{{ activeMainItem }}

Sluiten

Zilveren jubileum voor Château St. Gerlach

Zilveren jubileum voor Château St. Gerlach

Château St. Gerlach viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Al sinds de opening in 1997 is Château St. Gerlach een magische plek met een bijzondere aantrekkingskracht. Een monument vol herinneringen, van een indrukwekkende schoonheid en grandeur. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum worden tal van activiteiten georganiseerd voor gasten en buurtbewoners.

25 jaar Château St. Gerlach

25 jaar Château St. Gerlach
25 jaar Château St. Gerlach
25 jaar Château St. Gerlach
25 jaar Château St. Gerlach

Op 15 september 2022 bestaat Château St. Gerlach precies 25 jaar. Een landgoed vol herinneringen en geschiedenis, maar Château St. Gerlach kijkt vooral vooruit. In onze keukens werken we in toenemende mate met lokale en ambachtelijke producten uit de eigen moestuin, het WIJland, dat samen met buurtbewoners wordt onderhouden.

Floris Kemper, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach zegt: “Al 25 jaar lang zet het team van Château St Gerlach zich op deze plek in voor het creëren van unieke herinneringen.
In een kwart eeuw zijn het landgoed en de omliggende natuur daarmee uitgegroeid tot een ware destinatie voor gasten die even willen afschakelen en om inspiratie op te doen.

We kijken dankbaar terug op de mooie ontwikkelingen en verbindingen die zijn ontstaan. Zowel met gasten als onze medewerkers en de omgeving, dit heeft allemaal bijgedragen aan de groei van deze bijzondere locatie. Duurzaamheid, natuur, kunst en cultuur zijn daarin kernbegrippen geworden, en zullen ons uitgangspunt blijven, kijkende naar de volgende 25 jaar.
Door de continue ontwikkeling van Château St. Gerlach kunnen wij gasten blijven verrassen en hun verwachtingen overtreffen.

Al 25 jaar is Château St. Gerlach een plek waar ondernemerschap, vakmanschap en inspiratie verbonden worden. Er heeft veel plaatsgevonden bij ons, van het wereldcongres van de NATO tot het bezoek van President G.W. Bush en vele andere unieke momenten. Laten we ook de evolutie van het landgoed zelf niet vergeten met het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve en het WIJland. Kortom, een stabiele uitvalsbasis voor velen en wij hebben de dankbare en verantwoordelijke taak om het landgoed weer klaar te maken voor de volgende 25 jaar.”, zegt Camille Oostwegel, Eigenaar & Algemeen directeur van Oostwegel Collection.

Jubileum-activiteiten

Deze maand wordt een breed scala aan jubileum-activiteiten op het landgoed georganiseerd.
Tijdens de jubileumperiode slaan chef Jef Schuur van ‘Relais & Châteaux Hotel en Restaurant Bij Jef’ en chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela van restaurant ‘Les Salons’ de handen ineen om een diner te verzorgen. Daarnaast kunnen gasten een jubileumarrangement reserveren en genieten in restaurant Les Salons van een menu dat gebaseerd is op het openingsmenu uit 1997.

Verder kunnen gasten kennismaken met kunstenaars in de beeldentuin tijdens het artistieke proces, aanschuiven bij het cross the line panel met Lex Uiting, meewerken in de moestuin van het WIJland of samen aan de slag om de Geul afvalvrij te maken in samenwerking met Maas Cleanup. Zo zoeken ze in de serene omgeving van het château niet alleen de verbinding op, maar dragen ze ook bij aan de magie van het landgoed en zijn instandhouding voor volgende generaties. Bekijk hier alle jubileumactiviteiten: www.oostwegelcollection.nl/25-jaar-chateau-st-gerlach