Menu

Gastronomie in Zuid-Limburg

Gastronomie in Zuid-Limburg

De huizen van Oostwegel Collection kennen alle een rijke culturele en culinaire traditie. Tradities die Zuid-Limburg eigen zijn. Een regio vervuld van gastronomie met diverse Michelinsterren-restaurants, bourgondische eetcafés, terrasjes en gezellige kroegen.

Toprestaurants Limburg

Limburg telt 11 Michelinsterren. In Maastricht zijn er 3 Michelinsterren-restaurants. Met 1 Michelinster mag Restaurant Château Neercanne zich tot die restaurants rekenen. Het restaurant heeft een Frans georiënteerde keuken en maakt net als de overige restaurants van Oostwegel Collection zoveel mogelijk gebruik van producten uit de regio. L’Auberge, het huiselijke lunchrestaurant van Château Neercanne, heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand. Ook Restaurant Château St. Gerlach, Restaurant Pirandello en het Kruisherenrestaurant zijn geliefd vanwege de hoge kwaliteit van de gerechten en de expertise en liefde van onze mensen voor gastronomie.

Ontdek de restaurants & bars

Sfeerimpressie

Huiselijk restaurant l’Auberge | Château Neercanne
Luigi’s Lunchrestaurant & Bar | Winselerhof Landgraaf
Kruisherenrestaurant Maastricht
Kruisherenrestaurant Maastricht
Restaurant Château St. Gerlach
Restaurant Château St. Gerlach

Private dining

Private dining kan in Zuid-Limburg op vele manieren. Oostwegel Collection biedt een diversiteit aan keukens op niet alledaagse locaties. Kies voor een intiem diner tot 8 personen in de kasteeltoren van Château Neercanne, geniet van Italiaans geïnspireerde gerechten in een stijlvolle salon van Winselerhof, proef de hedendaagse smaak van de regio in een privé-kamer met uitzicht op de unieke, bovengrondse wijnkelder van het Kruisherenhotel Maastricht of kies voor een van de vele zalen en salons van landgoed Château St. Gerlach.

Wine & dine

Bij lunchen en dineren op hoog niveau hoort een goed glas wijn. De wijnkelder in de grotten van Château Neercanne en de moderne, bovengrondse wijnkelder met Wine Bar Rouge & Blanc in het Kruisherenhotel Maastricht geven een indruk van wat u van de wijnkelders van onze huizen mag verwachten. Winselerhof heeft zelfs een eigen Bollicine di Pirandello. Deze wijn is gemaakt van de Müller Thurgau-druif van het eigen landgoed. Het Wijngoed Fromberg heeft de druif verwerkt tot mousserende wijn. De Bollicine di Pirandello dankt haar naam aan het gelijknamige restaurant van Winselerhof.

Gastronomie bij Oostwegel Collection

Culinaire arrangementen bij Oostwegel Collection