{{ activeMainItem }}

Sluiten

Where memories are made

Pers informatie aanvraag

Wilt u meer informatie over of hoge resolutie foto’s van onze huizen ontvangen? Vul dan uw gegevens in, wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk de informatie ontvangt. U kunt onze Marketing & PR afdeling ook telefonisch bereiken via + 31 43 608 89 00.

Persberichten van Oostwegel Collection

 • Château St. Gerlach presenteert nieuw restaurant Les Salons

  Verfijnd lokaal lunchen en dineren met producten uit eigen groentetuin en wijngaard

  Valkenburg, 1 november 2022 – Château St. Gerlach, onderdeel van Oostwegel Collection, presenteert in november 2022 officieel haar nieuwe restaurant Les Salons. Het château in Valkenburg beschikte voorheen over twee eetgelegenheden, een bistro en een fine dining restaurant, en nu is het één restaurant dat geheel in lijn met de naam bestaat uit meerdere salons met een ongedwongen, eigentijdse formule; Casual Fine Dining. Gasten kunnen hier genieten van seizoensgebonden moderne gerechten, zo veel mogelijk bereid met lokale producten uit de regio of van het eigen landgoed.

  De presentatie van Les Salons valt samen met het 25-jarige bestaan van Château St. Gerlach als hotel. Het kasteel met bijbehorend landgoed werd in september 1997 officieel geopend. De benedenverdieping van het château bestaat uit meerdere salons die in het nieuwe concept weer gebruikt worden zoals de families dat vroeger ook deden. In de ene salon drinken gasten een kop koffie, en in de andere bijvoorbeeld een aperitief aan de champagnebar.

  Gastronomische tempel Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur Oostwegel Collection, is enorm trots op het resultaat. “Ons voormalige fine dining restaurant was vijf dagen per week open en alleen voor diner, maar onze gasten hadden juist behoefte om op elk moment van de dag gebruik te kunnen maken van het hele château. Nu is de hele benedenverdieping met zijn verschillende salons één bruisend restaurant en dus echt de gastronomische tempel van dit landgoed.” Floris Kemper, General Manager Château St. Gerlach, licht toe: ”Zo brengen we ook meer variatie aan in de beleving zelf. Bij Les Salons dineren gasten niet meer de hele avond aan dezelfde tafel, ze beleven de verschillende salons van dit mooie château.”

  Lokaal en verantwoord dineren Een groot deel van de grond op het landgoed wordt gebruikt als moestuin en wijngaard, waar Les Salons dankbaar gebruik van maakt. Chef-kok Guido Le Bron De Vexela veranderde het klassieke, à la carte menu naar één kaart waarop gasten kunnen kiezen uit tien verschillende gerechten. “Les Salons staat voor lokaal en verantwoord dineren. Voor de gerechten maken we nóg meer gebruik van het WIJland, onze moestuin, waar we erg trots op zijn. En onze wijnen passen helemaal bij de lokale producten.”
  Zeker drie keer per week is Le Bron De Vexela te vinden op het WIJland, de moestuin van landgoed Château St. Gerlach in Houthem. Om zich te verheugen op wat komen gaat. En om producten te selecteren voor het menu. Sla, boontjes, worteltjes en niet te vergeten rode bieten. Hij vertelt: ”Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de grond te wroeten en ze eruit te halen. Ze zitten boordevol smaak en hebben nauwelijks opsmuk nodig. Je kunt er alle kanten mee op. Wat mij betreft staan ze symbool voor de puurheid van het land en het contact met de natuur.”

  Niet alleen de keuken maakte een verandering door, ook het interieur kreeg een volledige make-over. Le Bron de Vexela: “Onze vaste gasten moesten in het begin even wennen dat er geen linnen meer op de tafels lag, maar inmiddels genieten alle gasten van de sfeer die je in modetermen zou kunnen omschrijven als casual chic.” Ook maakte Oostwegel voor het interieur zo veel mogelijk gebruik van lokale bedrijven. “Denk aan de tafelbladen en de prachtige bar. Maar bijvoorbeeld ook het marmer komt van een lokale steenhouwerij . We willen onze gasten niet alleen een ervaring geven, maar een ervaring met betekenis. Bovendien is de opening van ons nieuwe restaurant een eerste stap om nieuw leven in te blazen in de grandeur van Château St. Gerlach. We vieren nu ons zilveren jubileum, maar we gaan natuurlijk ook voor goud!” besluit Camille Oostwegel.

  In deze mini-documentaire vindt u meer informatie over de totstandkoming van Les Salons en het WIJland en de andere lokale producten.

  Download persbericht
 • Zilveren jubileum voor Château St. Gerlach

  Château St. Gerlach viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Al sinds de opening in 1997 is Château St. Gerlach een magische plek met een bijzondere aantrekkingskracht. Een monument vol herinneringen, van een indrukwekkende schoonheid en grandeur. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum worden tal van activiteiten georganiseerd voor gasten en buurtbewoners.

  25 jaar Château St. Gerlach

  Op 15 september 2022 bestaat Château St. Gerlach precies 25 jaar. Een landgoed vol herinneringen en geschiedenis, maar Château St. Gerlach kijkt vooral vooruit. In onze keukens werken we in toenemende mate met lokale en ambachtelijke producten uit de eigen moestuin, het WIJland, dat samen met buurtbewoners wordt onderhouden.

  Floris Kemper, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach zegt: “Al 25 jaar lang zet het team van Château St Gerlach zich op deze plek in voor het creëren van unieke herinneringen.
  In een kwart eeuw zijn het landgoed en de omliggende natuur daarmee uitgegroeid tot een ware destinatie voor gasten die even willen afschakelen en om inspiratie op te doen.

  We kijken dankbaar terug op de mooie ontwikkelingen en verbindingen die zijn ontstaan. Zowel met gasten als onze medewerkers en de omgeving, dit heeft allemaal bijgedragen aan de groei van deze bijzondere locatie. Duurzaamheid, natuur, kunst en cultuur zijn daarin kernbegrippen geworden, en zullen ons uitgangspunt blijven, kijkende naar de volgende 25 jaar.
  Door de continue ontwikkeling van Château St. Gerlach kunnen wij gasten blijven verrassen en hun verwachtingen overtreffen.

  Al 25 jaar is Château St. Gerlach een plek waar ondernemerschap, vakmanschap en inspiratie verbonden worden. Er heeft veel plaatsgevonden bij ons, van het wereldcongres van de NATO tot het bezoek van President G.W. Bush en vele andere unieke momenten. Laten we ook de evolutie van het landgoed zelf niet vergeten met het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve en het WIJland. Kortom, een stabiele uitvalsbasis voor velen en wij hebben de dankbare en verantwoordelijke taak om het landgoed weer klaar te maken voor de volgende 25 jaar.”, zegt Camille Oostwegel, Eigenaar & Algemeen directeur van Oostwegel Collection.

  Jubileum-activiteiten

  Deze maand wordt een breed scala aan jubileum-activiteiten op het landgoed georganiseerd.
  Tijdens de jubileumperiode slaan chef Jef Schuur van ‘Relais & Châteaux Hotel en Restaurant Bij Jef’ en chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela van restaurant ‘Les Salons’ de handen ineen om een diner te verzorgen. Daarnaast kunnen gasten een jubileumarrangement reserveren en genieten in restaurant Les Salons van een menu dat gebaseerd is op het openingsmenu uit 1997.

  Verder kunnen gasten kennismaken met kunstenaars in de beeldentuin tijdens het artistieke proces, aanschuiven bij het cross the line panel met Lex Uiting, meewerken in de moestuin van het WIJland of samen aan de slag om de Geul afvalvrij te maken in samenwerking met Maas Cleanup. Zo zoeken ze in de serene omgeving van het château niet alleen de verbinding op, maar dragen ze ook bij aan de magie van het landgoed en zijn instandhouding voor volgende generaties. Bekijk hier alle jubileumactiviteiten: www.oostwegelcollection.nl/25-jaar-chateau-st-gerlach

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection tekent Akte van Ambitie Zero Emissie Stadslogistiek Maastricht

  Oostwegel Collection vindt het belangrijk om nu zelf concrete stappen te zetten om de stad Maastricht, als motor van en voor de regio, op haar toekomst voor te bereiden. Niet alleen door een bijdrage te leveren aan klimaat- en milieudoelstellingen (CO2-reductie en verbeteren luchtkwaliteit), maar ook door het verduurzamen van de eigen stadslogistiek. Daarom tekent Oostwegel Collection de Akte van Ambitie Zero Emissie Stadslogistiek Maastricht.

