{{ activeMainItem }}

Sluiten

Herenhoeve de Bockhof

Beekdaelen

Herenhoeve de Bockhof

In het Zuid-Limburgse dorp Schimmert, op drie kwartier wandelafstand van Chȃteau St. Gerlach, ligt herenhoeve de Bockhof. Deze bijzondere locatie is geschikt voor een verblijf tot 14 personen. De herenhoeve ligt in het heuvelland, langs het Pieterpad, met een panoramisch zicht op het prachtige Ravensbosch en de achterliggende landerijen. Een bezoek aan de Bockhof betekent jezelf onderdompelen in luxe en rust. Dit Rijksmonument is gerestaureerd met respect voor het historische karakter van dit gebouw. De Bockhof heeft een hedendaags, tijdloos en stijlvol interieur waarbij gebruik is gemaakt van nobele, authentieke materialen.

De Bockhof is te reserveren in weekenden, midweken en volledige weken met een maximum van 30 dagen.

Faciliteiten van de Herenhoeve de Bockhof

 • Strijkplank & strijkijzer
 • Terras
 • Was- en droogfaciliteiten
 • Leefkeuken
 • Woonkamer, zitkamer en bibliotheek
 • 7 badkamers met bad en/of douche en toilet
 • Een volledig ingerichte leefkeuken met 2 ovens, een stoomoven, 2 afwasmachines en een grote koelkast
 • Een ruime zitkamer met open haard en aansluitende bibliotheek
 • Voormalig bakhuisje met terras, barbecue en tuinmeubelen

Sfeerimpressie

Geschiedenis Herenhoeve de Bockhof

De Bockhof is gelegen in Haasdal in Schimmert. Dit dorp is zonder twijfel een heel bijzondere plek in Zuid-Limburg. Sinds de Romeinse tijd staat Billich, de straat waarin de herenhoeve zich bevindt, al op de kaart. Hier werden namelijk resten van 2 Romeinse villa’s aangetroffen. Van 1200 tot het begin van de zeventiende eeuw werd gesproken van de ‘Laathof van Haesdael’. Het ridderlijk geslacht van Hafkesdale bewoonde ter plaatse een versterkt huis of kasteel. Van het kasteel Obbendorf, een ridderlijk slot waarvan het bezit toegang verleende tot de ridderschap van het Land van Valkenburg, is pas eeuwen later sprake. De adellijke familie Von Bock, afkomstig uit Aken, heeft het landgoed tijdens een deel van de zeventiende en achttiende eeuw in bezit. Rond 1677 werd het in de huidige bouwstijl, met de karakteristieke vierkante toren voltooid. Het erfgoed raakte versnipperd en kreeg hoofdzakelijk een agrarische bestemming. In 1959 wordt de familie Stassen uit Groot Haasdal eigenaar van dit Rijksmonument en wordt er ingrijpend gerestaureerd. In 2017 krijgt de Bockhof een toeristische bestemming.

Beschrijving de Bockhof

Op de begane grond komt u binnen in een ruime hal met garderobe en een negentiende-eeuwse eikenhouten trap. Vanuit de zeer sfeervolle en ruime woonkamer, ‘de zaal’, heeft u een prachtig zicht op de tuin en het Ravensbosch. Hier bevindt zich een grote zithoek en hebt u aansluitend toegang tot de bibliotheek. Zowel de woonkamer als de bibliotheek kunnen ingericht worden als eet- of vergaderruimte.

De leefkeuken beschikt over alle benodigde inbouwapparatuur waaronder 2 ovens, een stoomoven, een grote inductiekookplaat, koelkast en 2 vaatwassers. Op de tussenverdieping staan een wasmachine en een wasdroger tot uw beschikking. Er zijn in totaal 7 slaapkamers met badkamer en toilet. Op de eerste etage bevinden zich 4 slaapkamers waarvan één master-slaapkamer, de suite.

De tweede etage beschikt over 2 tweepersoonsslaapkamers en een vierpersoonsslaapkamer, een echte familiekamer, waarbij een tweepersoonsbed in de toren is geplaatst. De familiekamer is knus ingericht en door zowel kinderen als volwassenen te gebruiken.  De zolder heeft een unieke kapconstructie, gemaakt uit een zevental eikenhouten dakspanten waardoor deze verdieping een unieke, warme sfeer heeft.

De Bockhof heeft een ruime achtertuin met bakhuisje en aansluitend terras met barbecue.

Gastronomie, Cultuur & Ontspanning

In Maastricht en omgeving bevinden zich naast de talloze boutiques, restaurantjes en terrassen diverse musea en interessante bezienswaardigheden. Ook kunt genieten van het schitterende Limburgse heuvellandschap te voet, met de fiets, de scooter of met de auto.

Prijzen Herenhoeve de Bockhof

 • Vanaf €1.960 voor twee nachten voor reserveringen van zondag tot donderdag voor de gehele herenhoeve (Maximaal 14 volwassenen en 1 kind)
 • Vanaf €2.080 voor twee nachten voor reserveringen van vrijdag  tot zondag voor de gehele herenhoeve
 • Vanaf € 6.480,- voor een week oftewel zeven aaneengesloten dagen voor de gehele herenhoeve

Geen restricties m.b.t. aankomst dag

Services

Bij Herenhoeve de Bockhof wordt u ontvangen en krijgt u uitleg.

Er is geen airconditioning in de hoeve. De dikke muren van de Bockhof zorgen in de zomer voor een voldoende koel binnenklimaat.

Kinderen zijn van harte welkom!

Er zijn maximaal twee kleine hondjes toegestaan, hiervoor geldt een toeslag van € 30,-.

Vraag & antwoord

 • Is het toegestaan om te roken in de herenhoeve?

  Roken in de herenhoeve is niet toegestaan. Voor het overtreden van deze regel wordt € 500,- in rekening gebracht voor schoonmaakkosten. Roken is wel toegestaan in de tuin van de herenhoeve.

 • Is het toegestaan om de inrichting in de hoeve te veranderen?

  Het is niet toegestaan om meubels te verplaatsen.

 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

  Bij het maken van uw boeking betaalt u het gehele bedrag, dit bedrag is non-refundable (niet-restitueerbaar).
  Voor het verblijf in de hoeve geldt een borg van € 1.000,-.
  Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Château St. Gerlach via villa@oostwegelcollection.nl.

 • Waar kunt u terecht met vragen of opmerkingen?

  U kunt tijdens uw verblijf terecht bij de eigenaar van de hoeve.

 • Is het mogelijk de hoeve voor langere periode te huren?

  U heeft de mogelijkheid de hoeve voor maximaal 30 dagen te huren.

 • Wat zijn de Algemene Voorwaarden?

  Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van Villas & Residences.

 • Wat is het adres van de herenhoeve?

  Het adres van Herenhoeve de Bockhof is Billich 1, Schimmert.