Menu

Expositie Ans Lemmens

Expositie Ans Lemmens in Burgemeester Quicx, Coffee & more

Vanaf 1 september a.s. tot en met 1 januari 2020 zullen schilderijen van Ans Lemmens worden geëxposeerd in Burgemeester Quicx, Coffee & More.

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

Postmoderne kunst
Voor de zesde keer sinds de opening zal er een expositie in Burgemeester Quicx, Coffee & More plaatsvinden. Dit keer zullen er schilderijen van Ans Lemmens (1954) worden geëxposeerd. Ans Lemmens put haar inspiratie uit ervaringen, mails, tweets, familie, buren, onze voetballers, Max Verstappen, Europa, Trump, vluchtelingen. Uit al die ervaringen en de hierdoor opgeroepen emoties, gevangen in de maalstroom van de tijd, komt haar werk voort. De stijl van Ans Lemmens is postmodern te noemen. Zij gebruikt in haar kunst het realisme, impressionisme, restauratieve technieken, graffiti, fotografie, collage, talen, verf, krijt, potlood, spray. Al werkend komt zij tot een afbeelding. Deze afbeelding ziet zij echter niet als een “product”, met de bijbehorende dwang dit te “vermarkten”, maar als een geïnitieerd proces; een uitnodiging aan de toeschouwer om deel te nemen.

Over Ans Lemmens
Ans Lemmens is geboren in Valkenburg aan de Geul en opgegroeid in Heerlen. Zij volgde de Pedagogische Academie om onderwijzeres te worden, maar wist toen al dat dit niet het juiste beroep voor haar was. In 1976 begon zij aan de studie Monumentale Vormgeving aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunst in Maastricht en sinds 1982 is zij werkzaam als professioneel kunstenaar. Haar werk exposeert zij sinds 1989 in binnen- en buitenland. Naast haar eigen werk, is Ans Lemmens gespecialiseerd in de restauratie van historische wand- en plafondschilderingen. Zo was zij in 1997 verantwoordelijk voor de restauratie van de plafonds in Château St. Gerlach. Voor meer informatie: www.anslemmens.com

Bezoek de kasteelhoeve
  • Print pagina
Sluiten