  Voor Oostwegel Collection zit ‘duurzaamheid’ in het dna van het familiebedrijf. ‘Voor ons heeft dat alles te maken met nalatenschap. We willen zo goed mogelijk voor onze omgeving, onze medewerkers, de plaatsen waar onze hotels en restaurants gevestigd zijn zorgen, zodat we het bedrijf en de omgeving beter door kunnen geven aan een volgende generatie. Daarom kijken we bij onze bedrijfsvoering altijd naar de lange termijn’, zegt eigenaar & algemeen directeur Camille Oostwegel.

  Zero Emissie Stadslogistiek

  Concreet wil het familiebedrijf met 3 hotels en 7 restaurants bijvoorbeeld 20% minder water-, elektriciteits- en gasverbruik in 2026 ten opzichte van 2011. Met een hotel in de binnenstad van Maastricht wil Oostwegel Collection ook haar bijdrage leveren aan de realisatie van Zero Emissie Stadslogistiek. Daartoe heeft het al een elektrisch bestelbusje aangeschaft bij het ook in Maastricht gelegen Château Neercanne en het bedrijfswagenpark van het bedrijf is 90% elektrisch en op weg naar 100%.

  Een ander belangrijk project in dat kader vormen de bouwwerkzaamheden rondom de uitbreiding van het Kruisherenhotel met gebouw ‘Sociëteit de Stuers’ die in september 2023 starten en naar verwachting in 2025 zijn afgerond. ‘Vroeg in het ontwerpproces kijken we al met duurzaamheidsadviseurs van Arcadis hoe we het gebouw kunnen voorbereiden op toekomstige wet- en regelgeving in 2050, zelfs zo dat een eventuele renovatie over dertig jaar mogelijk is zonder te hoeven slopen’, vertelt Oostwegel. De restauratiewerkzaamheden zullen ook de nodige logistieke bewegingen met zich meebrengen van o.a. aannemers en onderaannemers. ‘We gaan daarom samen met Oostwegel Collection een plan van aanpak opstellen om deze doelgroep tijdig en zorgvuldig te informeren over Zero Emissie Stadslogistiek Maastricht 2025 en de bijbehorende ZE-zone’, vertelt projectleider Jelle Ummels van Stadsaanpak Maastricht Bereikbaar, ‘en waar nodig en wenselijk adviseren we met onze kennis en kunde en stimuleren we hen om zelf zero emissie stappen te zetten.’
  Kijk ook op www.zesmaastricht.nl

  Fotograaf: Aron Nijs

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection lanceert nieuw magazine Collection

  Deze week presenteert Oostwegel Collection de eerste editie van Collection. Een creatief gedreven redactioneel platform en magazine dat lezers inspirerende en verrijkende verhalen biedt. In dit nieuwe huismagazine worden geheimen, de nieuwste inzichten en een nog te ontdekken wereld gedeeld bekeken door de merkpijlers: Mens, Locatie en Gastronomie. Collection verrast en verleidt. De lezer wordt meegenomen in een wereld van authentieke luxe, ontspanning en genot.

  Collection ‘22 nodigt uit om te genieten van het moment en het prachtige Zuid-Limburgse landschap. En niet te vergeten, de geluiden en de smaken. De lezer leert de medewerkers in de verschillende huizen kennen en ontdekt de eigenheid van ieder huis. Van de maaltijd op het bord tot de bloemen in de tuinen. Voor Collection ‘22 zijn artikelen over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zo komen de verhalen van Oostwegel Collection en lokale en nationale talenten aan bod.

  “We zijn zeer enthousiast over de lancering van Collection voor onze huizen. Deze mijlpaal staat symbool voor ons rijke nalatenschap en de blik op een zonnige toekomst. Het markeert een volgende stap in onze langetermijnstrategie in de ontwikkeling van onze merkbeleving. De naam Collection voelt passend aangezien ons familiebedrijf al meer dan 40 jaar inspirerende collecties aan herinneringen creëert. De pagina’s van Collection, zowel online als offline, bieden de lezers boeiende content geïnspireerd door onze kernwaarden. We zijn blij om de verbinding tussen Oostwegel Collection en onze gasten te versterken door het maken van authentieke verhalen en betekenisvolle momenten.”, zegt Meredith Stark-Oostwegel, Director of Brand & Marketing van Oostwegel Collection.

  Met Collection slaat Oostwegel Collection een nieuwe weg in. Het magazine verschijnt een keer per jaar en dit jaar in een oplage van 25.000 exemplaren. Daarnaast is het gekoppeld aan een nieuw online platform waar gedurende het hele jaar updates zullen verschijnen. Op het nieuwe platform worden recepten, achtergrondverhalen, aankomende evenementen, de meest bijzondere plekken en de beste gastronomische ervaringen gedeeld.

  Het magazine is te verkrijgen in alle huizen van Oostwegel Collection en in deze eerste editie staan onder andere interviews met Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester), lokale designers zoals Valentin Loellmann, Camille’s reisverslag van zijn gastronomische inspiratiereis, een column van Humberto Tan en ga zo maar door.

  Collection is in het Engels geschreven. Een beslissing die gebaseerd is op het feit dat de gasten van Oostwegel Collection van over de hele wereld komen. Meer informatie: Collectedbyoostwegel.nl

  Download persbericht
 • Château St. Gerlach wint award 'Beste Vergaderlocatie 2021'

  Vandaag werd tijdens de uitreiking van de Meetings Award 2021 de award voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2021’ uitgereikt aan Château St. Gerlach.

  Meetings Award 2021 voor Château St. Gerlach
  Floris Kemper, Directeur/Gastheer van Château St. Gerlach, nam vandaag samen met Eigenaar/Algemeen directeur Camille Oostwegel de award voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2021’ in ontvangst. Château St. Gerlach dankt de award met name aan het multifunctionele St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve dat sinds begin 2017 een toevoeging is aan het landgoed. Achter de kasteelhoeve (1668) die als toegangspoort tot landgoed Château St. Gerlach fungeert, ligt het St. Gerlach Paviljoen. Het paviljoen, met een capaciteit tot wel 1000 personen, is een ‘state of the art’-concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft.
  Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat Château St. Gerlach de award voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar’ wint.

  Landgoed Château St. Gerlach is een inspirerende locatie voor kleine en grote vergaderingen door de onbeperkte mogelijkheden die het vergaderpaviljoen biedt. Ik ben er trots op dat we deze bijzondere plek, de Limburgse gastronomie en gastvrijheid met gasten mogen delen.”, zegt Floris Kemper.

  Ilona van Rooij, Director Sales & Revenue, vertelt: “Wij zetten stappen om de komende jaren echt van beleving naar betekenis te gaan, met intuïtieve service en gastronomische topprestaties.
  Duurzaamheid staat hierin centraal met het beschermen van de prachtige natuur om ons heen, het onderhouden van het monumentale erfgoed, maar ook innoveren met duurzame oplossingen bijvoorbeeld voor onze vergaderfaciliteiten.
  We zijn erg dankbaar voor deze erkenning en we blijven graag nog vele jaren onze gasten verrassen en inspireren met ons unieke landgoed.”

