{{ activeMainItem }}

Sluiten

Oostwegel Collection wint zeven medailles voor alle zeven eigen huiswijnen

Oostwegel Collection wint zeven medailles voor alle zeven eigen huiswijnen

In mei dit jaar is Oostwegel Collection een langdurige samenwerking aangegaan met het bekende Limburgse wijnhuis St. Martinus uit Vijlen. Oenoloog Stan Beurskens en zijn team maakt voor Oostwegel Collection zeven verschillende huiswijnen en nog geen vier maanden later vallen de wijnen al in de prijzen.

Op 12 september is aangekondigd dat alle zeven eigen huiswijnen in de prijzen gevallen zijn bij de ‘Wijnkeuring van de Lage Landen’.

De medaillespiegel ziet er voor de wijnen van Oostwegel Collection & Wijndomein St. Martinus als volgt uit:
• 2x goud voor de mousserende wijnen ‘Mosaïc 3’ en ‘Mosaïc 3.5’
• 4x zilver voor de wijnen ‘WIJn 265’ rood en wit, de witte wijn ‘Hommage Judith’ en rode wijn ‘Hommage Camille’.
• 1x brons voor de rosé ‘WIJn 265’

Een onafhankelijk team van blindproevers heeft dit jaar tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 in totaal 17 wijnen met een gouden medaille beloond. Wijngaardeniers uit Nederland en België stuurden een recordaantal van bijna 300 wijnen op voor de keuring.

De bekroonde huiswijnen zijn exclusief te drinken in de hotels en restaurants van het familiebedrijf. Camille Oostwegel zegt over de medailles: “We zijn heel trots dat we nu al beloond worden voor de kwaliteit van onze wijnen. De intentie van de samenwerking met St. Martinus is om onze gasten echt een onderscheidend en kwalitatief hoogstaand aanbod aan wijn te kunnen bieden. Heel fijn dat dit nu al bekroond wordt!”

De samenwerking brengt een geweldige nieuwe selectie aan wijnen naar de hotels en restaurants en versterkt daarmee de gastronomische ambities van Oostwegel Collection. Maar dat is nog niet alles. De gasten in de vier huizen kunnen ook op andere manieren kennismaken met de eigen wijnen, denk hierbij aan speciale programma’s zoals ‘wine flights’, rondleidingen en proeverijen. Voor meer informatie over de samenwerking tussen Oostwegel Collection & St. Martinus, klik hier.

Lees het persbericht