{{ activeMainItem }}

Sluiten

Oostwegel Collection start restauratie Château Neercanne

Oostwegel Collection start restauratie Château Neercanne

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is vandaag gestart met de instandhoudingswerkzaamheden van Château Neercanne. Geert Gabriëls, lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg, gaf het symbolische startsein door een nieuwe gegraveerde lei te onthullen. Daarmee begint Château Neercanne het groot onderhoud van de leien daken van zowel het kasteel als het poortgebouw. Ook komt er een nieuwe keuken voor lunchrestaurant l’Auberge. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot februari 2024 duren. Château Neercanne blijft tijdens de restauratie gewoon open, gasten zullen niets tot nauwelijks iets merken van de werkzaamheden.

Het Begin

De eerste fase van de renovatie bestaat uit instandhoudingswerkzaamheden van het leien dak van het poortgebouw. Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur Oostwegel Collection, is verheugd dat Gabriëls het startsein gaf. “Dhr. Gabriëls werkt als Gedeputeerde Natuur, Milieu, Stikstof en Erfgoed voor de Provincie Limburg en we zijn trots dat hij de eerste lei inclusief gravering onthulde. Dat is van grote symbolische waarde voor ons, en we zijn blij dat we gaan starten met de werkzaamheden.”

Duurzaamheidsslag

Château Neercanne is voor het laatst gerenoveerd tussen 1950 en 1955. Camille Oostwegel vertelt: “Het is een prachtig monument waar we goed voor zorgen, met groot respect voor het historische erfgoed. Een restauratie is nodig om Château Neercanne toekomstbestendig te maken. We maken dan ook direct een enorme duurzaamheidsslag. Na de renovatie verwachten we een nóg hoger niveau van gastvrijheid te kunnen bieden.”

Naast dat de daken aan vernieuwing toe waren, wordt ook direct het lunchrestaurant l’Auberge aangepakt. “De keuken verduurzaamt en gaat van het gas af, maar wordt ook volledig vernieuwd met de meest moderne keukenapparatuur. Tijdens de renovatie zal het restaurant tijdelijk verhuizen naar de grotten bij het Château. Onze gasten kunnen dus blijven genieten van ons restaurant l’Auberge,” licht Camille Oostwegel toe.

Gasten merken niets van werkzaamheden

De eerste fase van de instandhoudingswerkzaamheden zal naar verwachting zomer 2023 afgerond zijn. Daarna gaat Oostwegel Collection verder met het leien dak van het Château zelf. “Onze gasten merken helemaal niets van de werkzaamheden, er zijn geen steigers te zien in de zomer op het Châteauterras. Pas aan het einde van het jaar verplaatsen we een steiger naar de voorkant van het Château, die daar korte tijd zichtbaar zal zijn tot de renovatie is afgerond in februari 2024. We kijken er enorm naar uit om van Château Neercanne een duurzaam, toekomstbestendig kasteel te maken waar onze gasten optimaal kunnen genieten van al het moois wat het te bieden heeft.”