  Download persbericht
 • De cirkel is rond - 'Alles moet bevochten worden, van eenmanszaak naar familiebedrijf' gepresenteerd

  Op 15 december is op Château St. Gerlach het boek Alles moet bevochten worden, van eenmanszaak naar familiebedrijf gepresenteerd. Het is een lijvig werk geworden. Niet gek want de successen van oprichter Camille Oostwegel sr. hebben zich opgestapeld in de 40 jaar dat hij aan het hoofd stond van Oostwegel Collection. Vorig jaar januari droeg sr. het stokje over aan zijn oudste zoon en naamgenoot. ‘Ik was goed voorbereid, maar dan vraag je je toch even af of je er wel klaar voor bent.’
  De kersverse directeur is in het boek, open over zijn stormachtige start. De coronacrisis die uitbrak in maart 2020 en de forse overstromingen in de derde week van juli 2021 hebben hem sterker gemaakt.

  Download persbericht
 • Uitbreidingsplannen Kruisherenhotel Maastricht in samenwerking met architect Francine Houben

  Stelt u zich eens voor: een nieuw stuk Maastricht, midden in het centrum, dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op mensen uit de hele wereld. Maar ook een stuk stad waar Maastrichtenaren zelf graag komen. Een ambitie die Camille Oostwegel samen met architect Francine Houben met volle overtuiging wil waarmaken.

  Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection, heeft een koopovereenkomst getekend met Zuyd Hogeschool om ‘Sociëteit De Stuers’ over te nemen.

  Onderdeel van de uitbreiding zijn 50 hotelkamers, een hoogwaardig fine casual restaurant en een multifunctionele ruimte voor exposities en bijeenkomsten tot 150 gasten. Daarnaast verhuist ook het hoofdkantoor van Oostwegel Collection naar deze nieuwe locatie. Om deze faciliteiten allemaal een plek te geven zal het Rijksmonument herbestemd en uitgebreid worden.

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection wint zeven medailles voor alle zeven eigen huiswijnen

  In mei dit jaar is Oostwegel Collection een langdurige samenwerking aangegaan met het bekende Limburgse wijnhuis St. Martinus uit Vijlen. Oenoloog Stan Beurskens en zijn team maakt voor Oostwegel Collection zeven verschillende huiswijnen en nog geen vier maanden later vallen de wijnen al in de prijzen.

  Op 12 september is aangekondigd dat alle zeven eigen huiswijnen in de prijzen gevallen zijn bij de ‘Wijnkeuring van de Lage Landen’. De medaillespiegel ziet er voor de wijnen van Oostwegel Collection & Wijndomein St. Martinus als volgt uit:
  • 2x goud voor de mousserende wijnen ‘Mosaïc 3’ en ‘Mosaïc 3.5’
  • 4x zilver voor de wijnen ‘WIJn 265’ rood en wit, de witte wijn ‘Hommage Judith’ en rode wijn ‘Hommage Camille’.
  • 1x brons voor de rosé ‘WIJn 265’

  Een onafhankelijk team van blindproevers heeft dit jaar tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 in totaal 17 wijnen met een gouden medaille beloond. Wijngaardeniers uit Nederland en België stuurden een recordaantal van bijna 300 wijnen op voor de keuring.

  De bekroonde huiswijnen zijn exclusief te drinken in de hotels en restaurants van het familiebedrijf. Camille Oostwegel zegt over de medailles: “We zijn heel trots dat we nu al beloond worden voor de kwaliteit van onze wijnen. De intentie van de samenwerking met St. Martinus is om onze gasten echt een onderscheidend en kwalitatief hoogstaand aanbod aan wijn te kunnen bieden. Heel fijn dat dit nu al bekroond wordt!”

  De samenwerking brengt een geweldige nieuwe selectie aan wijnen naar de hotels en restaurants en versterkt daarmee de gastronomische ambities van Oostwegel Collection. Maar dat is nog niet alles. De gasten in de vier huizen kunnen ook op andere manieren kennismaken met de eigen wijnen, denk hierbij aan speciale programma’s zoals ‘wine flights’, rondleidingen en proeverijen. Voor meer informatie over de samenwerking tussen Oostwegel Collection & St. Martinus, klik hier.

  Over Oostwegel Collection Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Sinds begin 2020 is Camille Oostwegel eigenaar en algemeen directeur van de onderneming. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Camille Oostwegel sr. die in 1980 met veel passie en zorg begon aan het restaureren en herbestemmen van Rijksmonumenten. Inmiddels bestaat het bedrijf uit: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences. Voor meer informatie: www.oostwegelcollection.nl

  Over St. Martinus De wijngaarden van St. Martinus liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. Op innovatieve en duurzame wijze produceren wij witte, rode, rosé en mousserende wijnen van Limburgse bodem. Wijnen om heerlijk van te genieten! Voor meer informatie: www.wijngaardmartinus.nl

  Over de Wijnkeuring van de Lage Landen
  De Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) organiseert de Wijnkeuring van de Lage Landen voor wijngaarden in Nederland en België. De keuring vindt plaats bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse, waar men met een vaste organisatie de wijnen blind keurt samen met de Pfalzer wijnen (voor de Landespraemierung).
  Wanneer een wijn voldoet aan de regelgeving en is onderscheiden met een keurzegel, bronzen, zilveren of gouden medaille, dan krijgt de wijngaardenier een oorkonde. Tevens kunnen op de flessen met deze wijn een medaillesticker of keurzegel worden geplakt.

  Download persbericht
 • Michiel Borstlap Brand Ambassador van Oostwegel Collection

  Gevierd concertpianist en componist Michiel Borstlap is de nieuwe ‘muziekambassadeur’ van Oostwegel Collection. Hij is de eerste die deze rol vervult in de historie van het familiebedrijf. In deze nieuwe rol zal hij diverse bijdragen leveren aan de merkbeleving van Oostwegel Collection.

  Gallery Play Media, Michiel Borstlap’s onderneming, zorgt voor zorgvuldig samengestelde muziekafspeellijsten in alle vier de huizen van Oostwegel Collection. Deze samenwerking voegt voor de gasten een extra zintuiglijke ervaring toe aan een verblijf in de hotels en restaurants.

  Het partnership wordt gelanceerd en gevierd door middel van een reeks diner- en lunchevenementen die muzikaal begeleid worden door Michiel. Deze unieke ervaring is alleen op reservering toegankelijk van zondag 11 tot en met zaterdag 24 juli op het terras van restaurant Les Salons op landgoed Château St. Gerlach. Château St. Gerlach zal door Michiel als uitvalsbasis gebruikt worden om inspiratie op te doen voor zijn nieuwe nummers, die hij zal componeren tijdens zijn verblijf.

  Camille Oostwegel zegt: “Het is een eer dat Michiel Borstlap onze eerste Brand Ambassador wil zijn. Wij kijken enorm uit naar het verder uitbouwen van onze samenwerking en de reeks muzikale diners en lunches op Château St. Gerlach”.

  Deze bijzondere reeks diners en lunches wordt op zaterdag 24 juli afgesloten met een speciaal evenement tussen 16.00 en 17.30 uur. Tijdens dit evenement zal Michiel Borstlap zijn nieuwste nummer voor het eerst ten gehore brengen en zal hij zijn nieuwe boek ‘The Piano Collection’ signeren.

  In de toekomst zal de samenwerking verder worden geïntensiveerd met onder andere masterclassdiners en zal Michiel Borstlap op frequente basis bij evenementen in de huizen te gast zijn.

  Michiel Borstlap over zijn ambassadeurschap: ”Als Artistiek Directeur van Gallery Play Media ben ik verantwoordelijk voor de muzikale beleving in elk huis van Oostwegel Collection. Sinds vele jaren is het voor mij een voorrecht om tijd door te brengen op Château St. Gerlach, zowel voor professionele als recreatieve doeleinden. Dit instituut voor gastvrijheid is een van de beste in zijn klasse en is voortdurend op zoek naar betere dienstverlening. De samenwerking met mijn bedrijf Gallery Play Media past als een handschoen, omdat beide partners de wil hebben om hun eigen vak te verkennen en daarin uit te blinken”.

