{{ activeMainItem }}

Sluiten

Where memories are made

Samen maken wij de toekomst

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt een belangrijk onderdeel uit van onze strategie, initiatieven en bedrijfscultuur. De beheersing van de belasting van het milieu, het beperken van milieurisico’s en het hebben van een voorbeeldfunctie zijn primaire verantwoordelijkheden van ons management en onze medewerkers.

Op deze pagina geven wij toelichting op de verschillende initiatieven met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in en rondom onze hotels en restaurants.

De hieronder genoemde initiatieven illustreren onze toewijding om als familiebedrijf het goede voorbeeld te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat doen wat nodig is voor de gemeenschap en het milieu ook gepaard kan gaan met een gezonde bedrijfsvoering.

Maas Cleanup

Ervaar de kracht van collectieve inzet van Eijsden tot de Mookerhei tijdens de Maas Cleanup. De Maas, onze levensader voor struiners, fietsers, werkers en schippers, verdient onze zorg. Ga mee op pad en geef samen de riviernatuur de bescherming die ze verdient.

Vanuit het Kruisherenhotel Maastricht en Château St. Gerlach worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder de volgende Cleanup op 23 maart met als startpunt Château St. Gerlach. Doe mee, draag bij aan een schone omgeving, en creëer samen een duurzame toekomst. Want alleen met aandacht voor onze omgeving, kunnen we een gezonde basis voor ons bestaan behouden.

Meer info

Leve de Jeker

‘Leve de Jeker’ is een initiatief waarbij wij de Nederlandse en de Belgische gemeenschap in het Jekerdal verbinden.

Door een gedeelde toekomstvisie waarbij we op basis van de drie pijlers, ecologisch, economisch en sociaal grensoverschrijdend alle belanghebbenden binnen het Jekerdal gaan samenwerken aan een gedeeld rentmeesterschap over onze omgeving. Als gemeenschap willen wij van elkaar leren, inspireren en elkaar motiveren door samen voor het beste resultaat te gaan en om samen die keuzes te maken voor nu en de toekomst in onze prachtige omgeving. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid naar de volgende generatie.

Door deze samenwerking heeft ons zuurdesembrood inmiddels een “footprint” van minder dan 1000 stappen.

Behoud & onderhoud rijksmonumenten

Sinds de oprichting van de onderneming in 1980 staat deze bekend om het behoud van Zuid-Limburgs monumentaal erfgoed. Het werd onze missie om monumenten te restaureren en hierin nieuwe en innovatieve hotel-restaurantconcepten te realiseren. Een zestal oude vervallen monumenten werden in hun oude luister hersteld zodat iedereen ervan kan genieten. Ook de omgeving, natuur, landschap en onze tuinen krijgen hierbij de volle aandacht.

20% minder verbruik in 2026

We leven in een tijd van ongekende veranderingen waarin mensen meer reizen en door de digitale connectiviteit de samenleving steeds meer veranderd. Deze veranderingen hebben naast positieve ook negatieve gevolgen, met name voor ons ecosysteem. Bij Oostwegel Collection zien wij dit als een oproep om actie te ondernemen.

In 2026 willen we een verbruiksvermindering gerealiseerd hebben van 20% op ons water-, elektriciteits-, en gasverbruik ten opzichte van ons gekozen benchmarkjaar van 2011.

Het behalen van deze doelen vraagt om een aanpak bestaande uit 3 onderdelen: basis-initiatieven, investeringen en innovaties.

Het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve is duurzaam gebouwd, gerestaureerd en nu geëxploiteerd door toepassing van warmte- en koudeopslag op een diepte van 100 meter, LED verlichting, dubbele beglazing en hoogwaardige vloer- en dakisolatie.

Als onderdeel van de kamerrenovaties in 2023, zal het hotelgebouw ook voor 75% van het gas afgaan door gebruik van warmtepomp technieken, en deels overstappen naar hernieuwbare energie door installatie van zonnepanelen.

De restauratiewerken bij Château Neercanne in 2023 gaan ook gepaard met een verduurzamingstraject waarbij het poortgebouw 100% van het gas af gaat en ook hier zonnepanelen voor hernieuwbare energie gaan zorgen.

Le Verger de Camille

Onder het label ’Le Verger de Camille‘ presenteren wij huisgemaakte producten afkomstig van het landgoed van onze huizen.

 

Bekijk ons boutique

Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

In het jaar 2021 hebben alle Oostwegel Collection huizen het Gouden Green Key keurmerk behaald. Dit is het hoogst haalbare keurmerk en dit betekent dat naast de verplichte normen Oostwegel Collection zich extra inzet op het gebied van milieubescherming.

Kijk voor meer informatie over Green Key ook op www.greenkey.nl

Sfeerimpressie