Menu

Kunst in Valkenburg

Kunst in Valkenburg

Op zaterdag 16 maart 2019 opent KiV voor de 12e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in Heiligdom St. Gerlach en op landgoed Château St. Gerlach. U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart tot KiV 2020 buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

Contactgegevens

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
Nederland

Tel.: +31 (0)43 608 8888
E-mail: info@stgerlach.nl

Volg ons

GENIETEN VAN KUNST OMLIJST DOOR EEN UNIEK DECOR!

KiV Outside
doorlopend tot KiV 2020

Een verrassende beeldenexpositie in de schitterende entourage van landgoed Château St. Gerlach. Verspreid door het park en de tuinen van Château St. Gerlach zijn sculpturen uit verschillende materialen (hout, steen, kunststof, terra cotta etc.) te bewonderen.

Dagelijks geopend en gratis toegankelijk.


KiV Inside & Outside wordt georganiseerd door de initiatiefnemers: Marx en Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Erik Kierkels, Harry Lips, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.

Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Yvonne Michiels, David Gerstein (IL) en Christiaan Lieverse (NL), zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, Christiaan Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Tom Smetsers te bezichtigen.

Dit jaar zullen ook enkele gastexposanten (KiV Inside) deelnemen, Maria Verstappen met enkele grote schilderijen, Jan van den Bragt met zijn sieraden en een collectie van Hugo en Jill van der Aa

Combineer KiV Inside & Outside met een bezoek aan de speciale exposities bij Marx en Marx Limburgse kunst en/of Giardino Galerie & Beeldentuin. Beide kunstaanbieders zijn geopend van vrijdag tot en met zondag, Giardino tussen 11.00 – 17.00 uur en Marx en Marx tussen 13.00 – 17.00 uur.

Meer weten?

info@kunstinvalkenburg.nl
+31 (0)6 53276570

KiV Inside
t/m zondag 31 maart 2019

Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en schatkamers van de St. Gerlachus kerk.  De expositie bestaat uit exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende de kunstenaars Jos van Vreeswijk, Patrick Creyghton, Ronald Westerhuis, Christiaan Lieverse, Roger Braun, David Gerstein en Peter Bremers op KIV inside getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV Inside-Outside 2019.

Dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.
Entree: € 7,50 per persoon (Kinderen tot 12 jaar gratis toegang)

Hotelgasten van Château St. Gerlach ontvangen een gratis entreebewijs van deze exclusieve kunstexpositie.

Andere activiteiten en evenementen