  Over Michiel Borstlap

  Michiel Borstlap is een Nederlandse pianist, componist en producer met een grote staat van dienst. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Hij trad op in 82 verschillende landen. Hij ontving vele prijzen, waaronder die voor Beste Solist op de Europa Jazz Contest, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award (als eerste niet-Amerikaan), een Gouden Kalf en een Edison Award. Ook had Borstlap vele samenwerkingen met artiesten zoals Herbie Hancock, Ludovico Einaudi, Gino Vannelli en recent met Joris Voorn. Borstlap speelde in alle grote concertzalen van Nederland en sinds 1994 op vele edities van het North Sea Jazz Festival. Hij schreef zelfs een boek over zijn avonturen die hij beleefde tijdens het componeren en uitvoeren van zijn Opera in Qatar welke hij in recordtijd componeerde in opdracht van de Emir van ’t golfstaatje.
  Voor meer informatie: www.michielborstlap.com

  Over Oostwegel Collection

  Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Sinds begin 2020 is Camille Oostwegel eigenaar en algemeen directeur van de onderneming. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Camille Oostwegel sr. die in 1980 met veel passie en zorg begon aan het restaureren en herbestemmen van Rijksmonumenten. Inmiddels bestaat het bedrijf uit: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences. Voor meer informatie: www.oostwegelcollection.nl

  Download persbericht
 • Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren ‘D’Artagnan – Bière du Brut’

  Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren een nieuw Bière du Brut: ‘D’Artagnan’. Een bier gebrouwen met lokale ingrediënten en Champagnegist. Na het brouwen rijpt het bier in de kelders van Château Neercanne. Gemaakt voor de avonturiers onder ons!

  De beroemde Musketier van de Franse Koninklijke Garde genaamd D’Artagnan was de inspiratiebron tot de samenwerking van de twee Zuid-Limburgse bedrijven. In 1673 was Château Neercanne hoogstwaarschijnlijk een Hospice voor de Franse Koninklijke Garde tijdens het Beleg van Maastricht. De bekendste musketier, zoals de legende ons vertelt, D’Artagnan sneuvelde bij de Tongerse poort. Op een steenworp afstand van de huidige locatie van Zuyd Craft. Het nieuwe bier ‘D’Artganan’ is een eerbetoon aan de bekendste musketier.

  Dit sprankelende gouden ‘Bière du Brut’ heeft een complex aroma vol florale tonen, kruiden en zoete honing. Voor wie op zoek is naar een gedurfd en avontuurlijk alternatief voor een aperitief.

  “Bier kan ook elegant en verrassend zijn, net zoals deze samenwerking tussen Zuyd Craft en Château Neercanne” zegt Bas Jacob, eigenaar en medeoprichter Zuyd Craft.

  Pierre Haenen, Directeur/Gastheer Château Neercanne zegt over de samenwerking: “Met Zuyd Craft starten we weer een mooie samenwerking met een lokale partner aan de Jeker. Een duurzaam en innovatief bedrijf dat past bij de ambities van Château Neercanne.”

   Gasten van Château Neercanne zien de samenwerking met Zuyd Craft onder meer terug op de kaart bij Château Neercanne , daarnaast worden er op 8, 15 en 22 juli bierproeverijen georganiseerd en in l’Auberge de Neercanne is een bijpassend biermenu bij de gerechten te proeven. In 2025 zal Restaurant Château Neercanne een diner organiseren waarbij alle vijf de jaargangen van D’Artagnan Bière du Brut geserveerd worden met een bijpassend menu.

  Voor thuis is het bier vanaf 15 juli te koop via de website van Zuyd Craft. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een voucher waarmee vanaf zaterdag 7 augustus op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 uur en 12.00 uur het Champagnebier opgehaald kan worden bij Château Neercanne.

  Over Zuyd Craft

  Zuyd Craft is een jonge ambachtelijke brouwerij uit het zuiden van Nederland. Gevestigd in de hoofdstad van Limburg, Maastricht. Zuyd Craft brouwt sinds 2015 experimentele bieren om te laten zien dat de Limburgse bierscene ook mooie ambachtelijke en experimentele bieren kent.
  Vanaf 2021 slaat Zuyd Craft een nieuwe weg in. Het jaar staat volledig in het teken van smaken. Uitgesproken smaken, karakters en bieren die we niet in een hokje willen stoppen. We willen steeds meer bekend staan als een smaakmakend bedrijf, een flavour company. Daarom is er in 2021 ook de keuze gemaakt om brouwerij te vervangen door Craft, een begrip dat veel beter omschrijft waar het bedrijf voor staat: Ambachtelijke producten maken.
  Voor meer informatie: www.brouwerijzuyd.nl

  Over Château Neercanne

  Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is l’Auberge de Neercanne (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (tot 500 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.
  Voor meer informatie: www.neercanne.nl

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection & Wijngaard St. Martinus kondigen exclusief partnership aan

  Oostwegel Collection is een langdurige samenwerking aangegaan met het bekende Limburgse wijnhuis St. Martinus uit Vijlen. Oenoloog Stan Beurskens en zijn team maakt voor Oostwegel Collection zeven verschillende huiswijnen. Al deze nieuwe wijnen zijn vanaf vandaag exclusief te drinken in de hotels en restaurants van het familiebedrijf.

  De Limburgse wijnen zijn in samenwerking met de sommeliers, chefs en vrienden van Oostwegel Collection samengesteld. De druiven van de wijngaard bij Château St. Gerlach, genaamd het WIJland, worden gebruikt in de huiswijnen.
  De wijngaard op het WIJland is 3,5 hectare groot en vanaf een nieuwe houten uitkijktoren heeft men een adembenemend uitzicht over de wijngaard, de groente- en kruidentuin en het Geuldal.

  Alle wijnen zijn duurzaam geproduceerd en de zeven nieuwe wijnen zijn opgedeeld in drie categorieën. De eerste categorie, genaamd ‘WIJN 265’, bestaat uit een witte, rode en rosé wijn. De wijnen in deze categorie zijn iets lichter van smaakprofiel. De tweede categorie, genaamd ‘Hommage’, bestaat uit een witte wijn en een rode wijn. Deze wijnen zijn wat voller van smaak en zijn ook op hout gerijpt. De witte wijn is vernoemd naar Judith en de rode wijn naar Camille sr., dit is een eerbetoon aan de ouders van eigenaar en algemeen directeur Camille Oostwegel. De derde en laatste categorie is genaamd ‘Mosaïc’ en dit zijn twee mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn gemaakt. De etiketten voor de wijnen zijn ontworpen door Françoise Oostwegel.

  Camille Oostwegel zegt over de samenwerking: “We zijn heel blij met de samenwerking met Stan Beurskens en zijn team. Beide bedrijven hebben vakmanschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met deze samenwerking bieden we echt een onderscheidend aanbod op wijn aan onze gasten. Buiten het onderscheidende aanbod is het verminderen van de carbon footprint natuurlijk ook een geweldige uitkomst. We hebben het over plusminus 20.000 flessen huiswijn die niet meer uit Frankrijk en Italië hoeven te komen.”

  Stan Beurskens voegt hieraan toe: “De samenwerking voelt heel natuurlijk. Voor ons biedt het een kans om ons vakmanschap en innovatiekracht op te schalen omdat we meer wijn kunnen maken van de percelen die we erbij hebben gekregen op het WIJland. Daarnaast kijken we ernaar uit om samen met het team van Camille de wijnen te blijven ontwikkelen en ook om de gasten van Oostwegel Collection onvergetelijke herinneringen mee te geven, zowel in de hotels en restaurants als bij ons op het wijndomein in Vijlen.”

  De samenwerking brengt een geweldige nieuwe selectie aan wijnen naar de hotels en restaurants en versterkt daarmee de gastronomische ambities van Oostwegel Collection. Maar dat is nog niet alles. Later dit jaar zullen de gasten in de vier huizen ook op andere manieren kennismaken met de nieuwe wijnen, denk hierbij aan speciale programma’s zoals ‘wine flights’, rondleidingen en proeverijen.

