{{ activeMainItem }}

Sluiten

Officiële Opening St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve

Officiële Opening St. Gerlach Pavilion & Kasteelhoeve

Op woensdag 14 juni werd het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Professor mr. Pieter van Vollenhoven.

In aanwezigheid van ruim 400 gasten werden twee kunstwerken onthuld die mede tot stand zijn gekomen door donateurs die het landgoed Château St. Gerlach een warm hart toedragen.

Château St. Gerlach investeert € 11,1 miljoen aan uitbreiding landgoed
Direct naast de entree van het landgoed ligt het Rijksmonument de kasteelhoeve uit 1668. In de kasteelhoeve bevindt zich het koffie- en lunchconcept ‘Burgemeester Quicx, Coffee & More’. Achter de kasteelhoeve is het St. Gerlach Paviljoen verrezen volgens het ‘state of the art’-concept van Francine Houben, creatief directeur van architectenbureau Mecanoo uit Delft.
Francine Houben: : “Het St. Gerlach paviljoen is ontworpen met een genereus overstekend dak met een prachtige zeeg. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Het elegante paviljoen bemiddelt tussen het château, de pachthof en de gerestaureerde kasteelhoeve.”.