Menu

Château St. Gerlach beste leerbedrijf 2019 van Limburg

Château St. Gerlach wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van Limburg in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid.

Château St. Gerlach, één van de huizen van Oostwegel Collection, uit Valkenburg aan de Geul is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid. Dinsdag 2 juli 2019 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Château St. Gerlach is sinds 2001 erkend leerbedrijf. Inge Kluyt (Directeur P&O) is blij verrast met de prijs: “Bij ons krijgen studenten de kans om zich te profileren en zich te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Er heerst een échte leercultuur waarin studenten, met oprechte aandacht, gecoacht, gestimuleerd en geïnspireerd worden om te groeien en te excelleren. Een mooie bijkomstigheid is dat studenten naast kennis en ervaring, tevens sociale en communicatieve vaardigheden ontwikkelen waarvan ze de rest van hun leven profijt hebben. De verscheidenheid aan gasten, zowel nationaal als internationaal, en de grote variëteit aan evenementen, maken de inhoud van één leerplek bij Château St. Gerlach enorm divers en leerzaam op elk front. Een ervaring voor het leven.”
Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

  • Print pagina