Menu

Mergelgrotten

Over Mergelgrotten

Aperitief in de wijnkelders

De mergelgrotten van Château Neercanne huisvesten de meest bijzondere wijnkelders van Maastricht. De historische wijnkelders zijn gelegen in de oude gangen van de unieke mergelgrotten van het kasteel. Op de wanden is een deel van de geschiedenis van het eeuwenoude terrassenkasteel terug te lezen, zoals de geboorte van de Euro die tijdens de Eurotop in 1991 op Château Neercanne werd geboren. Daarnaast sieren handtekeningen van bekende en onbekende gasten de wanden. Ook het Nederlandse koningshuis liet zich hier niet onbetuigd. De wijnkelders vormen een unieke entourage voor het houden van een wijnproeverij of voor een aperitief voorafgaand aan lunch of diner. Behalve de wijnkelders liggen hier verschillende mergelzalen.

Sfeerimpressie

Wijnkelders in mergelgrotten Maastricht | Château Neercanne
Wijnkelder Château Neercaan
Wijnkelders in mergelgrotten Maastricht | Château Neercanne
Wijnkelder Château Neercaan

Contactgegevens

Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht
Nederland

tel. +31 (0)43 325 1359
info@neercanne.nl

Routebeschrijving

Gastronomie aan de rand van Maastricht

Geniet van een aperitief in de wijnkelders alvorens aan tafel te gaan in restaurant Château Neercanne. Een à-la-carte-restaurant met een rijke culturele en culinaire traditie. Het Frans georiënteerde restaurant biedt een adembenemend uitzicht over de historische baroktuinen van Château Neercanne en het groene Jekerdal.

Restaurant Château Neercanne

Lunchen in huiselijke sfeer

l’Auberge is het huiselijke lunchrestaurant van Château Neercanne. Naast een vriendelijk geprijsde lunch is het mogelijk om hier te genieten van koffie en thee met een rijke keuze aan patisserie. Het restaurant heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand.

L'Auberge

Intieme lunch of diner in kasteeltoren

Voor een intieme lunch of diner tot 8 personen is Torentje de Gulden een verrassende locatie. De historische kasteeltoren van Château Neercanne biedt een adembenemend uitzicht over het Jekerdal.

Torentje de Gulden

Speciale arrangementen voor u

Andere restaurants voor u

  • Print pagina
Sluiten