{{ activeMainItem }}

Sluiten

CHÂTEAU NEERCANNE EN ZUYD CRAFT INTRODUCEREN ‘D’ARTAGNAN – BIÈRE DU BRUT’

CHÂTEAU NEERCANNE EN ZUYD CRAFT INTRODUCEREN ‘D’ARTAGNAN – BIÈRE DU BRUT’

Château Neercanne en Zuyd Craft introduceren een nieuw Bière du Brut: ‘D’Artagnan’. Een bier gebrouwen met lokale ingrediënten en Champagnegist. Na het brouwen rijpt het bier in de kelders van Château Neercanne. Gemaakt voor de avonturiers onder ons!

De beroemde Musketier van de Franse Koninklijke Garde genaamd D’Artagnan was de inspiratiebron tot de samenwerking van de twee Zuid-Limburgse bedrijven. In 1673 was Château Neercanne hoogstwaarschijnlijk een Hospice voor de Franse Koninklijke Garde tijdens het Beleg van Maastricht. De bekendste musketier, zoals de legende ons vertelt, D’Artagnan sneuvelde bij de Tongerse poort. Op een steenworp afstand van de huidige locatie van Zuyd Craft. Het nieuwe bier ‘D’Artganan’ is een eerbetoon aan de bekendste musketier.

Dit sprankelende gouden ‘Bière du Brut’ heeft een complex aroma vol florale tonen, kruiden en zoete honing. Voor wie op zoek is naar een gedurfd en avontuurlijk alternatief voor een aperitief.

“Bier kan ook elegant en verrassend zijn, net zoals deze samenwerking tussen Zuyd Craft en Château Neercanne” zegt Bas Jacob, eigenaar en medeoprichter Zuyd Craft.

Pierre Haenen, Directeur/Gastheer Château Neercanne zegt over de samenwerking: “Met Zuyd Craft starten we weer een mooie samenwerking met een lokale partner aan de Jeker. Een duurzaam en innovatief bedrijf dat past bij de ambities van Château Neercanne.”

Gasten van Château Neercanne zien de samenwerking met Zuyd Craft onder meer terug op de kaart bij Château Neercanne , daarnaast worden er op 8, 15 en 22 juli bierproeverijen georganiseerd en in l’Auberge de Neercanne is een bijpassend biermenu bij de gerechten te proeven. In 2025 zal Restaurant Château Neercanne een diner organiseren waarbij alle vijf de jaargangen van D’Artagnan Bière du Brut geserveerd worden met een bijpassend menu.

Voor thuis is het bier vanaf 15 juli te koop via de website van Zuyd Craft. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een voucher waarmee vanaf zaterdag 7 augustus op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 uur en 12.00 uur het Champagnebier opgehaald kan worden bij Château Neercanne.