{{ activeMainItem }}

Sluiten

Feestelijke opening suites Château Neercanne

Meest bijzondere suites van Nederland officieel geopend op Werelderfgoeddag

Op Werelderfgoeddag, donderdag 18 april, opende Oostwegel Collection de zeven nieuwe, bijzondere suites op Château Neercanne. De feestelijke opening, waar tegelijkertijd de afronding van de restauratiewerkzaamheden van het Château werden gevierd, vond plaats in aanwezigheid van de burgemeester van Maastricht, Wim Hillenaar, en eregast Humberto Tan. Zij tekenden samen met eigenaar en algemeen directeur Camille Oostwegel een plaquette om dit bijzondere moment te markeren.

 

 

De werkzaamheden aan Château Neercanne startten in mei 2023: de leien daken van het Château waren aan onderhoud toe. Dit moment werd aangegrepen om zeven luxe suites te realiseren in het Poortgebouw. Daar is tegelijkertijd een duurzaamheidsslag gemaakt: dit gebouw, waar ook restaurant L’Auberge is gevestigd, is volledig van het gas af. Camille Oostwegel is trots op het resultaat en blij de suites nu te delen met nationale en internationale gasten. “We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Met de toevoeging van de suites is Château Neercanne een unieke plaats in Nederland. De combinatie van het design, de historische locatie en gastronomie op topniveau maakt het de meest bijzondere suites van ons land. Ook ben ik er trots op dat we met de restauratie en verduurzaming het Château klaar hebben gemaakt voor de toekomst. We laten dit prachtige monument nog beter, mooier en leuker achter voor volgende generaties.”

Château Neercanne van belang voor de regio

Château Neercanne van belang voor de regio
Château Neercanne van belang voor de regio
Château Neercanne van belang voor de regio
Château Neercanne van belang voor de regio

De burgemeester van Maastricht benadrukt de belangrijke rol van Château Neercanne in de regio en sprak zijn waardering uit voor het werk wat afgelopen jaar heeft plaatsgevonden aan het kasteel. “Onze regio kent prachtige kastelen en monumentale hoeves, maar die blijven niet zomaar overeind staan. Er is passie en vakmanschap nodig om deze Rijksmonumenten in stand te houden. Oostwegel Collection kan dit als geen ander, en zet daarmee Maastricht en Limburg internationaal op de kaart. Daarmee heeft het familiebedrijf een enorm belangrijke betekenis voor de stad en onze regio. De lijst van eregasten in de hotels van Oostwegel Collection is al uitgebreid, maar wordt met de suites op Château Neercanne ongetwijfeld nog langer.”

Betekenisvolle luxe

Eén van de eerste eregasten op Château Neercanne is Humberto Tan. Tijdens de opening sprak hij zijn waardering uit voor het ondernemerschap van de familie Oostwegel, en stond hij stil bij het unieke gevoel van gastvrijheid dat het team hem bij ieder bezoek geeft. Voor Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne, is de opening een afsluiting van een belangrijke periode voor het terrassenkasteel. “Toen ik hier vijf jaar geleden startte als directeur waren we alleen nog een restaurant, met slechts eerste plannen voor de uitbreiding naar hotel. Ik ben trots op mijn team dat de afgelopen jaren hard heeft gewerkt om van Château Neercanne een plek te maken waar gasten betekenisvolle luxe ervaren en waar alle zintuigen worden geprikkeld. Onze gasten kunnen nu na een diner bij het met een Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne of het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde L’Auberge overnachten in de mooiste suites van Nederland en daarmee geven we hen een onvergetelijke ervaring.”