Menu

Patissiers op inspiratiedag

Patissiers op inspiratiedag

Op 1 maart heeft Château Neercanne een inspiratiedag georganiseerd voor hun jonge patissiers Joep van Boheemen en Ian Teeuwen. Tijdens deze dag zijn de patissiers en Hans Snijders naar Antwerpen gereisd om geïnspireerd te worden door andere bedrijven en chefs.

Contactgegevens

Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht
Nederland

Tel.: +31 (0)43 325 1359
E-mail: info@neercanne.nl

Volg ons

‘Allereerst hebben wij een bezoek gebracht aan Manus. Hier werden wij ontvangen door de jonge bescheiden chef Tanguy en kregen wij een rondleiding waarbij we kennismaakten met mooie taarten en lekkere chocolade eieren. Vervolgens hebben we een bezoekje gebracht aan Delrey. Hier werden we door dhr. Proot en zijn echtgenote ontvangen. Dit historische bedrijf behoort in de top 3 patissiers van België. In onze branche zouden we praten over Villa Lorraine en restaurant Comme Chez Soi. Met het verschil dat Delrey nog altijd in die top staat. Het is een waanzinnig mooi bedrijf, met mooie werkplekken in de ondergrondse kelders van Antwerpen. Deze top-patissier gaf ons een inspirerende rondleiding waarbij hij al zijn geheimen prijs gaf. Vervolgens zijn we langs onze eigen leverancier Michel en Frederic van Tricht geweest. De beste kaasaffineur van Europa in 2010. Hier kregen we de gelegenheid om verschillende kaas- en biercombinaties te proeven. Top bier is mooier dan wijn bij de kazen.

Ten slotte hebben we nog een bezoek aan Chocolate World gebracht. Dit is een echte speeltuin voor chocolatiers. Kortom, wij kijken terug op een geslaagde en vooral inspirerende dag in Antwerpen. En we konden natuurlijk niet wachten totdat we weer op ons eigen château waren. Hier kon het proeven van al het lekkers beginnen.’

Publicatiedatum: 5 maart 2018

Inspiratiedag van Tricht kaasaffineurs, Château Neercanne
  • Print pagina