{{ activeMainItem }}

Sluiten

Eerste Candlelight concert series in Maastricht

Château Neercanne en Château St. Gerlach decor voor bijzondere concerten

Na het succes in meer dan 150 steden wereldwijd, vindt Fever’s internationale Candlelight-concert serie vanaf september voor het eerst plaats in Maastricht. De eerste shows worden gehost op Château Neercanne en Château St. Gerlach. De serie bestaat uit een reeks speciale optredens, te beginnen met concerten gewijd aan Queen, Vivaldi, en meer. Deze uitbreiding naar Maastricht volgt het succes van het concept dat het publiek in meer dan 150 steden wereldwijd heeft vermaakt, waaronder Amsterdam, Eindhoven en Den Haag.

Deze reeks klassieke concerten heeft als doel de drempel naar dit genre te verlagen, en spreekt meerdere demografische groepen aan, van fans van klassieke muziek en mensen die niet gebruikelijk naar dit genre luisteren, van generatie Z tot senioren. De concerten verlichten de mergelgrotten van Château Neercanne en het St. Gerlach Paviljoen op Château St. Gerlach met duizenden kaarsen, waar toeschouwers zich volledig kunnen onderdompelen in een magische, muzikale ervaring.

Ideale setting

Dit concept staat erom bekend klassieke muziek shows uit de traditionele muziekzalen en concertgebouwen te halen en te brengen naar unieke, meer toegankelijke locaties die deel uitmaken van de culturele scene van de stad. De bijzondere locaties van Oostwegel Collection zijn de ideale setting voor de Candlelight concerten. De mergelgrotten van Château Neercanne, waarin ook de meest bijzondere wijnkelders van Maastricht gehuisvest zijn, lenen zich perfect voor een sfeervol concert. Ook het Paviljoen op Château St. Gerlach is een prachtige locatie voor de concerten, met een verrassend uitzicht op het Château, de Kasteelhoeve en de omringende natuur.

Cultureel erfgoed

Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection: “Wij zetten ons dagelijks in voor het behoud van cultureel erfgoed. Dat doen we door goed te zorgen voor onze vier monumentale huizen, maar ook door deze open te stellen voor belangrijke culturele activiteiten voor de regio. We zijn blij dat Château Neercanne en Château St. Gerlach de eerste locaties zijn voor de Candlelight concerten in Maastricht. We kijken er naar uit om met onze monumentale locaties in combinatie met de bijzondere muzikale omlijsting gasten te inspireren en een onuitwisbare indruk achter te laten.”

In tegenstelling tot andere Candlelight-concerten, zijn deze concerten op de locaties van Oostwegel Collection inclusief een drankje. Gasten kunnen vooraf in de unieke wijnkelders van Château Neercanne of in het prachtige St. Gerlach Paviljoen van een drankje genieten. Er is ook de optie om te dineren met een exclusief menu voorafgaand aan het concert (met uitzondering van de eerste show per avond; die heeft een dinermogelijkheid na de show). Tickets voor shows in Maastricht zijn hier beschikbaar.