Menu

Maître d’hôtel | Château Neercanne

Maître d'hôtel | Château Neercanne

Per 1 maart zijn wij op zoek naar een Maître d’hôtel voor Restaurant Château Neercanne.

Discovering the Unexpected

Het is onze missie om onze gasten te verrassen met het onverwachtse. Een bezoek aan ons château is een unieke ervaring waarbij alle zintuigen van de gast geprikkeld zullen worden. Inventiviteit staat bij ons voorop, oude favorieten geven we een moderne twist waarmee we continu streven naar vernieuwing. We zijn trots op onze unieke locatie en we werken constant aan het blijven boeien en verrijken van onszelf en anderen.

 

The Epicurean Adventurist

Onze gast is een verfijnd gastronomische avonturier die leeft voor authentieke en verrijkende ervaringen en is hier dan ook altijd naar op zoek. Hij/zij is niet gevoelig voor de laatste trends. Deze avonturier is ruimdenkend, maar ook kritisch. Deze fijnproever hecht er veel waarde aan om ‘in the know’ te zijn en verwacht dat er ingespeeld wordt op zijn/haar individuele wensen, maar dit moet niet te pretentieus zijn.

 

De functie en werkzaamheden

Als Maître d’hôtel weet jij als geen ander wat de behoeften zijn van onze gasten. Je zult er dan ook alles aan doen om de verwachtingen te overtreffen. Je bent een natuurlijk gastvrouw/gastheer die haar/zijn gasten op een persoonlijke en authentieke manier benadert. Je weet het bedieningsteam, bestaande uit circa 20 medewerkers, te enthousiasmeren en het hoge kwaliteitsniveau verder te optimaliseren door hen ‘on the job’ te coachen en te trainen. Je bent verantwoordelijk voor het managen van de gehele afdeling. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook personeelsplanning, inkoop en omzet- en kostenanalyses. Je bent bekend met een ‘sequence of service’ die past bij een huis als Château Neercanne. Daarnaast ben je door jouw uitstekende wijn- en productkennis een echte sparringpartner voor de chef en sommelier. Je draagt zorg voor de HR-cyclus van het team als het gaat om werving en selectie, kennis en vaardigheden, verzuim, voortgangs- en beoordelingsgesprekken. Je bent in staat om afdelingsoverstijgend te denken, waarbij je ook de afdeling Banqueting en ons lunchrestaurant l’Auberge de Neercanne betrekt in de mogelijkheden die je ziet.

 

Profiel van de kandidaat

De ideale kandidaat voor deze functie is een vakvrouw/-man die collega’s stimuleert en inspireert. Met je ondernemende en proactieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en ben je in staat om onze ambitie te laten leven binnen het team en in de uitstraling naar onze gasten. Samen het gewenste resultaat behalen, dat is voor jou belangrijk. Samen met jou, gaan we werken aan het behalen van de gastronomische toppositie in Nederland en de Euregio. Je bent een sterke persoonlijkheid, communicatief vaardig en resultaatgericht. Je maakt gemakkelijk contact en evalueert de houding en het gedrag van de collega’s. Daarnaast verwachten wij van jou:

  • bij voorkeur afgeronde hoge hotelschool of gelijkwaardig niveau verkregen door relevante werkervaring
  • minimaal 2 jaar relevante leidinggevende ervaring in een gelijkwaardige functie in het hogere segment
  • ervaring in een restaurant bekroond met een of meerdere Michelinsterren en/of tenminste 16 punten Gault&Millau is een pre
  • dat je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen/trends/innovaties in ‘fine dining’
  • het geven van richting en sturing aan het team, dat je het doel voor ogen houdt en de weg ernaartoe begeleidt
  • een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Frans en Duits is een pre
  • representativiteit, flexibiliteit en zelfstandigheid
  • een servicegerichte houding die de verwachtingen van onze gasten overtreft
  • een commerciële instelling en een hands-on-mentaliteit

 

De competenties die behoren bij de functie zijn:

  • Actief
  • Fatsoen
  • Inlevingsvermogen
  • Uitstraling
  • Leidinggeven
  • Plannen & organiseren
  • Stressbestendigheid
  • Gastgerichtheid

 

Ben je enthousiast geworden?

We bieden je een werkomgeving waarbij je volop de mogelijkheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen binnen een groeiende organisatie, waarin jij onderdeel uitmaakt van het managementteam van Château Neercanne. De organisatie is professioneel en tegelijkertijd informeel met een hoge mate van collegialiteit. Dit is een uitdagende functie waarbij je jouw talenten optimaal kunt benutten.  Tevens bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve (zorg)verzekeringen, een personeelspas waarmee je korting krijgt bij diverse bedrijven in de regio, belastingvoordeel van gemiddeld 40% op producten via FiscFree (w.o. fietsplan/sportabonnement/telefoon/laptop etc.), vergoeding studiekosten en trainingen en een korting op overnachtingen en Food & Beverage-faciliteiten bij alle huizen van Oostwegel Collection.

 

Ben jij enthousiast geworden en denk jij dat je bij Château Neercanne het verschil kunt maken? Verras ons dan met je motivatie en recent cv en stuur beide uiterlijk 1 februari a.s. naar carriere@oostwegelcollection.nl

Als je meer informatie wenst, neem dan contact op met een van de collega’s van de afdeling HR via telefoonnummer: 043-6088880. Een geschiktheids- en ontwikkelingassessment maken deel uit van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details van de vacature

  • Afdeling

    Restaurant

  • Contractvorm

    Fulltime

  • Werktijden

    Flexibele diensten tussen woensdag en zondag

  • Salaris

    Afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring. Ook bieden wij een bonusplan.

  • Opleidingseisen

    Bij voorkeur afgeronde  hotelschool of gelijkwaardig niveau verkregen door relevante werkervaring.

  • Ervaring

    Minimaal 2 jaar relevante leidinggevende ervaring in een gelijkwaardige functie in het hogere segment; ervaring in een restaurant bekroond met een of meerdere Michelinsterren en/of tenminste 16 punten Gault&Millau is een pre.

Soliciteer hier!

Heb je interesse in deze functie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Solliciteer!
  • Print pagina