Menu

Asperge-risotto met parmaham en parmezaanse kaas

Het lekkerste van Italië en Limburg op één bord

Velen denken bij de Italiaanse keuken alleen aan pizza en pasta. Wat dacht je van risotto! Een romig en traditioneel gerecht uit Noord-Italië, dat vaak nog populairder is dan pasta.

Dit gerecht is makkelijk om te maken en kan op vele verschillende manier op smaak gebracht worden. Wij hebben er lokale, witte asperges aan toegevoegd, voor een heerlijke, frisse smaak bij de risotto. En laten we vooral de parmezaanse kaas en parmaham niet vergeten, die het gerecht een rijke, hartige smaak geven!

Kom en proef onze risotto bij Restaurant Pirandello of maak dit gerecht thuis!

Raoul Goovaerts – Chef de Cuisine Restaurant Pirandello

Ingrediënten (voor 4 personen)

150 gr. risotto

1 gesnipperde sjalot

1 liter asperge-afkookvocht (zie uitleg asperges)

75 gr. koude boter

50 gr. geraspte parmezaanse kaas

100 gr. brunoise van gekookte asperges

100 gr. gesneden parmaham

100 gr parmezaanse kaas (grof geraspt)

Enkele waterkers-blaadjes

 

Ingrediënten asperges

1 kg witte asperges

2 liter water

20 gr. zout

125 gr. groene asperge-tips

Bereidingswijze

Asperges

  1. Schil de asperges en snij de kont eraf.
  2. Leg de asperges in het water met zout en dek dit af met een natte theedoek.
  3. Breng de asperges aan de kook en laat ze dan nog gedurende een minuut op laag vuur doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het eigen vocht. Dit vocht wordt ook gebruikt bij het bereiden van de risotto. Zet de asperges apart voor later op de risotto.
  5. Blancheer de groene asperge-tips in water met zout. Zet apart voor later op de risotto.

 

Risotto

  1. Was de risotto onder stromend water.
  2. Fruit de risotto samen met de sjalot in een pan en voeg al roerend het aspergevocht toe.
  3. Blijf dit gedurende ongeveer 20 minuten herhalen tot de risotto gaar is.
  4. Monteer de risotto af met de koude boter en voeg 50 g. parmezaanse kaas toe.
  5. Breng dit eventueel op smaak met zout en zwarte peper.

 

Serveer de risotto op een grote schaal en leg hier de groene en witte asperges bovenop. Leg vervolgens de parmaham erop en verspreid de grover geraspte, parmezaanse kaas eroverheen. Maak het geheel af met wat waterkersblaadjes.

Geniet samen met jouw tafelgenoten van dit heerlijke gerecht. Buon Appetito!

 

Kook mee met Raoul

ontdek onze passies bij oostwegel collection

OC at Home neemt u mee in de wereld van onze huizen. Van tips, recepten en culinaire inspiratie tot aan tuinieren, kunst en design. Met deze verhalen willen wij u graag inspireren om kennis te maken met onze passies en herinneringen te maken #OCMemories, waar u ook bent.

Bekijk alle OC at Home artikelen
  • Print pagina