Menu

Expositie Frans Timmermans

Expositie Frans Timmermans

In de kasteelhoeve Burgemeester Quicx, Coffee & More op het landgoed van Château St. Gerlach is van 9 oktober 2017 tot 1 april 2018 een expositie te zien van de kunstenaar Frans Timmermans (Arcen 8 juni 1921 – Maastricht 19 juli 2005). Timmermans woonde en werkte tientallen jaren in de Limburgse boerderij tegenover de kasteelhoeve behorende bij landgoed St. Gerlach. Eerder was in Burgemeester Quicx het werk te zien van de bevriende schilder en plaatsgenoot, Jacques Vonk.

Inspiratie
Frans Timmermans vond in zijn atelier in Houthem St. Gerlach de rust en ruimte om in beelden, schilderijen en aquarellen zijn ideeën tot leven te brengen. Hij liet zich inspireren door het leven in Houthem. Het Schuttersfeest, de lokale harmonie en de natuur komen terug in zijn werk. De buttereedner, de Papaverbol, en vele religieuze beelden sieren al tientallen jaren het zuiden van Limburg.

Over Frans Timmermans
Na het cum laude afronden van de Jan van Eyck Academie was hij voor vele nieuwe kunstenaars een bron van kennis. Hij wist erg veel van materialen en zijn historische kennis was enorm groot. Bescheiden, altijd geïnteresseerd en met een enorm gevoel voor vorm en kleur, beschikte Frans Timmermans over een hele eigen stijl die kenmerkend was voor zijn werk. Zijn schetsboeken getuigen van een enorme creatieve en geestige geest. Zijn veelzijdigheid in het gebruik van materialen zal de kijker verrassen.

Hier vindt u het persbericht over de expositie Frans Timmermans.

  • Print pagina
Sluiten