{{ activeMainItem }}

Sluiten

Where memories are made

Inspired Hotels en restaurants

Onze missie is het creëren van inspirerende belevingen en samen bouwen aan een nalatenschap, die verder gaat dan de verwachtingen. Oostwegel Collection staat voor Inspirerend, Vakmanschap en Gastvrijheid en deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: People, Place, Gastronomy.

Sfeerimpressie

Familiebedrijf

In 1980 begon Camille Oostwegel sr. met zijn eerste kasteelexploitatie en bouwde dit samen met zijn echtgenote Judith uit tot het familiebedrijf Oostwegel Collection. In 2015 trad de tweede generatie aan. Camille Oostwegel sr. en zoon Camille werkten gedurende 5 jaar toe naar het moment van de overdracht. Op 1 januari 2020 heeft Camille Oostwegel sr. het stokje als eigenaar en algemeen directeur van het familiebedrijf overgedragen aan zijn gelijknamige zoon Camille. Ook de zussen van Camille zijn al geruime tijd betrokken bij de onderneming. Middelste zus Michelle is assistent-kok bij Château St. Gerlach en jongste zus Françoise is medeverantwoordelijk voor de interieurstyling van de locaties. Van een volledig afscheid is echter geen sprake voor Camille Oostwegel sr., hij is namelijk lid van de Raad van Commissarissen geworden. Ook blijft Camille sr. betrokken bij zijn grote passies; het groenonderhoud van 20 hectare aan landgoed bij de huizen en het vertellen van zijn verhalen tijdens rondleidingen en cultuurtochten.

Over Camille Oostwegel

Camille Oostwegel (1986) is opgegroeid in het Zuid-Limburgse Houthem-St. Gerlach. Als oudste van drie kinderen, bleek al snel dat zijn interesse bij de horeca lag. Van jongs af aan draaide hij al mee in het familiebedrijf van zijn vader Camille Oostwegel sr. Zijn eerste bijbaantje was in de Technische Dienst van Château St. Gerlach.
Camille koos dan ook na het afronden van de middelbare school voor de Hotel Management School Maastricht waar hij in 2009 afstudeerde. Na tijdelijk als Manager Operations gewerkt te hebben bij Winselerhof behaalde Camille in 2011 een master in Hospitality Management – een duoprogramma van de Hotelschool in Den Haag en de RSM Erasmus University in Rotterdam. Daarna begon hij als Vita Futura, Starwood’s Graduate Management Program, in The Westin Palace Madrid en specialiseerde zich in Sales. Na 1,5 jaar in Madrid te hebben gewerkt, stak Camille de oceaan over om in New York voor Westin & Le Méridien op het wereldwijde hoofdkantoor van Starwood Hotels & Resorts (nu Marriott) te werken in het Global Brand Management team. Na 2,5 jaar New York, keerde hij in juli 2015 terug naar Nederland om echt in het familiebedrijf te beginnen en samen met zijn vader toe te werken naar het moment van de overdracht.
Op 1 januari 2020 is het stokje officieel van vader op zoon overgedragen en bekleedt Camille de functie van Eigenaar & Algemeen Directeur van Oostwegel Collection.

Daarnaast zet Camille zich als founding partner in voor de Maas Cleanup, voor het plasticvrij maken van de Maas en haar zijrivieren en het zoeken naar een oplossing voor het zwerfafvalprobleem. Ook is Camille lid van de Raad van Toezicht van Lumière Cinema, een filmhuis in Maastricht. Verder is hij lid van de Board of Directors van Relais & Châteaux, een internationale vereniging van luxehotels en restaurants. Camille is getrouwd met Meredith Stark-Oostwegel en vader van twee zonen.

Over Camille Oostwegel sr.

Camille Oostwegel sr. (1950), oprichter van Oostwegel Collection, is geboren en getogen in Zuid-Limburg. Als kind had hij al een passie voor cultuurhistorie en gastronomie. Na zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht was hij van 1972 tot 1980 werkzaam voor het Franse Accor-concern. In Luxemburg vervulde hij al op 25-jarige leeftijd een directeursfunctie.
In 1980 keerde hij terug naar Limburg en begon hij als zelfstandig ondernemer aan zijn eerste kasteelexploitatie. Onder zijn leiding werden er een tiental Rijksmonumenten met oog voor detail gerestaureerd en kregen een bestemming als hotel/restaurant. Rondom de huizen werden fraaie parken, tuinen en natuurgebieden aangelegd.
Vanaf 1 januari 2020 is Camille Oostwegel sr. lid van de Raad van Commissarissen bij Oostwegel Collection geworden.

Loslaten en doorpakken - een mini-documentaire over de overdracht van het bedrijf