Terras

Welkomstwoord van de Gastheer

De Limburgse gastvrijheid en de 16e eeuwse herenboerderij op het landgoed, gecombineerd met de Italiaans georiënteerde keuken zorgen voor een warm onthaal.
Ons restaurant is genoemd naar de Italiaanse schrijver Luigi Pirandello. Pirandello leefde van 1867 tot 1935. Hij is begonnen met het schrijven van gedichten. Door het faillissement van zijn vader was hij genoodzaakt te gaan werken als docent. Hij vond dit echter vreselijk en ging daarnaast meer en meer werken voor tijdschriften en kranten. In die tijd verscheen ook de beroemde roman ‘Il fu Mattia Pascal’. Na deze tijd ging hij zich toespitsen op novellen en theaterstukken en vlak voor het einde van zijn leven zelfs in de cinema. 
Ik heb een gedicht gevonden van Luigi Pirandello getiteld ‘A un olivo’. Ik vind het toepasselijk omdat het de kracht weergeeft van het langdurig bestaan van de olijfboom met een knipoog naar het historische karakter van onze herenboerderij. Daarnaast uiteraard de Italiaanse olijf die geserveerd wordt bij uw aperitief in ons Restaurant Pirandello.
 

A un olivo
Quante cose saprei, tu che non cedi
da trecento e più anni, o fosco olivo,
dei venti all’urto, e qui ferrigno in piedi
ti stai su questo solitario clivo…


Wat zou jij allemaal weten, jij die het al 300 jaar volhoudt, de stevigste stormen doorstaat, dichtbegroeide olijfboom, en nog steeds sta jij onbuigzaam op deze eenzame heuvel...

Ma forse è ver che il evento fuggitivo
nuove ti reca, o che tu gliene chiedi?
Nulla sai, nulla pensi, nulla vedi;
e sei solo per questo ancora vivo.

Misschien is het waar, dat de vluchtende wind nieuwe wegen opent, of vraag jij ernaar? Jij weet niets, denkt niets en ziet niets, daarom leef jij nog.

Che se nel tronco tuo scabro e stravolto
queste piaghe del tempo fosser occhi
e tu fossi nei rami cervelluto,
ripensando che vivere è da sciocchi
e che a morire si profitta molto,
non saresti trecento anni vissuto.

Als de diepe tijdrimpels in jouw ruwe stam ogen zouden zijn en jouw takken hersenen, denkende dat leven gek is en door te sterven veel winst oplevert, zou je geen 300 jaar geleefd hebben.

Graag tot in het Zuiden, 
Benvenuti a Winselerhof

Stefan Hazen
Directeur / Gastheer