Menu

Corona-update 11 mei van Camille Oostwegel

Corona-update 11 mei van Camille Oostwegel

Geachte gasten en vrienden van Oostwegel Collection,

Vorige maand heb ik een update geschreven met informatie over de stand van zaken in ons bedrijf ten tijde van de sluiting en hierbij wil ik u wederom informeren over de huidige situatie.

De afgelopen maand zijn we verder blijven werken aan het onderhoud en de schoonmaak van onze bedrijven. Ook hebben de keukenteams zich weer ingezet voor goede doelen. Zo heeft het team van het Kruisherenhotel Maastricht tomatensoep gemaakt voor het MUMC in Maastricht en heeft het team van Château St. Gerlach onder andere soep en sap gemaakt voor de Voedselbank.

Er is veel berichtgeving inzake de moeilijke positie waarin de horeca- en toerismesector zich bevindt. Dat is ook voor Limburg van toepassing, want volgens onderzoek van Visit Zuid-Limburg lijdt de toeristische sector een verlies van € 5,4 miljoen per dag. Dat betekent dat na twee maanden de teller op € 324 miljoen verlies staat! Dat is onhoudbaar en daarom ziet iedere ondernemer reikhalzend uit naar een volgend steunpakket. De Provincie Limburg heeft, om nogmaals het belang te benadrukken, een brief geschreven naar staatssecretaris Keijzer met daarin uitleg en vraag voor extra steunmaatregelen voor de vrijetijdseconomie. Ook Visit Zuid-Limburg en Maastricht Marketing zijn bezig met een herstelplan dat hopelijk bij gaat dragen aan de komst van de binnenlandse reiziger en reizigers die in de buurt van de grens wonen.

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge op 6 mei jl. bood ondernemers meer perspectief. 1 juni mogen restaurants en cafés weer open. Ondanks dit perspectief is nog steeds niet alles duidelijk wat betreft maatregelen die horecaondernemers moeten treffen. Wij vinden het belangrijk dat we voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en hebben daarom een ‘1,5-meter-coördinator’ aangesteld die voor alle vier onze huizen de wensen en behoeften inventariseert en werkt aan de implementatie van de maatregelen. Plus ook nog extra maatregelen die wij van belang achten voor het welzijn van onze medewerkers en gasten. Een samenvatting van deze maatregelen kunt u onderaan dit bericht downloaden.

We hebben voor onszelf nog meer perspectief gecreëerd: na twee maanden van sluiting hebben wij besloten om op 20 mei de deuren van onze hotels weer te openen en de restaurants open te stellen voor hotelgasten. U kunt zich niet voorstellen wat een opluchting dit is voor onze medewerkers; eindelijk weer gasten ontvangen en doen waar we goed in zijn!

Naast dat u een schoon en goed onderhouden hotel, restaurant en omgeving aantreft hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd in ons aanbod. Het aantal hotelarrangementen dat u kunt boeken hebben we verminderd zodat het voor u gemakkelijker wordt om een keuze te maken. De invulling van de restaurantconcepten is ook gewijzigd, Restaurant Pirandello biedt een nieuw driegangenmenu met authentieke Italiaanse gerechten aan voor € 39, Château St. Gerlach gaat in alle salons van het kasteel gerechten met de signatuur van Bistrot de Liège serveren en vanaf 1 juni kunt u bij l’Auberge de Neercanne zeven dagen i.p.v. vijf dagen per week terecht voor lunch.

Wij verwelkomen u graag weer als hotelgast vanaf 20 mei en voor de gasten die in de omgeving wonen en van onze restaurants willen genieten vanaf 1 juni.
Ik wens u, uw familie en vrienden goede gezondheid en optimisme toe en hopelijk tot snel ziens!

Hartelijke groet,

Camille Oostwegel

  • Print pagina