Menu

TEFAF – Floris van der Ven

TEFAF - Floris van der Ven

‘Mijn oom en tevens zakenpartner is medeoprichter van de TEFAF Maastricht. Hij durfde jaren geleden het risico te nemen om garant te staan bij het tekenen van het eerste contract met het MECC. Een kartrekker die mensen enorm wist aan te jagen om maximaal te presteren. Een echte ondernemer.’ Zelf neemt Floris van der Ven voor het 33e jaar deel. Hij is kunsthandelaar (Vanderven Oriental Art) in hart en nieren en neemt Oostwegel Collection mee in zijn visie en verhalen.

'Wij zijn de atleten bij de Olympische Spelen van de kunst'

‘TEFAF Maastricht zie ik als de Olympische Spelen van de kunst- en antiekhandel. Als kunsthandelaren zijn wij de atleten die allemaal voor de gouden medaille willen gaan. Bezoekers en handelaren van overal ter wereld zijn hier te vinden en de beurs is hét platform waar kunst en antiek afkomstig uit alle werelddelen wordt aangeboden.

Een moment dat ik nooit zal vergeten is het jaar 1994, een cruciaal jaar. ‘Treasures from the Hermitage St. Petersburg’ heette de tentoonstelling destijds. Het bezoekersaantal schoot de lucht in, een doorbraak voor TEFAF. De aantallen stegen dat jaar van 25.000 in een keer naar bijna 60.000. De aandacht en interesse was een feit, mensen wilden unieke kunst en antiek van dichtbij ervaren.

Bezoekers staan letterlijk oog in oog met wat vaak museale objecten zijn, waar men niet makkelijk dichtbij kan komen. Tijdens de TEFAF worden deze objecten als het ware tot leven geroepen voor de wereld en is er de mogelijkheid om met de exposanten dieper in gesprek te gaan en zich te verrijken met achtergrondverhalen en informatie.

De stad Maastricht is naar mijn mening het perfecte podium voor deze beurs. De stad smelt zo natuurlijk samen met TEFAF. De Maastrichtenaren zijn vriendelijk, de kwaliteit van hotels en restaurants ligt hoog en de gehele stad straalt een ongelofelijke charme uit. De stad heeft iets prettigs, iets fijns. De hele grote wereldsteden elders zijn vaak een afleiding voor de beurs waardoor de focus voor de bezoeker soms niet bij de kunst en antiek ligt. Hier is dat totaal niet het geval en staat de passie en aandacht voor TEFAF volledig centraal.

Impressie TEFAF Maastricht

  • Print pagina