  Over Oostwegel Collection
  Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Sinds begin 2020 is Camille Oostwegel eigenaar en algemeen directeur van de onderneming. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Camille Oostwegel sr. die in 1980 met veel passie en zorg begon aan het restaureren en herbestemmen van Rijksmonumenten. Inmiddels bestaat het bedrijf uit: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences.
  Voor meer informatie: www.oostwegelcollection.nl

  Over St. Martinus
  De wijngaarden van St. Martinus liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. Op innovatieve en duurzame wijze produceren wij witte, rode, rosé en mousserende wijnen van Limburgse bodem. Wijnen om heerlijk van te genieten!
  Voor meer informatie: www.wijngaardmartinus.nl

  Download persbericht
 • Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de cuisine en Maître d’Hôtel aan

  Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met veel trots de opvolging. Vanaf 1 mei start Robert Levels (50) als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. De huidige Sous-Maître Robert Bisschoff (26) maakt vanaf 1 mei promotie naar de functie van Maître d’Hôtel.

  Chef de Cuisine – Robert Levels maakt de overstap van La Butte aux Bois in België, dat net als Château Neercanne lid is van Relais & Châteaux. Daar is hij op dit moment verantwoordelijk als Chef de Cuisine voor Le Bistrot en Meetings & Events. Robert leerde het vak bij topchefs als Toine Hermsen en Emmanuel Mertens. Daarnaast was hij 10 jaar de rechterhand van Hans van Wolde bij Beluga (toendertijd 2 michelinsterren). Robert Levels: “Château Neercanne is cultureel en gastronomisch erfgoed. Opgebouwd door mensen die groot konden dromen, hard werkten en dit mogelijk maakten. Ik ben zeer vereerd dat ik nu de uitdaging mag aangaan om op culinair gebied groot te mogen dromen, hard te werken en recht te doen aan iedereen die mij voorging in deze mooie ambiance.”

  Maître d’Hôtel -Robert Bisschoff is sinds 2015 werkzaam bij Château Neercanne en op dit moment in de functie van Sous-Maître.  In 2020 was hij een van gastronomische talenten in de finale van het Limburgs Culinair gala. Robert Bisschoff: “Vol passie en trots ga ik samen met de nieuwe Chef de Cuisine Robert Levels onze gezamenlijke ambities waarmaken op deze schitterende plek. We hebben de unieke kans om samen te werken aan de nieuwe brigades van Château Neercanne en hier een team van te smeden voor heropening.”

  Camille Oostwegel, Eigenaar & Algemeen directeur van Oostwegel Collection: “Ik ben blij dat we samen kunnen bouwen aan het behalen van de gastronomische toppositie. We kunnen niet wachten om gasten opnieuw kennis te laten maken met Château Neercanne onder leiding van een nieuwe chef en maître.”

  Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne zegt: “Als Château Neercanne zetten we weer een stap naar een mooie toekomst. Ik vertrouw erop dat wij met het aantrekken van Robert Levels onze culinaire ambities kunnen waarmaken. De klik was er gelijk en zijn visie komt overeen. Robert Bisschoff is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Hij brengt persoonlijkheid in zijn service, maar op een zeer intuïtieve en authentieke manier. Het laat zien dat we talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien.”

  Over Château Neercanne

  Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge de Neercanne (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (tot 500 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.
  Voor meer informatie: www.neercanne.nl

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection verwelkomt twee nieuwe directieleden

  Oostwegel Collection completeert haar directieteam met twee nieuwe leden. Ilona van Rooij (29) is per 1 februari gestart als Director of Sales & Revenue en Desiree Dils (41) zal per 1 april 2021 de rol van Directeur/Gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht vervullen.

  Camille Oostwegel is blij met de toevoegingen. “Ons directieteam is compleet en daarmee gaan we bouwen aan onze visie en ambitie. Die visie en ambitie gaat over winnen en dat kunnen we alleen maar met een fit team. Met de komst van Ilona en Desiree hebben we een compleet, fit en dynamisch team met hele verschillende ervaringen en perspectieven. Ik kijk er naar uit om samen met hen en de rest van het directieteam te werken aan onze ambities.” Het directieteam van Oostwegel Collection bestaat uit 9 personen waarvan vier dames en vijf heren. Opvallend is ook de relatief lage gemiddelde leeftijd van de directieleden, die is 37.

  Director of Sales & Revenue
  Vanaf 1 februari 2021 is Ilona van Rooij gestart als Director of Sales & Revenue voor heel Oostwegel Collection. Nadat Ilona haar Bachelor aan de NHTV Academy of Hotel Management heeft afgerond, heeft zij de Master of Science (Management of Learning) volbracht aan de Universiteit van Maastricht. Ze heeft internationale werkervaring opgedaan in onder andere Londen en was voor haar overstap werkzaam als Commercieel Directeur bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station.

  Ilona van Rooij: “De passie, het ondernemerschap en de inspirerende visie van Oostwegel Collection spraken me meteen aan en vanuit mijn Limburgse hart is er ook een gevoel van trots op deze prachtige collectie van monumentale hotels en restaurants in Zuid-Limburg. Ik ben dan ook vol energie en enthousiasme gestart en kijk ernaar uit om samen met het team mooie resultaten te behalen de komende jaren.”

  Directeur/Gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht

  Per 1 april 2021 start Desiree Dils als Directeur/Gastvrouw van Kruisherenhotel Maastricht. Desiree Dils is op dit moment bijna drie jaar werkzaam als Director of Food & Beverage van het vijfsterrenhotel Hotel De L’Europe in Amsterdam. De afgelopen twintig jaar heeft Desiree diverse internationale posities bekleed bij met name luxe hotels, waaronder in Londen en China.

  Desiree Dils: “Na de Hotelschool Maastricht afgerond te hebben en daarna jaren in het buitenland, en meest recentelijk in Amsterdam, te hebben gewerkt, ben ik vereerd dat ik het team van het Kruisherenhotel in de mooiste stad van Nederland mag komen versterken voor en met de Oostwegel Collection-familie. Gastvrijheid zit me – zoals bij iedere Limburger – in het bloed. Het uitdragen daarvan samen met een toegewijd team is mijn grote passie.”

  Over Oostwegel Collection
  Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Sinds begin 2020 is Camille Oostwegel eigenaar en algemeen directeur van de onderneming. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Camille Oostwegel sr. die in 1980 met veel passie en zorg begon aan het restaureren en herbestemmen van Rijksmonumenten. Inmiddels bestaat het bedrijf uit: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences.
  Voor meer informatie: www.oostwegelcollection.nl

  Download persbericht
 • Château Neercanne kondigt nieuwe carrièrestappen aan voor Maître d’Hotel en Chef de Cuisine

  Hierbij kondigen wij aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart a.s. afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrières. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Manager bij Winselerhof en Chef de Cuisine Gilbert von Berg kiest voor het ondernemerschap.

  Dennis Lemmens (43) is sinds 2001 werkzaam op Château Neercanne en sinds 2007 als Maître d’Hotel van het restaurant. In zijn nieuwe rol als Food & Beverage Manager krijgt hij bij Winselerhof in Landgraaf de verantwoordelijkheid over de bedieningsteams van Restaurant Pirandello, Luigi’s Restaurant & Bar en de banqueting. Een mooie stap voor Dennis waarbij hij alle opgedane kennis en ervaring over kan brengen op zijn nieuwe team en met hen weer verder kan bouwen aan de gastronomische ambities van Winselerhof.

  Dennis zegt over zijn promotie: “Het is voor mij een mooie nieuwe uitdaging om met een groter team op een nieuwe werkplek aan de slag te gaan, en toch voelt het vertrouwd vanwege het familiebedrijf.”

  Gilbert von Berg (38) is sinds 2007 werkzaam in de keukenbrigade van Restaurant Château Neercanne en sinds 1 november 2017 als Chef de Cuisine. Gilbert kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorjaar van 2021 zal hij een kleinschalig restaurant in Maastricht openen.

  Gilbert zegt over zijn volgende stap: “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant in Maastricht te openen waarin ik mijn ambities waar wil gaan maken. Ik heb een fantastische tijd en opleiding genoten op Château Neercanne, maar nu de kans is gekomen wil ik deze met beide handen aangrijpen.”

