Menu

Cultuurtocht

Wandel-, cultuur- & natuurvakantie 2021

Graag presenteer ik u hierbij het voorlopige programma van mijn 28ste Cultuurtocht!

Ook dit jaar gaan wij vier dagen op stap in Zuid-Limburg en de grensregio. U verblijft tijdens deze dagen op landgoed Winselerhof.

Tot ziens in augustus!

Camille Oostwegel sr.

Contactgegevens

Tunnelweg 99
6372 XH Landgraaf
Nederland

Tel.: +31 (0)45 546 4343
E-mail: info@winselerhof.nl

Volg ons

Zondag 8 augustus 2021

De Cultuurtocht start om 14.00 uur bij Winselerhof met koffie en Limburgse vlaai. Na de ontvangst brengen wij een bezoek aan de voormalige monumentale watertoren van Schimmert. Afgelopen jaar is deze reus van Schimmert verbouwd tot een unieke locatie waar onder andere lekker eten, food en educatie van lokale producten samenkomen.
’s Avonds maken wij een wandeling door het WIJland langs de groente- en kruidentuin en druivenstokken naar de uitkijktoren die hier sinds kort verrezen is. Hier wordt een glas wijn van St. Martinus geschonken, een van onze nieuwe huiswijnen.
De avond wordt afgesloten met een diner op Château St. Gerlach.

Maandag 9 augustus 2021

Na het ontbijt vertrekken wij naar Geulle voor een bezoek aan beeldend kunstenaar Xander Spronken. In het werk van deze kunstenaar komt alles samen van de abstracte beeldhouwer en de ambachtsman, die weet hoe ijzer getemd en geplooid kan worden. Laat u verrassen.
Daarna verruilen wij de kunst voor Kasteel Vliek dat omgeven is door een prachtig landschapspark. De historie van deze buitenplaats gaat terug naar de 14e eeuw en heeft door de eeuwen heen een aantal transformaties doorgemaakt.
De ochtend sluiten wij af met een lunch bij de Eyserhalte.
De middag starten wij met een wandeling door en rondom het buurtschap de Piepert. Dit unieke stukje heuvelland is gelegen aan de rand van Eys in het dal van de Eyserbeek en aan de voet van de Eyserberg.
Na de wandeling kunnen wij blijven genieten van de unieke Limburgse vergezichten. Vanuit de Pluktuin Fien Fleur heeft u een prachtig zicht op de heuvels, maar in eerste plaats kunt u hier vertoeven tussen de kleurrijke bloemen.
’s Avonds wordt het diner geserveerd in Restaurant Pirandello.

Dinsdag 10 augustus 2021

Rond 9.30 uur vertrekken wij naar het plaatsje Jüchen in Duitsland. Hier ligt de imposante Waterburcht Schloß Dyck. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 11de eeuw, sinds de 17de eeuw heeft het de huidige uitstraling met het uitgestrekte Engelse landschapspark. In deze imposante omgeving gaan wij ook genieten van een lunch.

Na de lunch vertrekken wij naar de Indemann, een gebouw van glas en staal aan de rand van een bruinkoolgroeve. Het bezoekerscentrum dat hier gevestigd is laat u kennis maken met de bruinkoolwinning en de gevolgen voor de bewoners die hier ooit hebben gewoond.

De middag sluiten we af met een wandeling door de historische stad Stolberg. Deze voormalige koperstad herbergt knusse straatjes en steegjes met vele kalkstenen pre-industriële huizen aan de voet van de eeuwenoude burcht.

Het avondprogramma begint met een aperitief tussen de prachtige Dahlia’s van de Eerste Maastrichtse Dahlia Vereniging in Amby, waarna wij worden verwacht in Restaurant Château Neercanne voor het afsluitende diner.

Woensdag 11 augustus 2021

De laatste dag staat ook dit jaar in teken van Maastricht. Wij starten de ochtend met een bezoek aan het Drukkunstmuseum Maastricht met een historische drukkerij en een grafisch atelier. Het museum vertelt verhalen van uit de drukkerstraditie die Maastricht tot ver in de vorige eeuw heeft gekend. Ook de actualiteit ontbreekt niet: op de bovenverdieping van het kapelgebouw wordt de Glaser Collectie getoond, bestaande uit grafiek, tekeningen en objecten in de geheel eigen stijl van kunstenaar René Glaser.

Van hier uit wandelen wij naar het voormalig terrein van Landbouwbelang Maastricht, momenteel een culturele vrijplaats van Maastricht, maar voor hoe lang?

Op steenworp afstand ligt nog een Maastrichts industrieel erfgoed dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. In de volksmond wordt deze voormalige gasfabriek de cokesfabriek genoemd en is nu de basis van de Duitse designer Valentin Loellmann.

Na het bezoek wandelen wij naar het Kruisherenhotel voor de lunch.

Reserveren

De prijs bedraagt: € 870,- per persoon op basis van twee personen in een deluxe hotelkamer in Winselerhof.
De prijs is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, busvervoer, diners, lunches, toegangsbewijzen, aperitieven, bierproeverij, wijnproeverij, koffie en vlaai op zondag. Exclusief dranken tijdens de diners.

Wenst u eerder aan te reizen of een nachtje langer te blijven, vraag dan bij uw reservering naar de speciale verlengingsnachtprijs.

Reserveer nu via 045 546 4343 of info@winselerhof.nl.

  • Print pagina
Sluiten