Menu

Interview Stefan Hazen

Carriére

Stefan Hazen (1986) studeerde in 2008 af aan de opleiding facilitymanagement van Zuyd Hogeschool. Daarna lonkte de liefde voor het hotelvak. Na een carrière bij Golden Tulip Hotels en Hoteliers.com werkte hij twee jaar als general manager bij Golf Resort Brunssummerheide. Sinds oktober 2014 is hij directeur/gastheer van Winselerhof. Stefan woont in Heerlen en is trotse vader van Valentijn (6 jaar) en Floris (5 jaar).

Contactgegevens

Tunnelweg 99
6372 XH Landgraaf
Nederland

Tel.: +31 (0)45 546 4343
E-mail: info@winselerhof.nl

Volg ons

‘Wij zijn de boerderij tussen de kastelen’

Stefan Hazen, directeur/gastheer van Winselerhof, houdt van koken en de bourgondisch-mediterrane levensstijl. Hij heeft graag mensen om zich heen en nodigt vaak vrienden uit om ze te verwennen met de lekkerste gerechten en de heerlijkste wijnen. De rustieke herenboerderij in Landgraaf is nu al ruim zeven en een half jaar zijn thuis buitenshuis: ‘Winselerhof heeft een bepaalde puurheid en die moet bij je passen. Mij zit die jas als gegoten.’

Puur

“Winselerhof is het boetiekhotel binnen Oostwegel Collection, we zijn de boerderij tussen de kastelen. Gasten kunnen hier even helemaal afschakelen, terug naar de simpele geneugten des levens. We zetten rubberlaarzen klaar bij de kamerdeur, zodat ze direct de natuur in kunnen. Op de borden in ons restaurant Pirandello vind je niet overdreven veel poespas. Dat sluit aan bij de Italiaanse keuken die van oorsprong landelijk en authentiek is.”

‘Gasten kunnen hier even helemaal terug naar de simpele geneugten des levens.’

Intuïtie

“Dit huis is een plek voor ontmoeting. Een plek waar zowel gasten als collega’s zich thuis kunnen voelen. Daarbij spelen het gebouw en de inrichting een rol, maar onze mensen zorgen écht voor dat gevoel. Met oprechte aandacht en inlevingsvermogen geven we onze gasten een onvergetelijke ervaring. We proberen ze altijd nét een stapje voor te zijn. Eén van de Mojo-medewerkers, die voor Pinkpop Festival bij ons verbleven, eet graag pruimen bij zijn ontbijt. Ons team weet dat. We hebben ze niet standaard in huis, dus zorgen we van tevoren dat ze op voorraad zijn.”

“We bieden een intuïtieve gastvrijheid waarin we de gast altijd nét een stapje voor zijn.”


Eén team, één taak

“De gastvrijheid die we hier bieden, moet in de aard van het beestje zitten. Ik kan iedereen met een dienblad leren lopen, maar gastvrijheid zit in je genen of niet. De mensen bij Winselerhof zijn down to earth. Als je afstandelijk bent, zul je hier niet makkelijk aarden. Ons motto is ‘één team, één taak’. Als we na een feest stoelen moeten stapelen, dan vraag ik zowel de kok als de kantoormedewerker om mee te helpen. We werken niet op eilandjes. De teams van de keuken, bediening en receptie verzorgen alles, van banqueting tot lunch en van diner à la carte tot bruiloft.”

Ambitie

“Voor mensen met ambitie is er op Winselerhof altijd ruimte voor ontwikkeling. Zo is mijn huidige assistent restaurantmanager begonnen als leerling en startte onze sommelier ooit als werkstudent. Bij de voortgangsgesprekken van de medewerkers schuif ik vaak aan om te horen hoe mensen zich willen ontwikkelen. Samen bepalen we wat er nodig is om daar te komen. Ik krijg als directeur/gastheer veel vrijheid en die bied ik mijn collega’s ook. Zolang ze de kernwaardes van Oostwegel Collection uitdragen, is het huis hun speelveld. Zo houdt een collega wine & dine-avonden en organiseert een ander een benefietavond voor het Ronald McDonald Huis. Ik vertrouw erop dat ze weten wat ze doen.”

“Ik krijg als directeur/gastheer veel vrijheid en die bied ik mijn collega’s ook.”


Herinneringen maken

“Mijn mooiste herinnering tot nu toe is die aan het festival Cibo di Strada. Vanuit het idee om iets voor de buurt te organiseren, ontstond dit Italiaanse streetfoodfestival waar in 2019 maar liefst 8000 mensen op afkwamen. Maar ook de feestjes die we voor onszelf organiseren, leveren mooie herinneringen op. We kiezen elk jaar een ander thema en verbinden dat aan een teambuildingselement. Zo hadden we vorig jaar een Caribisch feest met percussie-, salsa- en cocktailworkshops. Een andere keer namen de medewerkers een middag lang in teams films op. Ik vind het belangrijk om momenten als een personeelsfeest of de Kerstborrel te pakken en daar samen met het team naartoe te leven. Bij die gelegenheden wil ik het juist níet hebben over cijfers of werk. We gooien alles dicht zodat iedereen erbij kan zijn en we samen herinneringen kunnen maken.”

“Ik vind het belangrijk om momenten te pakken en daar met het team naartoe leven.”

Aandacht

“Hoe ik mensen aan Winselerhof bind? Aandacht, aandacht, aandacht. Zowel on the job als op speciale momenten. Ik loop dagelijks een ronde zodat ik elke dag op elke afdeling ben geweest, of ik daar op dat moment nodig ben of niet. Maar die aandacht zit hem ook in attenties bij vrolijke en verdrietige gebeurtenissen. Voor de sinterklaasviering personaliseer ik de gedichten van alle medewerkers. Met 70 man personeel is dat een behoorlijke klus, maar dat stukje persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk. Camille Oostwegel sr. zei ooit tegen me: ‘Je runt een gezin binnen het familiebedrijf.’ Dat heb ik altijd onthouden. Winselerhof voelt als mijn kindje.”

Kom jij ons team versterken?
  • Print pagina