Menu

Where memories are made

Samen maken wij de toekomst

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt een belangrijk onderdeel uit van onze strategie, initiatieven en bedrijfscultuur. De beheersing van de belasting van het milieu, het beperken van milieurisico’s en het hebben van een voorbeeldfunctie zijn primaire verantwoordelijkheden van ons management en onze medewerkers.

Op deze pagina geven wij toelichting op de verschillende initiatieven met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in en rondom onze hotels en restaurants.

De hieronder genoemde initiatieven illustreren onze toewijding om als familiebedrijf het goede voorbeeld te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat doen wat nodig is voor de gemeenschap en het milieu ook gepaard kan gaan met een gezonde bedrijfsvoering.

Sfeerimpressie

Le Verger de Camille
Le Verger de Camille
Keukenbrigade Château St. Gerlach

Medewerkers

Bij Oostwegel Collection hebben we onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Middels ons eigen programma, de ‘Talent Factory’, implementeren we verscheidene initiatieven zodat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn individuele coachingtrajecten, afdelingstrainingen en intervisie.

Middels stage- en leerlingtrajecten in samenwerking met beroeps- en managementopleidingen dragen wij met veel plezier bij aan de ontwikkeling van jonge talenten die aan het begin van hun carrière staan en een passie hebben voor de hotellerie en gastronomie.

Oostwegel Collection nodigt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking uit om een open sollicitatie te sturen of te reageren op bestaande vacatures: carriere@oostwegelcollection.nl

Duurzame inzetbaarheid/loopbaanontwikkeling

Middels onze Talent Factory besteden wij aandacht aan het duurzaam inzetbaar maken van medewerkers en het binden van aanwezige talenten in onze organisatie.
Wij zijn een werkgever die medewerkers in staat stelt tot het hebben en houden van werk met behoud van fysieke en mentale gezondheid in een omgeving en rol die daarbij past. Dit doen we onder meer met behulp van onderstaande initiatieven.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu én in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief werkzaam kunnen zijn. De projecten die wij uitvoeren in het kader van de bevordering van duurzame inzetbaarheid worden deels gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het ESF is direct verbonden aan de Europese Unie.

Meer informatie over het ESF

Duurzaam leiderschap

Het zodanig ontwikkelen van leidinggevenden waardoor zij in staat zijn om leerprocessen in de organisatie te stimuleren.

Duurzaam leren en motiveren

Het bevorderen van een leercultuur waarbinnen medewerkers de gelegenheid hebben om zichzelf te ontwikkelen. En daarnaast het versterken van betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers aan de organisatie.


Behoud & onderhoud rijksmonumenten

Sinds de oprichting van de onderneming in 1980 staat deze bekend om het behoud van Zuid-Limburgs monumentaal erfgoed. Het werd onze missie om monumenten te restaureren en hierin nieuwe en innovatieve hotel-restaurantconcepten te realiseren. Een zestal oude vervallen monumenten werden in hun oude luister hersteld zodat iedereen ervan kan genieten. Ook de omgeving, natuur, landschap en onze tuinen krijgen hierbij de volle aandacht.


20% minder verbruik in 2016

We leven in een tijd van ongekende veranderingen in de wereld. Mensen hebben steeds meer mogelijkheden om te reizen en de enorme acceleratie van digitale connectiviteit verandert de samenleving op een dynamische en indrukwekkende manier. Alle veranderingen en ontwikkelingen in de wereld brengen ook bedreigingen voor ons ecosysteem met zich mee. We zien deze bedreigingen niet als een barrière maar als een oproep tot actie.

In 2026 willen we een verbruiksvermindering gerealiseerd hebben in de volgende categorieën:

  • 20% minder waterverbruik
  • 20% minder elektriciteitsverbruik
  • 20% minder gasverbruik

Deze verminderingen in gebruik willen we behaald hebben in 2026, 10 jaar na het uitspreken van deze ambitie. Het verminderingspercentage is vergeleken met het verbruik in 2011, ons gekozen benchmarkjaar.

Het behalen van deze doelen vraagt om een aanpak bestaande uit 3 onderdelen:

  • basis-initiatieven
  • investeringen
  • innovaties

Het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve wordt duurzaam gebouwd, gerestaureerd en later geëxploiteerd. Duurzaam bouwen heeft betrekking op de duurzame materialen die gebruikt worden zoals hardsteen, larikshout, FSC gekeurd hout en leemstuc.

