Menu

Top 7 essentiële cocktailbenodigdheden voor elke cocktailliefhebber

Essentiële cocktailbenodigdheden

Of u nu uw gasten thuis verrast met een eigen ‘happy hour’ of uzelf trakteert op een heerlijk drankje tijdens een relaxte avond thuis, het in huis hebben van de juiste cocktailbenodigheden is net zo belangrijk als de ingrediënten. Onze lijst met essentiële cocktailbenodigdheden zorgt ervoor dat u alles bij de hand heeft om uw favoriete cocktail te maken!

  1. Bar spoon – Barlepel, een lange cocktaillepel met een gedraaid montuur en aan de bovenkant een botte kant om als vijzel te gebruiken of als vorkje.
  2. Jigger – Barmaatje, een diabolo-vormig maatbekertje waarin de verhoudingen van sterke drank gemeten kunnen worden. Meestal een kant met 20 ml. en een kant met 40 ml.
  3. Muddler – Vijzel van hout, aluminium of kunststof om fruit en kruiden te kneuzen in een mix-glas of shaker.
  4. Strainer – Vergiet, wordt geplaatst op de shakebeker en dient als vergiet om ijs en drank te scheiden.
  5. Fine strainer – Vergiet, dat wordt gebruikt om de hele kleine deeltjes van kruiden of ijs uit de drank te halen. Denk aan versnipperde muntblaadjes of pulp.
  6. Boston shaker – Shakebeker, die bestaat uit 2 delen, meestal een kleine tinnen beker en een grote tinnen beker. Het kan ook een grote tinnen beker en een mix-glas zijn die in elkaar geklikt kunnen worden.
  7. Lime squeezer – Citruspers, variant op de muddler, deze is specifiek om citrusvruchten te persen.

Als u deze benodigheden in huis heeft, dan wilt u er natuurlijk ook zo snel mogelijk mee aan de slag. Kijk snel verder voor onze ‘lentecocktails’.

Ontdek onze lentecocktails
  • Print pagina