  “Wij danken Dennis en Gilbert voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren waarbij zij essentiële rollen hebben gespeeld in de ontwikkeling van Restaurant Château Neercanne. Wij wensen hun veel succes en plezier toe in hun nieuwe rollen!”, zegt Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection.

  Talent Factory

  Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne zegt: “Het doorgroeien van Dennis en Gilbert is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Het laat zien dat we niet alleen talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien, maar ook daarbuiten naar het ondernemerschap.”

  Opvolging

  Ten tijde van dit persbericht is er nog geen opvolging bekend voor beide functies. “We starten per direct de werving en selectie voor deze twee belangrijke posities in ons huis. Met de opvolgers van Dennis en Gilbert gaan we weer verder bouwen aan de gastronomische toppositie die wij nastreven.”, zegt Pierre Haenen.

  Over Château Neercanne

  Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge de Neercanne (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (tot 500 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

  Download persbericht
 • Expositie Sidi El Karchi in Burgemeester Quicx, Coffee & More

  Vanaf 2 maart a.s. tot en met 29 mei 2020 zullen schilderijen van Sidi El Karchi worden geëxposeerd in Burgemeester Quicx, Coffee & More.

  Indringende, psychologische portretten
  Voor de achtste keer sinds de opening zal er een expositie in Burgemeester Quicx, Coffee & More plaatsvinden. Dit keer zullen er 12 prenten en motieven van Sidi El Karchi (1975) worden geëxposeerd. Sidi werkte de afgelopen jaren aan zijn oeuvre van indringende, psychologische portretten. Zijn doeken zijn geïnspireerd op iconische werken van kunstenaars als Vermeer, Whistler, Van Gogh en Michelangelo. Zijn psychologische portretten laten zich opvatten als een “liefdesverklaring aan de kunstgeschiedenis, de schilderkunst en de mens”, aldus Stijn Huijts (directeur Bonnefantenmuseum Maastricht).

  Over Sidi El Karchi
  De in Sittard geboren Sidi El Karchi studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Zijn oeuvre bestaat uit kleurrijke schilderijen en tekeningen met een grafische uitstraling waar abstractie en hyperrealisme elkaar afwisselen. In 2004 won hij de Van Bommel Van Dam-prijs en in 2011 de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Zijn werk is opgenomen in tal van (museale) collecties, waaronder Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Van Bommel Van Dam Venlo, Schunck Heerlen en DSM Collectie. Sidi El Karchi woont en werkt in Maastricht. Voor meer informatie: www.sidielkarchi.nl

  Over Château St. Gerlach
  In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het hotel telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met Franse gerechten met eigentijdse twist en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het landgoed over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (tot 1.000 personen). Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.stgerlach.nl

  Download persbericht
 • Nieuw concept: Villas & Residences, curated by Oostwegel Collection

  Oostwegel Collection lanceert een nieuw concept: Villas & Residences, curated by Oostwegel Collection.

  Verhuur van luxe woningen op bijzondere locaties
  Met het nieuwe concept genaamd Villas & Residences, curated by Oostwegel Collection zullen er luxe woningen op bijzondere locaties worden verhuurd. Vanaf vandaag is gestart met de verhuur van het voormalige familiehuis waar 4 generaties Oostwegel woonden: Villa Casa Blanca in Houthem-St. Gerlach. Dit kubistische huis is in 1929 ontworpen door Fritz Peutz en is inmiddels een Rijksmonument.
  Camille Oostwegel zegt: “Met dit nieuwe concept kunnen we een specifieke doelgroep bereiken, namelijk gasten die waarde hechten aan een intieme omgeving voor een familiesamenzijn, een zakelijke reiziger die in het comfort van een huis wil verblijven of voor een corporate inspiratiesessie voor teams. De luxe, goed uitgeruste woningen maken het mogelijk om volledig zelfvoorzienend te genieten van een verblijf.”

  Meer informatie over Villas & Residences, curated by Oostwegel Collection: www.oostwegelcollection.nl/villas

  Over Oostwegel Collection
  Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Camille Oostwegel sr. begon in 1980 met veel passie en zorg aan het restaureren van Rijksmonumenten en inmiddels bestaat de onderneming uit de volgende huizen: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht. Sinds 1 januari 2020 heeft zoon Camille Oostwegel het stokje van het familiebedrijf overgenomen.

  Download persbericht
 • Kruisherenhotel Maastricht wint Prix Villégiature award

  Gisteravond werd tijdens een feestelijke ceremonie in Château de Ferrières, nabij Parijs, bekend gemaakt dat Kruisherenhotel Maastricht de award “Grand Prix Best Charming Hotel in Europe” heeft gewonnen.

  Award “Grand Prix Best Charming Hotel in Europe” voor Kruisherenhotel Maastricht
  Eigenaar Camille Oostwegel sr. en opvolger Camille Oostwegel jr. namen samen, onder toeziend oog van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk Pieter de Gooijer, de Prix Villégiature award voor “Grand Prix Best Charming Hotel in Europe” in ontvangst. Het Kruisherenhotel is daarmee het enige Nederlandse hotel dat tot nu toe deze prijs gewonnen heeft.

  Camille Oostwegel jr. zegt: “Het is mooi om deze gerenommeerde internationale award te winnen voor ons familiebedrijf. Deze award is een erkenning voor onze teams die dag in en dag uit de hoge verwachtingen van onze gasten waarmaken.”

  Met 5 andere finalisten werd Kruisherenhotel Maastricht genomineerd voor deze award. Een deskundige jury van internationale journalisten hebben de locaties van de genomineerden persoonlijk bezocht en Kruisherenhotel Maastricht als winnaar geselecteerd.

  In totaal werden Oostwegel Collection, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht 7 keer genomineerd in 6 categorieën.

  Over Prix Villégiature Awards
  Sinds 2003 worden de Villégiature Awards uitgereikt aan de beste hotels in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De jury bestaat uit 22 toonaangevende journalisten met 15 verschillende nationaliteiten die de hotels persoonlijk bezoeken en beoordelen. Tijdens deze 17e editie werden de winnaars bekend gemaakt in Château de Ferrières, nabij Parijs. www.prix-villegiature.com/

  Over Kruisherenhotel Maastricht
  In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is het klooster getransformeerd tot designhotel. Het vijfsterrenhotel telt 60 moderne, comfortabele kamers. In het schip van het hotel, op de entresol, bevindt zich het Kruisherenrestaurant waar pure en regionaal georiënteerde gerechten worden geserveerd. Op de begane grond bevinden zich drie boardrooms (4-16 personen) en de Wine Bar Rouge & Blanc. Kruisherenhotel Maastricht maakt sinds 2005 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Design Hotels. Voor meer informatie:  www.kruisherenhotel.nl

  Download persbericht
 • Executive Chef Hans Snijders neemt afscheid van Château Neercanne

  Op 1 januari 2020 gaat SVH Meester-kok Hans Snijders met pensioen.

  In het jaar waarin hij 66 wordt, neemt Executive Chef Hans Snijders afscheid van het huis waar hij sinds 1980 de culinaire scepter zwaait. In de afgelopen decennia vonden vele koks via zijn keuken hun weg naar de gastronomische top in Nederland en daarbuiten, denk hierbij aan chefs zoals Richard Ekkebus, Jef Schuur, Lars van Galen, René Brienen, Pascal Jalhay, Alex Clevers en Camiel Henning. Hans Snijders zegt: “Het is van belang voor ons vak om ook echt een leerbedrijf te zijn waar jonge koks zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Ik ben er trots op dat in de afgelopen jaren zoveel talenten op Neercanne gewerkt hebben.”

  Gedurende 33 jaar handhaafde Hans de Michelinster voor Restaurant Château Neercanne. Camille Oostwegel sr. zegt: “Bijna 40 jaar heeft Hans Snijders zijn culinaire stempel op Château Neercanne gedrukt. Zijn uitzonderlijk vakmanschap en organisatietalent hebben in hoge mate bijgedragen aan de reputatie van ons terrassenkasteel.”