Een duurzame exploitatie wordt gerealiseerd door het gebruik van innovatieve oplossingen om het energieverbruik te verminderen, zoalsr de toepassing van warmte- en koude opslag in de grond op een diepte van 100 meter. Ook wordt de warmte die vrijkomt van de koelcompressoren teruggeven aan de eigen verwarming en dit zal gebruikt worden voor het opwarmen van kraanwater of opgeslagen worden in de bodem. Verder zullen toepassingen als LED verlichting, dubbele beglazing en hoogwaardige vloer- en dakisolatie ook bijdragen aan onze duurzaamheid.


Le Verger de Camille

Onder het label ’Le Verger de Camille‘ presenteren wij huisgemaakte producten afkomstig van het landgoed van onze huizen.
Château Neercanne

Bij Château Neercanne ligt een wijngaard en een groente-, moes- en kruidentuin. Chef-kok Hans Snijders, Junior Chef Gilbert Von Berg en hun team gebruiken producten zoals speciale tomaten van het ras ’coeur de boeuf‘, vele kruiden en ’vergeten‘ groenten uit eigen tuin in hun gerechten. Daarnaast maken ze ook hun eigen honing. Château Neercanne beschikt over 3 bevolkte bijenkasten en maakt per jaar ongeveer 70 liter honing.

Winselerhof

Landgoed Winselerhof beslaat in totaal 6 hectare grond waarvan een gedeelte gebruikt wordt voor het telen van groenten, fruit en kruiden.

De Müller Thurgau druiven uit de wijngaard worden verwerkt tot een mousserende wijn genaamd ‘Bollicine di Pirandello’.

Seizoensgroenten, -fruit en -kruiden afkomstig uit eigen moestuin, kruidentuin en boomgaard zoals moerbeien en bramen worden door chef-kok Raoul Goovaerts en zijn team verwerkt in gerechten voor Restaurant Pirandello en Luigi’s Lunch Restaurant & Bar.

Château St. Gerlach

Bij Landgoed Château St. Gerlach wordt een gedeelte van de totaal 12 hectare grond gebruikt voor het telen van groente, fruit en kruiden. Deze groenten, fruit en kruiden worden verwerkt in gerechten die worden geserveerd in Restaurant Château St. Gerlach en Bistrot de Liège. Bovendien worden deze producten ook gebruikt voor het ontbijtbuffet.

Chef-kok Guido Le Bron de Vexela en zijn team bereiden op ambachtelijke wijze producten zoals: chutneys, jams, dressings en fruitsappen. Ook worden er 6 bijenvolkeren gehouden en per jaar wordt er ongeveer 150 liter eigen honing gemaakt.

De Pinot Noir druiven uit de wijngaard worden verwerkt tot een Brut Rosé genaamd ‘Clos St. Gerlach’.

De Gerlach Paddenstoel wordt met liefde gekweekt door het team van Bistrot de Liège. Deze eigen paddenstoel groeit op organisch afval uit onze eigen keuken.

Kruisherenhotel Maastricht

Het Kruisherenhotel Maastricht is een stadshotel en heeft geen uitgestrekte landerijen waar groente en fruit geteeld kunnen worden. Het hotel beschikt wel over een kruidentuin waarvan de kruiden worden gebruikt in de gerechten van chef-kok Bram Haenen en zijn team.


Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

In oktober 2016 hebben alle Oostwegel Collection hotels wederom het Gouden Green Key Keurmerk behaald. Dit is het hoogst haalbare keurmerk en dit betekent dat naast de verplichte normen Oostwegel Collection zich extra inzet op het gebied van milieubescherming.

Kijk voor meer informatie over Green Key ook op www.greenkey.nl


E-waste

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Weelec. Weelec is een actieve inzamelaar en verwerker van E-waste. Zij hebben gekozen voor een benadering die berust op het destilleren van kennis uit afval, het creëren van lokale werkgelegenheid, en door concreet een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Kijk voor meer informatie over Weelec ook op www.weelec.nl

  • Print pagina
  • Afdrukken
  • LinkedIn