Menu

Menno Bannier nieuwe chef de cuisine Kruisherenrestaurant

Menno Bannier nieuwe chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant

Per 1 juli is Menno Bannier aangesteld als de nieuwe chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant. Menno werkte al als sous-chef in het Kruisherenrestaurant en is nu doorgegroeid naar de functie van chef de cuisine.

Contactgegevens

Kruisherengang 19/23
6211 NW Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 329 2020
E-mail: info@kruisherenhotel.nl

Volg ons

Menno: “Ik ben een rasechte optimist. Als je plezier hebt in het leven, barst je van de energie en die energie zorgt ervoor dat je gave dingen kunt doen. Zodoende is plezier hebben, en daarmee leuke herinneren creëren, mijn passie. Deze eigenschap is voor mij ook in mijn werk belangrijk en geeft mij culinaire creativiteit.”

Menno is 33 jaar oud en woont samen met zijn vriendin, dochter van 4 en zoon van bijna 2 jaar oud in Eijsden waar hij geboren en getogen is. Een echte Limburger!
De juiste balans tussen in- en ontspanning vindt hij erg belangrijk, want zo blijft hij energiek wat ten goede komt aan zijn creativiteit. “Mij kun je raken en overtuigen met een totaalplaatje dat klopt. Zo kan ik op alle eetniveau’ s genieten, als het maar goed in elkaar steekt.“

Op jonge leeftijd startte Menno als afwasser in een klein restaurant in Eijsden. Al snel kwam hij erachter dat de keuken meer en meer zijn interesse wekte. De chef-kok zag dit en liet hem steeds meer meehelpen. Dit heeft ertoe geleid dat hij startte met de koksopleiding BBL. Als leerling heeft hij gewerkt in restaurant Manjefiek, het Kruisherenrestaurant en restaurant de Roerganger. Bij deze laatstgenoemde is hij na zijn stage als leerling blijven werken en groeide hij uiteindelijk door tot sous-chef. Door het vertrouwen van de chef-kok, maar zeker ook zijn kennis en ervaring, is Menno nu de kok die hij graag wil zijn. Na vervolgens twee jaar werkzaam te zijn geweest bij de Geulhemermolen, kreeg hij de vraag om terug te keren naar het Kruisherenrestaurant. Hier hoefde hij niet lang over na te denken.

  • Print pagina