Menu

Where memories are made

Over Oostwegel Collection

Onze missie is het creëren van inspirerende belevingen en samen bouwen aan een nalatenschap, die verder gaat dan de verwachtingen.
Oostwegel Collection staat voor Inspirerend, Vakmanschap en Gastvrijheid en deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: Locatie, Mens en Gastronomie.

Inspirerend
Onze huizen zijn locaties met een verhaal. Er werken bij ons, en men ontmoet bij ons, gepassioneerde mensen. Gasten genieten van creatieve en inspirerende gerechten.

Vakmanschap
De architectuur van onze huizen is uniek en de huizen zijn gelegen in een authentieke omgeving. Alles is en wordt gecreëerd door mensen met expertise en liefde voor het vak. De gerechten die we bereiden zijn verfijnd en van hoge kwaliteit.

Gastvrijheid
Onze medewerkers en gasten voelen zich meteen thuis als ze de huizen en omgeving ervaren. Onze medewerkers en gasten worden bij ons ontvangen op een hartelijke, oprechte manier. In gerechten gebruiken wij zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Sfeerimpressie

Chateau St Gerlach

Over Camille Oostwegel sr.

Camille Oostwegel (1950) is geboren en getogen in Zuid-Limburg. Als jongeling had hij al een passie voor cultuurhistorie en gastronomie. Na zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht was hij van 1972-1980 werkzaam in Europa voor het Franse Accor-concern. In Luxemburg vervulde hij al op 25-jarige leeftijd een directeursfunctie.
In 1980 keerde hij terug naar Limburg en begon hij als zelfstandig ondernemer aan zijn eerste kasteelexploitatie. Onder zijn leiding werden er een tiental Rijksmonumenten met oog voor detail gerestaureerd en kregen een bestemming als hotel/restaurant.
Rondom de huizen werden fraaie parken, tuinen en natuurgebieden aangelegd.
De onderneming bestaat nu uit 3 hotels en 8 restaurants (Château Neercanne, Winselerhof, Château St.Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht).

Wilt u meer weten over de loopbaan van Camille Oostwegel? Raadpleeg hier zijn CV of lees het boek “Alles moet bevochten worden” (ISBN 9789086690220), een portret van Camille Oostwegel met uitgebreide historische informatie over de door hem gerestaureerde monumenten. Het boek is verkrijgbaar bij de recepties van de hotels van de Oostwegel Collection en diverse boekhandels.

 

Familiebedrijf

In 2015 trad de volgende generatie aan. Ook deze blijft zich inzetten voor onze kenmerkende Limburgse gastvrijheid, culinair vakmanschap en historische ambiance. Camille Oostwegel senior en junior werken momenteel aan de overdracht van het bedrijf van vader op zoon. Daarnaast is het hele gezin betrokken bij de onderneming. Judith, echtgenote van Camille sr., werkt sinds de beginjaren mee in het bedrijf en staat met raad en daad bij. Dochter Michelle is assistent-kok bij Château St. Gerlach en de jongste dochter Françoise is verantwoordelijk voor de interieurstyling van de locaties.

Camille Oostwegel sr. bij Château Neercanne

Loslaten en doorpakken - een mini-documentaire over de overdracht van het bedrijf


Honorair consul van Frankrijk te Maastricht

In januari 2003 is Camille Oostwegel door de Franse en Nederlandse regering benoemd tot Honorair Consul van Frankrijk te Maastricht. Met dit consulschap heeft de heer Oostwegel de taak om de belangen van de Franse bevolking die in de provincie Limburg woonachtig of (tijdelijk) verblijvend is, te behartigen. Maar ook de volgende zaken behoren tot het takenpakket van de Honorair Consul:

  • Administratieve formaliteiten (o.a. afgifte van identiteitsbewijzen)
  • Het officieel ontvangen van Franse hoogwaardigheidsbekleders
  • Het behartigen van Franse belangen op economisch, cultureel en wetenschappelijk terrein

Meer informatie over het Consulair agentschap van Frankrijk te Maastricht treft u aan op de website www.franseconsulmaastricht.nl

Voor meer informatie over de Franse Ambassade en het Consulaat Generaal van Frankrijk verwijzen wij u graag naar de volgende websites:

www.ambafrance.nl
www.consulfrance-amsterdam.org


Savoir Vivre

Savoir Vivre is het huismagazine van Oostwegel Collection. Het lifestyle magazine verschijnt 2 keer per jaar en wordt verspreid via onze hotels en restaurants.

Savoir Vivre is een informatief cultuurmagazine dat naast actuele culturele evenementen ook aandacht besteedt aan de mooie plekjes in Zuid-Limburg en zijn directe omgeving. In de vaste rubrieken van het magazine maakt u kennis met onze chef-koks en hun visie over koken en leest u een interview door Judith Oostwegel met bijzondere Limburgers.

Savoir Vivre wordt uitgegeven door Crasborn Communicatie Vormgevers.
Voor meer informatie over Savoir Vivre  klik hier

  • Print pagina