  De afgelopen tijd heeft Hans zijn team op Neercanne voorbereid op zijn afscheid. Chef de Cuisine van Restaurant Château Neercanne Gilbert von Berg zal daar de leiding blijven houden, evenals Raymond Remmen in Lunchrestaurant l’Auberge en Dave Beckers in de Banqueting.

  De carrière van Hans kent vele hoogtepunten, maar de Eurotops met alle staatshoofden van Europa die hij zowel in 1981 als in 1991 heeft mogen verzorgen steken er voor hem wel boven uit. Hans Snijders zegt: “Dit diner en deze lunch waren tenslotte ook het meest enerverende van mijn loopbaan, alhoewel iedere dag een finale is.”

  Ter gelegenheid van zijn afscheid biedt de chef een speciaal 3-gangenlunchmenu aan met zijn klassiekers en favorieten. Tijdens de lunch is er ook de gelegenheid om Hans Snijders te ontmoeten en samen terug te blikken op alle herinneringen gedurende zijn prachtige loopbaan op Neercanne.

  Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

  Download persbericht
 • Expositie Ans Lemmens in Burgemeester Quicx, Coffee & more

  Vanaf 1 september a.s. tot en met 1 januari 2020 zullen schilderijen van Ans Lemmens worden geëxposeerd in Burgemeester Quicx, Coffee & More.

  Postmoderne kunst
  Voor de zesde keer sinds de opening zal er een expositie in Burgemeester Quicx, Coffee & More plaatsvinden. Dit keer zullen er schilderijen van Ans Lemmens (1954) worden geëxposeerd. Ans Lemmens put haar inspiratie uit ervaringen, mails, tweets, familie, buren, onze voetballers, Max Verstappen, Europa, Trump, vluchtelingen. Uit al die ervaringen en de hierdoor opgeroepen emoties, gevangen in de maalstroom van de tijd, komt haar werk voort. De stijl van Ans Lemmens is postmodern te noemen. Zij gebruikt in haar kunst het realisme, impressionisme, restauratieve technieken, graffiti, fotografie, collage, talen, verf, krijt, potlood, spray. Al werkend komt zij tot een afbeelding. Deze afbeelding ziet zij echter niet als een “product”, met de bijbehorende dwang dit te “vermarkten”, maar als een geïnitieerd proces; een uitnodiging aan de toeschouwer om deel te nemen.

  Download persbericht
 • Pierre Haenen nieuwe directeur van Château Neercanne

  Per 2 september 2019 a.s. zal Pierre Haenen starten als directeur/gastheer van Château Neercanne.

  Pierre Haenen (28)  is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat.

  “Château Neercanne ademt schoonheid en historie en op gastronomisch vlak tekent dit huis voor hoogstaand vakmanschap en gastheerschap. Als geboren en getogen Limburger is het voor mij dan ook een enorme eer en uitdaging om deze nieuwe functie te bekleden en onze gasten gastronomisch te mogen verrassen en tezamen met de collega’s unieke herinneringen te blijven creëren.”, zegt Pierre over zijn aanstelling.

  Sinds 2015 heeft Pierre verschillende functies bij Oostwegel Collection bekleed. Als Medewerker Bediening begon hij bij Château St. Gerlach en groeide door naar de functie van Medewerker Reserveringen, Guest Relations Coördinator en sinds december 2017 als Manager van Bistrot de Liège.

  “Wij vinden het geweldig dat wij Pierre hebben benoemd als directeur/gastheer van Château Neercanne. Het is een heel mooi voorbeeld van hoe onze ‘Talent Factory’ de loopbaanroutes van onze medewerkers vormgeeft. De ambitie, creativiteit, commercialiteit en verbindende kwaliteiten van Pierre maken hem de juiste persoon voor deze functie. Ik kijk ernaar uit om samen met hem te bouwen aan de toekomst van Neercanne en daarmee ook aan Oostwegel Collection.”, zegt Camille Oostwegel jr.

  Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

  Download persbericht
 • Nominatie Prix Villégiature Awards 2019 Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en Oostwegel Collection

  Nominatie Prix Villégiature Awards 2019 Château St. Gerlach, Kruisherenhotel Maastricht en Oostwegel Collection

  Oostwegel Collection is genomineerd voor “Best hotel group”, daarnaast komen zowel Château St. Gerlach als Kruisherenhotel Maastricht in aanmerking voor 3 verschillende awards.

  Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht genomineerd in 3 categorieën
  De organisatie Prix Villégiature Awards heeft bekend gemaakt dat Oostwegel Collection is genomineerd voor hun award “Best hotel group”. Daarnaast zijn Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht afzonderlijk genomineerd in 3 verschillende categorieën. Zo komt Château St. Gerlach in aanmerking voor de awards “Best Service in a hotel in Europe, with more than 80 rooms”, “Best restaurant in a hotel in Europe” en “Best artistic contribution in a hotel in Europe”.  Ook Kruisherenhotel Maastricht is in 3 categorieën genomineerd: “Grand Prix Best Charming Hotel in Europe”, “Best service in a hotel in Europe, with less than 80 rooms” en “Best artistic contribution in a hotel in Europe”.

  “Wij zijn zeer blij met de nominaties voor de Prix Villégiature Awards voor onze huizen en Oostwegel Collection als Best Hotel Group. Dit is echt een blijk van waardering voor onze medewerkers die dag in en dag uit weer de hoogst mogelijke service bieden aan onze gasten. Met ons lokale familiebedrijf zijn we uniek en dan is het fantastisch om erkend te worden tussen de andere internationale, befaamde hotelgroepen.”, zegt Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development.

  Download persbericht
 • Peter Harkema neemt op 65e verjaardag afscheid van Château Neercane

  35 jaar Directeur / Gastheer op Château Neercanne
  Peter Harkema heeft te kennen gegeven om op zijn 65e verjaardag, in september 2019, de leiding van het enige Nederlandse terrassenkasteel te willen overdragen. De afgelopen 35 jaar heeft Peter samen met zijn vrouw Ans en het gehele team, Château Neercanne uitgebouwd tot een van de bekendste en beste restaurants van de Benelux. Château Neercanne is uitgegroeid tot een instituut waar vele gasten uit binnen- en buitenland iedere dag genieten van de unieke, gastvrije ambiance en het hoge culinaire niveau.

  In de afgelopen 35 jaar zijn er onder de hoede van Peter veel jonge mensen opgeleid en enthousiast geworden voor het keuken- en bedieningsmetier. Zo begonnen een aantal huidige topchefs hun opleiding in de keuken van Neercanne.

  “In 35 jaar tijd kun je samen iets moois opbouwen. Ons doel is altijd geweest om oprechte gastvrijheid en gastheerschap uit te dragen naar onze gasten. Aandacht hebben voor je gast, op een natuurlijke manier, maakt een gast ook zonder bord en glas dronken van geluk. Gastheerschap kost niks en voelt dan plots als krachtheerschap.”, zegt Peter Harkema.

  Overdracht

  Camille Oostwegel sr.: ”We hebben begrip voor het besluit van Peter en Ans om na al die jaren het gastheer-stokje over te dragen aan een talentvolle jonge opvolger. Dat is belangrijk voor de toekomst van het unieke Château. Wij danken Peter en Ans voor de ondernemende wijze waarop ze Château Neercanne, en in de opstartfase ook Château St. Gerlach, geleid hebben en de bijdrage die ze daardoor aan de gehele Oostwegel Collection geleverd hebben.”
  Oostwegel Collection zal de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger(m/v).

  Download persbericht
 • Expositie Hans ter Horst in Burgemeester Quicx, Coffee & More

  Vanaf 19 november a.s. tot en met begin maart 2019 zullen schilderijen van Hans ter Horst worden geëxposeerd in Burgemeester Quicx, Coffee & More.

