Menu

Sous Chefkok (M/V) I Kruisherenhotel Maastricht

Sous Chefkok (M/V) I Kruisherenhotel Maastricht

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste creatieveling voor de functie van Sous Chefkok met een passie voor koken en met een sterke drijfveer om zich hierin verder te ontwikkelen. Het gehele culinaire spectrum valt onder de verantwoordelijkheid van Chef de Cuisine Menno Bannier.

Is het voor jou een uitdaging om te werken in een dynamisch en ambitieus keukenteam in hartje Maastricht?

Als Sous Chefkok bij het Kruisherenhotel Maastricht werk je met liefde voor het vak en maak je gebruik van mooie streekproducten deels uit eigen tuin. Samen met de Chef de Cuisine stuur je het enthousiaste team van koks en leerling-koks aan en zorg je er elke dag voor dat er hoogwaardige gerechten geserveerd worden in ons restaurant. In onze keuken is geen een dag hetzelfde. Niet alleen bereid je dagelijks à la carte gerechten voor onze restaurant bezoekers, maar je verzorgt ook regelmatig diners en buffetten voor grotere groepen. Samen met de Chef de Cuisine ben je verantwoordelijk voor de gehele keukenbrigade en bij zijn afwezigheid ben jij eindverantwoordelijk.

 

De werkzaamheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • leidinggeven aan het keukenteam bij afwezigheid van de Chef de Cuisine;
  • indelen en toewijzen van werkzaamheden aan collega’s;
  • presenteren van kwalitatief hoogstaande gerechten;
  • structureel ontwikkelen van nieuwe gerechten;
  • uitproberen en mede-beoordelen van nieuwe recepten;
  • ontwikkelen en uitwerken van recepturen (zo nodig in receptinstructies) voor medewerkers;
  • voorbereiden van producten en deelproducten;
  • zorgdragen voor structuur, netheid en hygiëne volgens de HACCP code;
  • zorgdragen voor een geordende keuken en een goede werksfeer;
  • medewerkers coachen, begeleiden en inspireren zodat zij kunnen excelleren;
  • vakinhoudelijke voorstellen doen aan de Chef de Cuisine;
  • beheren van de voorraad en het doen van bestellingen.

 

De competenties die horen bij deze functie zijn:

  • inlevingsvermogen
  • uitstraling
  • fatsoen
  • actief
  • ambitie
  • creativiteit
  • kwaliteitsgerichtheid
  • leidinggeven
  • plannen en organiseren
  • vakgerichtheid

 

Wat vragen wij van je?
Als organisatie opererend in de topgastronomie, streven wij naar perfectie. Het bewaken én behouden van de kwaliteit ervaar je dan ook als vanzelfsprekend. Je enthousiasme in het vak is terug te vinden in je creativiteit bij de bereiding van de (deel) gerechten. Door je ervaring in het luxe horecasegment weet je hoe je onze gasten op een culinaire manier kunt verrassen. Het is belangrijk dat je actief meedenkt en komt met (verbeter) voorstellen om het product, samen met je collega’s, naar een nog hoger niveau te brengen.

 

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in het enthousiaste keukenteam bestaande uit 10 collega’s. Wij hebben een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve (zorg)verzekeringen, een personeelspas waarmee je korting krijgt bij diverse bedrijven in de regio, deelname nationaal fietsproject/bedrijfsfitness, vergoeding studiekosten en trainingen en een korting op overnachtingen en Food & Beverage faciliteiten bij Oostwegel Collection.

  • Afdeling

    Keuken

  • Contractvorm

    Arbeidsovereenkomst op basis van 38 uur per week

  • Werktijden

    Wisselende diensten, tussen maandag en zondag

    Het dienstrooster is minimaal twee weken op voorhand bekend

  • Salaris

    Conform Horeca-CAO, functiegroep 7 (€2329,37 – €2896,28)
    Afhankelijk van opleiding en werkervaring

  • Opleidingseisen

    Afgeronde MBO-Koksopleiding en SVH diploma(‘s) zijn vereist. BHV, Sociale Hygiëne en een leermeester diploma zijn een pré

  • Ervaring

    Meerdere jaren relevante keukenervaring in een vergelijkbare functie.

    Aantoonbare vakkennis

Solliciteer hier!

Heb je interesse in deze functie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Solliciteer!
  • Print pagina