Menu

Familie-activiteiten in Zuid-Limburg

Voor de hele familie

Bourgondische gastvrijheid, historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en internationale topattracties. Er valt heel wat te beleven in Zuid-Limburg. Onze gastheren delen graag hun favoriete plekken in Zuid-Limburg met u.

Pierre Haenen, directeur/gastheer, Château Neercanne

Genieten per fiets van grenzeloze burengehuchten

“Wij hebben drie fantastische en vooral unieke buren die u per fiets kunt ontdekken.” Start uw fietsroute met een bezoek aan Wijngoed de Apostelhoeve, dit is een van de oudste wijngaarden van Nederland. Vervolgens fietst u richting de Jezuïtenberg, één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld. Na een bezoek aan dit onderaards museum springt u weer op uw fiets en vertrekt u richting België. Breng een bezoekje aan de sluis die een verbinding vormt tussen het Albertkanaal en de Maas. Fiets, na het zien van de sluis, door naar het Belgische dorpje Lanaye. Hier bereikt u uiteindelijk het pontje, dat u de oversteek over de Maas verzorgt van België naar het Nederlandse dorp Eijsden. In deze omgeving is het weer prettig fietsen en kunt u aan de rechteroever van de Maas de stad Maastricht landelijk en zonder ‘heuvels’ bereiken. Een bezoek aan de, aan die route gelegen, watersportgelegenheden is zeker de moeite waard.


Stefan Hazen, directeur/gastheer, Winselerhof

Ontdek de Euregio

Vijlenerbos
“Een wandeling door het Vijlenerbos is bijzonder in elk seizoen van het jaar.” Het Vijlenerbos is een uitgerekt bosgebied dat zich uitstrekt over een lengte van 8 kilometer tussen Epen en het Drielandenpunt bij Vaals. Naast verschillende wandelpaden zijn er ook ruiterpaden en is er een mountainbikeroute. Langs deze routes liggen verschillende blokhutten, waar u de mogelijkheid heeft om een eigen picknick te organiseren. “Na mijn wandeling door het bos breng ik graag een bezoek aan het Hijgend Hert, in de zomer op het zonnige terras met panoramazicht en in de winter voor de open haard.”

Leisure Dome
“Een plek voor jong en oud.” Leisure Dome is het ultieme dagje uit. Daag elkaar uit voor een potje glow in the dark golf, leef je uit op het grootste trampolinepark van de Euregio, ga voor indoor speelplezier naar Darteldome of geniet van een film in de Vue Cinema.

GaiaZOO
Ook in 2018 is GaiaZOO door de ANWB bekroond tot ‘Leukste uitje van Nederland’. Breng een bezoek aan de Zuid-Limburgse dierentuin en ontmoet maar liefst 150 verschillende diersoorten. Sta oog in oog met de gorilla’s of neem een kijkje in de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. “Kinderen beleven hier een dag om nooit te vergeten.”

Maasmechelen Village
Maasmechelen Village, gelegen in België is de bestemming voor uw designerinkopen. U kunt hier terecht voor een uitgebreid aanbod aan lokale en internationale merken als Furla, McGregor, Ralph Lauren, Boss, Max Mara en Scotch & Soda. “Er is natuurlijk ook gedacht aan voldoende eetgelegenheden. Het proeven van echte Belgische chocolade mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan ons buurland België.”

Bezoek Aken
De Duitse stad Aken staat bekend om haar bruisende stadsleven. De winkelstraten nodigen uit tot flaneren en eindeloos winkelen. In Aken vindt u historische pleinen, prachtige bouwwerken zoals de Aachener Dom en de Elisenbrunnen, maar ook traditionele bakkerijen waar u zeker de ‘Aachener Printen’ moet proberen. Kortom een bruisende stad die een bezoek meer dan waard is. “Mijn tip: combineer uw bezoek aan het centrum met een ontspannen verblijf aan de Carolus Thermen in Aken. Een wellness waarbij u even helemaal tot rust kunt komen.”


Harmen Silver, directeur/gastheer, Château St. Gerlach

Ervaar Zuid-Limburg

Kasteelruïne Valkenburg

Fluweelengrot en de Kasteelruïne in Valkenburg
Maak een spannende wandeling door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ontdek de verhalen over de muurschilderingen, de sculpturen en de blokbrekers. Breng vervolgens een bezoek aan de Kasteelruïne. Wist u dat de geschiedenis van deze ruïne terug gaat tot aan de elfde eeuw? Beklim de ruïne en geniet van de vergezichten over Valkenburg. “Slenter na het bezoek aan de Fluweelengrot en de Kasteelruïne door het pittoreske Valkenburg en sluit de avond af bij restaurant Aan de Linde. Hier waant u zich voor een avond in een authentieke Parijse bistro.”

Wandelen door het Geuldal
Het Geuldal kenmerkt zich door het schitterende landschap. Bloeiende grasvelden, de bosflora in de hellingbossen, de kronkelende Geul, kortom een divers landschap. “Een van mijn favoriete stukjes in het Geuldal is het Ingendael. Bij de receptie van Château St. Gerlach hebben wij verschillende wandelroutes door dit gebied beschikbaar. Mijn voorkeur gaat uit naar de wandelroute van 9 kilometer. Deze voert u langs Uitspannerij de Nachtegaal voor een tussenstop met koffie en vlaai of natuurlijk gewoon een koud biertje.”

Blotevoetenpark Brunssum
“Schoenen zijn hier verboden.” Loop, spring en klauter op uw blote voeten door de natuur. Van zachtverend mos tot harde kiezels en modder, uw voeten maken kennis met verschillende natuurlijke ondergronden. “Dit uitje is ideaal voor het hele gezin en ontzettend leuk voor kinderen.” Mocht u na een bezoek aan het Blotevoetenpark nog niet genoeg gewandeld hebben dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een wandeling te maken over de Brunssumerheide.

Bierproeverij in Maastricht
Breng een bezoek aan Brouwerij Bosch voor een rondleiding door deze unieke brouwerij. Heeft u geen zin in een rondleiding maar geniet u liever op het terras van een koud biertje? Bezoek dan Brouwerij de Maastrichter Maltezer voor een biertje op het terras aan de Maas, met uitzicht over misschien wel het mooiste stukje van Maastricht: de Sint Servaasbrug. Maar ook Café de Zwaan aan de Markt heeft echte biersommeliers die je van alles kunnen vertellen over hun enorme assortiment bier. De echte bierliefhebbers kunnen de avond afsluiten bij De Gouverneur, een speciaalbierencafé aan de Markt. Hier hebben ze maar liefst meer dan 250 soorten Belgische bieren. “Mijn tip: de kalfsgehaktballetjes in biersaus”.

  • Print pagina
Sluiten