  Eclectische kunst Voor de vierde keer sinds de opening zal er een expositie in de kasteelhoeve Burgemeester Quicx, Coffee & More plaatsvinden. Dit keer zal er een overzicht van schilderijen van Hans ter Horst worden geëxposeerd. Zijn werk is eclectisch te noemen. Het is een spel met citaten uit de ‘hoge’ en de ‘lage’ cultuur van heden en verleden: vaak bepoederd met een flinke dosis ironie. Vanaf de zijlijn houdt hij ons, als een soort hofnar, een spiegel voor. Hij is een verteller: elk schilderij heeft een eigen verhaal. Centraal in zijn werk staat de mens als eenzaam individu: machteloos en wat ongemakkelijk in een omgeving die niet lijkt te passen. Het schuurt en wringt bij Ter Horst maar hij verpakt het liefdevol, met stralende kleuren, in een aantrekkelijke jas.

  Download persbericht
 • Floris Kemper nieuwe directeur van Kruisherenhotel Maastricht

  Per 1 januari 2019 zal Floris Kemper starten als directeur/gastheer van Kruisherenhotel Maastricht.

  Floris Kemper (34) is op dit moment nog werkzaam als Deputy Hotel Director van het vijfsterrenhotel NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam. De afgelopen 5 jaar heeft Floris diverse managementfuncties bekleed binnen de NH Hotel Group. In 2016 is onder zijn leiding de vijfsterrenclassificatie van NH Collection Doelen te Amsterdam behaald. Floris: “Oostwegel Collection is voor mij dé belichaming van Limburgse gastvrijheid en het bourgondische zuiden heeft mij altijd al erg aangesproken. Het is daarom een enorme eer om mij samen met het team in te mogen gaan zetten voor de positie en gastbeleving van het Kruisherenhotel Maastricht. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om voor dit mooie bedrijf aan de slag te gaan.”
  Floris volgt Bastiaan Klomp op, die ruim 8 jaar werkzaam was binnen Oostwegel Collection.
  Camille Oostwegel: “Floris, welkom in ons directieteam, wij zien uit naar een inspirerende samenwerking!”

  Download persbericht
 • Château Neercanne lid van Relais & Châteaux

  Château Neercanne is onlangs toegetreden tot Relais & Châteaux. Dat maakt dat er nu 2 huizen van Oostwegel Collection lid zijn van deze prestigieuze, Franse organisatie. In 2013 trad Château St. Gerlach al toe tot Relais & Châteaux.

  Download persbericht
 • Expositie 'met dank aan Charles Eijck' in Burgemeester Quicx, Coffee & More

  Vanaf 16 april tot en met 7 oktober 2018 zal de privécollectie van Charles Eyck van Roeland van Thiel uit ’s-Hertogenbosch worden geëxposeerd in Burgemeester Quicx, Coffee & More. Deze unieke (verkoop)expositie ‘Met dank aan Charles Eijck’ vormt het sluitstuk van 3 verschillende exposities in de kasteelhoeve van Château St. Gerlach.

  Download persbericht
 • Recycling oude bedrijfskleding Oostwegel Collection

  Afgeschreven bedrijfskleding eindigt vaak op de vuilnisbelt of in een verbrandingsoven, maar niet bij Oostwegel Collection.

  Download persbericht
 • Château St. Gerlach wint prijs voor 'Beste vergaderlocatie 2017'

  Op maandag 22 januari 2018 werd tijdens het Meetings Business Event bij de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd
  de Meetings Award 2017 voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2017’ uitgereikt aan Château
  St. Gerlach.

  Download persbericht
 • Oostwegel Collection verwelkomt een nieuw lid van de raad van commissarissen: Jan Cobbenhagen

  De raad van commissarissen van Oostwegel Collection is weer compleet met de benoeming van Jan Cobbenhagen (54) als commissaris. Prof. dr. Jan Cobbenhagen is CEO van Brightlands Maastricht Health Campus en heeft ruime ervaring op het gebied van ondernemerschap. Voorafgaand aan zijn master Business Economics & Quantitative Economics aan Maastricht University is dhr. Cobbenhagen afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Jan Cobbenhagen: “Ik zie er met veel plezier naar uit om een commissariaat te mogen bekleden bij dit inspirerende bedrijf. Want laten we wel wezen, dit is toch een van de beeldbepalende bedrijven waar Limburg trots op mag zijn. Met de overdracht van de bedrijfsvoering aan de tweede generatie ondernemer gaat het bedrijf de komende jaren een nieuwe en boeiende fase in.”

  Download persbericht
 • Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants verandert bedrijfsnaam en huisstijl: Oostwegel Collection

Nieuwsberichten

Eerste Candlelight concert series in Maastricht

Lees meer

Feestelijke opening suites Château Neercanne

Lees meer

Château Neercanne opent zeven ultiem luxe en bijzondere suites

Lees meer

Eigenaar Oostwegel Collection combineert zijn rol als algemeen directeur met die van General Manager

Lees meer

Ineke van de Laak nieuwe directeur Kruisherenhotel Maastricht

Lees meer

Château Neercanne opent zeven luxueuze suites in eerste kwartaal 2024

Lees meer

Bart Vos ontwerpt interieur uitbreiding Kruisherenhotel Maastricht

Lees meer

Basil Lotens nieuwe Director of Sales & Revenue Oostwegel Collection

Lees meer

Oostwegel Collection start restauratie Château Neercanne

Lees meer

Château St. Gerlach presenteert nieuw restaurant Les Salons

Lees meer

Zilveren jubileum voor Château St. Gerlach

Lees meer

Oostwegel Collection lanceert nieuw magazine Collection

Lees meer

Bericht van Camille Oostwegel

Lees meer

Château St. Gerlach wint award ‘Beste Vergaderlocatie 2021’

Lees meer

Het boek ‘Alles moet bevochten worden’ heeft een vervolg gekregen

Lees meer

Uitbreidingsplannen Kruisherenhotel Maastricht

Lees meer

Oostwegel Collection wint zeven medailles voor alle zeven eigen huiswijnen

Lees meer

Michiel Borstlap Brand Ambassador van Oostwegel Collection

Lees meer

CHÂTEAU NEERCANNE EN ZUYD CRAFT INTRODUCEREN ‘D’ARTAGNAN – BIÈRE DU BRUT’

Lees meer

Het terras van l’Auberge de Neercanne verkozen tot ‘Terras van Limburg 2021’

Lees meer

Oostwegel Collection & Wijngaard St. Martinus kondigen exclusief partnership aan

Lees meer

Camille Oostwegel sr. in The Exit Years

Lees meer

Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de cuisine en Maître d’Hôtel aan

Lees meer

Overdracht van Oostwegel Collection

Lees meer

Nieuw concept: Villas & Residences, curated by Oostwegel Collection

Lees meer

Château St. Gerlach wint Haute Grandeur Global Excellence Awards

Lees meer

Kruisherenhotel Maastricht wint Prix Villégiature Award

Lees meer

Pierre Haenen nieuwe directeur van Château Neercanne

Lees meer

Château St. Gerlach beste leerbedrijf 2019 van Limburg

Lees meer

Nominatie Prix Villégiature Awards 2019

Lees meer

Château Neercanne lid van Relais & Châteaux

Lees meer

Aflevering TV Show van Ivo Niehe met familie Oostwegel

Lees meer

Champagne Louis Roederer nieuwe huischampagne

Lees meer

Recycling oude bedrijfskleding Oostwegel Collection

Lees meer

Patissiers op inspiratiedag

Lees meer

Oostwegel Collection genomineerd voor Familiebedrijven Award 2018

Lees meer

Château St. Gerlach wint prijs voor ‘Beste vergaderlocatie 2017’

Lees meer

Burgemeester Quicx uitgeroepen tot Mooiste Koffievenue 2017 !

Lees meer

Château St. Gerlach genomineerd voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2017’

Lees meer

Château St. Gerlach genomineerd voor de Meetings Award ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2017’

Lees meer

Heropening Mergelgrotten Château Neercanne

Lees meer

Kruisherenhotel Maastricht wint Dutch Hotel Award 2017

Lees meer

Officiële Opening St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve

Lees meer

Vijf sterren voor Kruisherenhotel Maastricht

Lees meer

Het kogelgat van Château St. Gerlach

Lees meer