Menu

Bram Haenen nieuwe chef de cuisine Kruisherenrestaurant

Bram Haenen nieuwe chef de cuisine Kruisherenrestaurant

Per 1 september heeft het Kruisherenrestaurant een nieuwe chef de cuisine. We stellen hem graag aan u voor. Bram Haenen is 37 jaar oud, getrouwd met Marissa en heeft 2 zoons.

Het afgelopen jaar heeft Bram de keuken mee mogen opstarten van Lumière Maastricht en het concept ervan mogen bedenken. Daarvoor was hij werkzaam als chef-kok bij hotel Applepark en Hotel De L’Empereur in Maastricht. Hiervoor werkte hij op meerdere plaatsen als kok en souschef onder andere Hotel Maastricht Crowne Plaza en Restaurant Sagittarius in Maastricht.

Uiteraard is zijn grote passie koken! Bram droomt ervan om door Azië te trekken en veel street food te proeven.
Natuurlijk woont hij in Maastricht! Gelukkig is hij met zijn gezin om zich heen, als hij lekker (uit)eten kan, goede wijn mag drinken, nieuwe dingen kan ontdekken en een vol restaurant met leuke gasten die tevreden naar huis gaan.

Op de vraag wat zijn favoriete gerecht is, heeft hij geen concreet antwoord “Waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan een coquille met truffel tot rengdang zijn, van asperges in het voorjaar tot haas in het najaar, maar ook een kop erwtensoep heb ik graag. Ik barbecue wel het hele jaar door en ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen.”

Wat mogen wij van de nieuwe chef de cuisine de komende jaren verwachten?
Hij kookt graag met de seizoenen mee en kijkt ieder seizoen weer uit naar nieuwe producten en naar de mogelijkheden om met deze nieuwe producten te gaan koken en nieuwe gerechten te bedenken.
Het einddoel is dan om met het team onze gasten te laten genieten van lekkere gerechten en een mooie lunch of diner te verzorgen.

  • Print pagina