilles en gebraiseerde kalfswang

Ik maak graag gerechten met Coquilles, waarbij Coquilles met tonijn tartaar, Iberico varken, schuim van Parmezaanse kaas en citrus mijn specialiteit is. In de koudere maanden maak ik graag een lekker stukje gebraiseerde kalfswang. Die  smaak is gewoon super!

Een ander favoriet ingrediënt waar ik graag mee werk is citroengras. Elke keer als ik die geur ruik, word ik blij.

Creatief blijven ontwikkelen

In de toekomst wil ik mooie en verrassende gerechten op de kaart blijven zetten. En daarnaast jongeren enthousiast blijven maken voor dit ontzettend leuke vak. Ook ik ben enthousiast geraakt doordat mijn ouders mij vaak meenamen om te gaan uit eten. De verschillende soorten ingrediënten en smaken, iedere keer als we weer gingen uit eten werd ik enthousiaster. Dus toen ik een beroepskeuze mocht maken, koos ik meteen voor het prachtige koksvak.

CV Vincent van Vierzen

BBL Koksopleiding in Doetinchem en Sittard

Stages

Restaurant Hotel Beaumont, Maastricht
Holiday Inn Crowne Plaza, Maastricht
Restaurant Boszicht, Didam

Werkervaring

Hotel Bel Air, Gulpen
Restaurant Du Transvaal, Eijsden
Restaurant De Kapoen, Eijsden