Menu

Oostwegel Collection & Wijndomein St. Martinus

Discover Our Story

In samenwerking met wijnmaker Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus zijn wij aan een reis begonnen om zeven nieuwe huiswijnen te creëren. Deze smaakvolle Limburgse wijnen zijn samengesteld door de sommeliers, chefs en vrienden van Oostwegel Collection. De druiven uit de wijngaard bij Château St. Gerlach, het WIJland, worden gebruikt om deze nieuwe huiswijnen te maken 

Vineyard

Het WIJland, gelegen bij Château St. Gerlach, is een bijzondere plek waar we familie, traditie en goede wijn vieren. De wijngaard heeft een oppervlakte van 3,5 hectare, telt 4.500 wijnstokken en kan worden bekeken vanaf een nieuwe, houten uitkijktoren, met adembenemend uitzicht over het land, de kruiden- en moestuin en het GeuldalDe focus bij de productie van onze wijnen ligt op variëteit in beperkte oplage en de wijnen worden zorgvuldig en met oog voor detail gemaakt. 

Winemaker

Oenoloog en eigenaar van Wijndomein St. Martinus, Stan Beurskens, is een wijnmaker in hart en nieren. Stan gebruikt zijn diepgewortelde wijnkennis en brede ervaring in de wijnsector in zijn eigen familiebedrijf. Met een carrière van wijnbereiding die reikt van het welbekende Stellenbosch tot Geisenheim, ontwikkelde Stan zijn interesse in en passie voor de industrie uit eerste hand. 

Commitment

Zowel Oostwegel Collection als Wijndomein St. Martinus vinden het als familiebedrijf belangrijk om aan de volgende generaties te denken, ook bij de wijnbouw en wijnbereidingWij streven er dan ook gezamenlijk naar om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Met veel toewijding zetten wij ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd blijven we zoeken naar nieuwe manieren om een positieve verandering voor mens en milieu te creëren. 

Ontdek hier onze wijnselectie

Partnership Video

  • Print pagina